פסטיבל NEARFEST 2004

giloni

New member
פסטיבל NEARFEST 2004

שהוא אחד הפסטיבלים החשובים בעולם לרוק אומנותי, הסתיים שלשום, כאשר מופע הסיום היה של הסטרובס. לא יכולתי להתאפק ולמרות העובדה הידועה שמדובר במום מולד אצלי, ולמרות העובדה שבפסטיבל השנה הופיעו גם Univers Zero שאני מניח שהם אהודים קצת יותר מהסטרובס בפרוגיסטאן שבארץ הקודש - בכל זאת אני מביא כאן כמה דברים טריים מקבוצת הדיון של הפסטיבל הנוגעים ללהקה שבשבילה שברתי את כל תכניות החסכון כדי לראותם בשבוע הבא בלונדון: *Strawbs - This was my first time hearing these guys, and I was blown out of my seat. They definitely put on the best live show, in my opinion. No superfluous chops or shifting times- Just great songs delivered passionately by a great band. I was almost moved to tears at one point. *And finally, The Strawbs... Oh they were good. Very good. Very very good. Not as good as Camel last year, but pretty darn close. For a bunch of old guys, they sure can rock! I almost burst out laughing when the gentleman next to me leaned over and made the comment "Hey, it's Bilbo Baggins". *Strawbs - I admit I like the singer song writers. Cousins sounded Dylanesque. Not really "progressive" band but they were not bad. After Camel last year this was a tough comparison for a headliner. *The Strawbs: They were most definitely the most pop-ish thing that has ever played at NEARfest( well, in the 4 years that I have gone) It was very nice to be able to sing along to almost every song that they played. There were a few songs I was disappointed that they didn't play. I was really hoping that they would play "A Man Who Called Himself Jesus." However, they couldn't have ended with a better song. Is Dave Lambert's hair naturally like that? It didn't look dyed when I got my tee signed, but I forgot to ask. If anyone knows please tell. This is driving me batty that I didn't ask. *The Strawbs were breathtaking tonight at NearFest. Sure, they were a couple of blemishes but this was indeed their best concert of the five which we saw on this tour. It was a remarkable show, one in which they were given an honoured place by the show promoters who made them the last act of the show. They had a wonderful sound system with which to work and they also had a great lighting system and technician to spice things up visually. All in all, it was the icing on the cake of this tour and Strawbs took full advantage of it. They were sheer magic and Dave Cousins & Company came out and showed the young prog bands how it's done... ;o) One guy who was walking out said aloud that "Strawbs taught these young bands a lesson in melody and dynamics." He was spot-on in his assessment and I added aloud as we all were walking down the hall that "I can't recall a single melody or movement that was played by the band that was on before the Strawbs but I can't forget a single thing that Strawbs just did." Most of the audience agreed -- even most of the young under 30s who concurred that Strawbs were fabulous. CAN'T WAIT HEH

melancholy man

New member
אוי הקנאה הקינאה

כבעלים הגאה של 5 תותים מובחרים (כולם לפי המלצתך כמובן). שאחד מהם: From the Witchwood זכה אף להיות אחד מ 5 הדיסקים שאני מחזיק קבוע באוטו (כל חודש הם מתחלפים) לא רק זה, הוא זכה להיות היחיד שאני מחזיק באוטו ולוקח איתי חזרה הביתה בשביל לשמוע גם שאני חוזר. אני מקנא קינאה עצומה ויוקדת בכך שתראה אותם live בעוד כל כך מעט זמן. חוץ מזה, כשאני מנסה לחשוב שבשבילך לראות את הסטרובס בהופעה זה כמו, נגיד, בשבילי לראות מופע איחוד של קריים (את אלוהים שליט"א לבד כבר ראיתי, ואם צפוייה לך חוויה דומה אז אני מקנא שבעתיים) אחד הדברים הבודדים שטובים בלהיות איך נאמר..לא צעיר (הקורא הולדן קולפילד בשדה מתבקש לקרוא בתשומת לב יתרה) זה היכולת שלנו לפעמים, אם יש לנו מזל, להגשים חלומות ילדות, איזה כיף לך יקי...

giloni

New member
יש לי רעיון!!

