פסטיבל ערד

fishey

New member
כי.....

פסטיבל ערד עדיין נערך בימים אלו אך לא כמו שהיה פעם, היום הוא פסטיבל מוזיקה עיברית (השם אומר הכל !) . פסטיבל ערד האחרון שהיתקיימו בו הופעות רוק ישראלי נערך ב 1998 (עד כמה שאני זוכר ) (ההופעה של הזבובים וברי היתה גדולה ...היה פוגו בן זונה .). אחת הסיבות להפסקתו של הפסטיבל באופן שהיתקיים היא הכישלון הכלכלי של הפסטיבל, שנבע בעיקר מהאסון שהיתרחש 3 שנים קודם לכן בהופעת הפרידה של משינה (מי שלא זוכר ..נהרגו שם בני נוער)וגרם לכך שמיספר האנשים שהיגעו לפסטיבל שאחריו קטן מאוד יחסית . עוד סיבה נוספת שביגללה לא הגיעו אנשים היא שנוער היום ממש "דרק" ורובו שומע חרא של מוזיקה !!!!!! פסטיבל ערד שהיה היתקיים במשך שלושה ימים ביולי שבהם יכלת לראות אלפים של צעירים ישנים ברחובות ערד ,העיר היתה מפוצצת אנשים פשוט חוויה גדולה ... סתם שתדעו מה הפסדתם : בערד האחרון היו שני הופעות גדולות: 1.מרתון של אביב גפן ,היהודים ,קרח 9 ,ועוד שאני לא זוכר ,2 מרתון רוק שכלל את ברי והזבובים ..ואני לא זוכר מי עוד אבל היה גדול . וזהו...ניראה לי שסיימתי להגיד מה שהיה לי אז.... בתקווה שיום אחד נשוב לראות מראות אלו בארצנו .

ע ו ל ם

New member
יש היום תחלופות לערד..../images/Emo31.gif

היה השנה פסטיבל ערד, אבל שוב, לא במתכונת הקודמת.. (פסטיבל "רוק" ישראלי לצעירים, היום זה יותר שירה בציבור או הופעות שרוב הנוער לא יילך אליהם (וחלב). מנסים לעשות פסטיבלים שיחליפו את מה שהיה שם.. כל מיני פסטיבלים של תאגידים גדולים(קולה
), אבל שום דבר לא יחליף את מה שהיה, גם היו שם אנשים אחרים שאוהבים דברים אחרים. היו נזרקים, ישנים ברחובות, לא באים עם כל מיניי פאנסי בגדים (ועוד לים
וחוזרים הבייתה) אין מה להגיד. תקופה שלא תחזור..

מה עם רוק עצמאות? ליל אהבה בצמח?

למרות שבאים לשם הרבה אנשים לא קשורים בזמן האחרון, גם הם טובים...

N a V e

New member
אי אפשר להשוות !

פסטיבל ערד ייצג משהו בהלך הרוח של הנוער הישראלי בשנות ה-90... מאז עברו כל כך הרבה מים בנהר.רוק עצמאות וצמח לא דומים גם הם למה שהיו פעם ובטח לא למה שהיה בערד. אני חושב שזה נובע מכך שפעם המוזיקה הזו הייתה בשוליים והיום היא מוזיקת מיינסטרים לכל דבר...קהל היעד של משינה,אביב גפן והיהודים השתנה לחלוטין.

ע ו ל ם

New member
א"א להשוות,

פסטיבל של לילה (במקרה הטוב אם לא של כמה שעות) לפסטי שנפרס על פני מספר ימים, והיה קשה ולא רצו לחזור הבייתה. גם המוזיקה כיום היא מיינסטרים, אך גם החברה לדעתי השתנתה קמעא. נהיו יותר מפונקים, הכל יותר נגיש. (לישון עם שק שינה באמצע הרחוב?!) א"א לתאר את תופעת האינטרנת והתפתחותה, לעומת מה שהיה לפני 6 שנים
לא יאומן. גם את האוכלוסיה שהגיעה, כל מיני תופעות מעניינות שקשה למצוא היום. חבר'ה זרוקים בראש טוב, פאנק למינהם, חוסר סטייליזם..