בוא, בבוקר של יום רביעי בשבוע הבא לנתב"ג, עם תיק קטן עם כמה בגדים להחלפה, ומשהו כמו 500 פאונד, כנס לדוכן הרגע האחרון ובדוק אם יש טיסה ללונדון. תאמין לי שחיים רק פעם אחת ושגם אני משכנתי את הבית, המכוניות, הילדים (שיהיו אצל גיסתי המסכנה לשבוע) וכל השאר בשביל החוויה הזו. אני סוחב איתי את אשתי על לא עוול בכפה תוך תכנון טיול שיספק אותה (וגם יעלה לי בעוד משכנתא) רק כדי שתסכים להיות איתי ברגעים החשובים של חיי. האמן לי שלא העלתי על דעתי שאעשה זאת אי-פעם. הרי הם מופיעים כבר 6 שנים ברצף ואף פעם לא חשבתי אפילו להעיז. והנה נפל האסימון לתוך המכשיר שצעק את הקלישאה: "חיים רק פעם אחת"!!! (וגם זה לא בטוח
). רק מדבר אחד אני פוחד: מאותו רגע שיהודה אטלס היטיב כל-כך לתאר בספריו המקסימים: "חיכיתי כל כך ליום ההולדת שלי. היום שהיה אמור להיות הכי שמח בחיים שלי ודווקא כשכל החברים באו ורקדו ושמחו - אני הייתי עצוב" (לא מילה במילה, כמובן, אבל הנקודה ברורה). כדי לוודא שזה לא יקרה, חס וחלילה, בוא איתי!!!! יקי

melancholy man

New member
אני מקווה שאתה לא עושה את זה בכוונה

האמת לראות את אגדות נערותנו מבישים את עברם המפואר זה הפחד הכי גדול שיכול להיות לחובבי מוסיקאים קשישים כמונו, זה קרה לי עם דילן, בהופעה המבישה שלו בפארק, עם דיפ פרפל, שהיו הד חיוור ורעשני לעבר מפואר ובמובן מסויים גם עם סנטנה, שנתן הופעה סבירה (סבירה עבור אדם מת זאת אומרת), אבל יש לי הרגשה שאיחוד התותים הזה הוא קצת שונה. הרי לא מדובר באיזה קונצרן רב לאומי מרוויח מיליארדים (כמו נגיד פינק פלוייד או דיפ פרפל) גם בשיאם, כמו שהזכרת למטה מכרו התותים כמויות שכוכבנית זמרת מתחילה מוכרת ביום, החברה פשוט אוהבים לנגן וכנראה לפחות ממה ששמעתי עד עכשיו עושים את זה טוב, אז אני לא חושב שיש סיכוי שתתאכזב. בקשר אלי, אני בעבודה עד הראשון לאוגוסט, אז אולי אחפש הופעות באירופה, בנתיים אין לי אלא לקנא. אגב, שאלה לכולם, את מי הכי הייתם רוצים לראות בהופעה?

MajorWinters

New member
Why do we hang on to a dream../images/Emo19.gif

אמנם לא את הנייס, אבל קרוב... אמרסון לייק ופאלמר. אני רוצה לראות את אמרסון יורד עם הפסנתר מהשמיים, את פאלמר מפוצץ את התופים.... את לייק. יאמי... זה לא יקרה לעולם... אלא אם אחד מהם יצטרך כסף, וזה גם לא יקרה בקרוב.

מורנא007

New member
אם כבר לייק

אז ההרכב הראשון של הקרימזונים, ואם זה לא מסתדר אז ההרכב השני גם טוב.

giloni

New member
האמת שאני חושש יותר מעצמי

פתאום תפסה אותי מין פראנויה שמתחילה באובדן דרכונים, עוברת דרך שקיעת המטוס במצולות הים, ממשיכה דרך שוד באנדרגראונד, עוברת ליד קבוצת פלסטינאים שמפתחים איתי ויכוח פוליטי במסעדה, חולפת ליד דלפק הקבלה במלון שמסביר לי שלמרות ההזמנה אין חדר פנוי, חונה ליד הקופאית במועדון שאומרת שאין לה שום הזמנה על שמי להופעה, ממשיכה בכך שעולה בעל המועדון בשעה 9 בערב אחרי ציפייה של שעתיים ומודיע שמפאת מחלת אחד הנגנים תופיע הערב תזמורת ראשון לציון באופרה למרמור. זהו שפכתי הכל - טפו, טפו... אבל אם עברנו את פארעה, נעבור גם את זה יקי

LadyG

New member
נשמע כמו יום ממוצע בחיי../images/Emo13.gif

תגיד יקי, אולי גם אתה מזל עקרב

giloni

New member
אכן כן!

למרות שאינני מחסידי התורה הזו - אבל עכשיו בטח תעשי מזה מטעמים. יקי

yushii

New member
שאלה למסיונר

אני די בטוח ששאלה זו נשאלה מספר פעמים בעבר, אך מאחר והחיפוש בפורום לא עובד, או שאני לא יודע לחפש בו, אשאל את הממליץ בכבודו ובעצמו: קניתי את FROM THE WITHWOOD, והוא הצליח לעשות מה שרבים וטובים ממנו לא עשו - להוציא את ניל יאנג מהדיסקמן - יש כבוד. השאלה - מה האלבום הבא?

giloni

New member
למה להסתפק באחד????

כשממש מתחת לאף, ואני לא יודע אם זה לא באשמתי הישירה, הוציאה חברת הליקון את כל הקלאסיקות. כנס לחנות צליל הקרובה וקנה ב 49 שקלים כל אחד את שלושת האלבומים הבאים: Grave new world 1972 שעדיין נחשב בעיני לאלבום הטוב ביותר של הלהקה (ולראייה - מספר השירים שהם מנגנים ממנו בהופעות שלהם) - אלבום המעבר מפולק-רוק-פביכדלי לפרוג רוק עתיר מלוטרונים Bursting at the Seams 1973 שהוא האלבום הנמכר ביותר שלהם עד היום (5 מליון עותקים ב 31 שנה!!! - מה שבריטני מוכרת ביום, לצערי
). האלבום כולל את שני השירים היחידים שלהם שצלחו מאד במצעדי הפיזמונים בעולם וגם בארצנו הקטנטונת (יש לי עטיפה של 45 שלהם עם כיתוב בעברית "להקת תותי הבר בלהיטם חלק מהאיגוד"). אבל גם ללא הלהיטים זה אלבום מקסים שאולי תאהב אותו יותר מ Grave Hero&Heroine 1974 עם הרכב שונה אחרי שהקודם התפרק, אבל פסגת הפרוג של הלהקה והאלבום שבזכותו הם נכנסו להיכל התהילה של הרוק המתקדם. יש הטוענים שפינק פלויד השפיעו עליהם באלבום הזה, אבל מכיוון שאני לא מעריץ מושבע של ווטרס וחבורתו, אני לא האיש שיאשר זאת. שלושת אלה ב 49 ש"ח לאחד (יכול להיות שהאחרון 55) בצליל או באוזן השלישית. אם אין להם במלאי, תבקש שיזמינו. אם בכל זאת לא יהיה - אל תהסס להכנס לחנות המקוונת של אדם ברוך - Jazzis ולהזמין אותם (נדמה לי שאצלו הם עולים גם 55 שקלים, והוא מחזיק עוד שלושה שלהם שאחד מהם כבר יש לך והשניים האחרים אחרי הנאגלה הזו) ישר כוח על הנכונות לאהוב אותם יקי

פישקין

New member
ליקי

עוד לא יצא לי לכתוב פה הרבה אבל רציתי להודות לך על שגיליתה את הסטרובס. מאז ששמעתי את Benedictus אני פשוט מכור ללהקה הזו. אז באמת הרבה תודה.

melancholy man

New member
משהו על פרוגיסטן המקומי ובכלל

בכל מיני פורומים פה בסביבה (לפעמים גם כאן אבל הרבה פחות) פורצים מידיי פעם שירשוריפלצת שבדרך כלל מתחילים בשאלה האם להקה מסוימת היא פרוג? או מה זה פרוג? בשרשורים כאלה מובאים מידיי פעם הסברים מלומדים מעולם המוסיקולוגיה והספרות שבכוונתם ללהגדיר ולפרש את הג'אנרים השונים בעולם הרוק, כל ההסברים מלומדים ובדר"כ נכונים (ופעמים רבות עוברים לי אישית מעל הראש כמו F16 באמצע הפצצה) ועדיין נדמה לי שהם מחמיצים את העיקר. בשנות השישים והשביעים כל ההפרדה הג'אנרית הזו כמעט ולא הייתה קיימת, האם אי אפשר לשמוע השפעות "פסיכדליות" או "בלוזיות" או "פרוגיות" אצל כמעט כל להקה מאותם שנים?, האם אצל רוב הלהקות הטובות באמת אי אפשר להוסיף על ההשפעות הללו עוד אי אלו ג'אנרים? (לד זפ לא השתמשו גם בפולק?, סנטנה היה בלוז רוק? בלוז פסיכדליה? סלסה רוק? אפ דיפ פרפל היו באמת להקת רוק כבד, איך מסבירים את ג'ון לורד? יש באמת קו מוסיקאלי שמחבר בין פראנק זאפה לג'טרו טאל שמאפשר להכניס את שניהם לאותו ג'אנר?) העדר הפרדה ג'אנרית ברורה, יצר גם כמה ג'אנרים מומצאים על הדרך, ספייס רוק, ארינה רוק, אלבום רוק ואפילו זוועות כמו hair matel (שמה שמייחד אותו כך הבנתי זה התסרוקת של הלהקה...) כל זה רק כדי שהכל יהיה מקוטלג ומסודר נח במקום. האם באמת יש ג'אנרים אמיתיים ברוק? יש דבר כזה בכלל פרוג? ואולי בעיקר, זה משנה משהו?

Boo9ie

New member
לך תגיד לברייטמן, שאין חיה כזאת

פרוגרסיב רוק, מפעל חייו הלך. np -Blow By Blow - Cause We've Ended As Lovers (משהו יודע מה הוא מזכיר לי? אני פשוט לא מצליחה להזכר, ודבר מאוד חמור קרה, שאני לא מצליחה להזכר בו.)

Boo9ie

New member
אגב, יודע מה יש היום, נכון?

ניבלו', תקפוץ לבקר, יהיה נחמד.
אחה"צ, זכור.

למעלה