אשף

New member
מה עם בראשית ? שנטיפי ?

בוודאי שיש פחות רוק כי מעמד הרוק ירד בארץ, אבל יש....

ע ו ל ם

New member
פה העלית נק. מעניינת.

האמת היא, שאנ'לא מפסיד אף פסטיבל שנטי (גם הקטן ביותר),ואני הופך ת'עולם ומבטל כל מה עומד בדרכי על"מ שאגיע. אבל הופעות הרוק שהם מביאים לשם (וכמה שאני אוהב רוק) לא מתאימות בכלל. כי זה פסטיבל שמביא משהוא אחר, אמור לתת תכנים אחרים ואוירה אחרת. לא הופעות מטורפות, רוק רועשות ובומבסטיות, אלא מוזיקה מיוחדת, שנטי כזאת, להקות כמו שבע או כל מיני ניגונים מיוחדים. וזאת הבעיה. שזה נהיה קצת מעורב ושעטנז, כך שהסטיבלים במתכונתם החדשה(הופעות רוק יחד עם אוירה של שנטי שנטי) נפל. אני לא יודע אם אתה יודע, אבל בשנה+ האחרונה (למעט בומבמלה) אף פסטי לא כיסה את צפי האנשים שרצה שיגיעו. כי הגדולים חיפשו אוירת שנטי (והיה את זה פחות) הילדים (שכלכלית, מארגני הפסטיבלים רצו למשוך אותם) היה להם יותר קשה להגיע (ניידות) כך שפחות הגיעו גדולים ופחות ילדים, וזה היה לא לכאן ולא לכאן והייתה ירידה מאסיבית בכמות האנשים בשנים האחרונות. אבל זה גם אוירה אחרת מערד. אין מה לעשות. מחפשים תחלופות בנרות.

מסכימה אתכם לחלוטין וגם מצטערת

שבשנות ה-90 עוד לא הייתי בגיל של הופעות וגם תזכרו ששנות ה-90 היו שנים של פריחה ברוק הישראלי לא כמו היום- שמוזיקת זבל שולטת קהל היעד נעשה כמו שאתם אומרים אבל במילים יותר ברורות- חרא ילדים מפונקים שחושבים שזה מאאגניב לבוא להופעות כל הלילה.. ברוק עצמאות שנה שעברה כשהייתי היו מלא ערסים ופרחות, אנשים שנראו כאילו הנחיתו אותם שם באמצע... כל כך לא קשורים רוק עצמאות וצמח ממש לא דומים למה שהיה בערד אבל זה המעט שנשאר לנו... אני עדיין מקווה שיחדשו את פסטיבל ערד למרות שזה לא יקרה בזמן הקרוב וסתם כדי לשתף- הייתי בהופעה של היהודים בהאנגר, שהיתה הופעה גדולה וכללה את כל השירים והגיטריסטים הקודמים של הלהקה- בקיצור משו טוב... והתאכזבתי נורא כי- א. ההאנגר בכלל לא היה מלא... ממש עצוב ב. היהודים התחילו לקחת 120 שקל להופעה!! זה לא חוצפה? למרות שאז זה היה צודק בגלל שזו היתה הופעה 3+ שעות, אבל בסיטי הול לא מזמן הם לקחו אותו דבר והיתה הופעה רגילה ג. היו שם פרחות שבאו רק בגלל נינט (אני לא פותחת שוב את נושא נינט! אבל זה לגמרי דפק את האווירה...) איך אפשר לעשות פוגואים כשפרחות עם סטילטו עומדות לך מול העיניים, הכי לא קשורות ורק מחכות שישירו קח אותי בשביל שהם יוכלו להגיד שלטיטי אין קול כמו לנינט (חחחחחחחחח) לא קשור אבל סתם הייתי חייבת להוסיף בקיצור- באסה באסה באסה אבל זה מה שנשאר לנו למה לא להנות מזה<?

ממש תקופה עם מוזיקה ../images/Emo140.gif

אני רואה הופעות מערד פעם זה ממש טוב שם הופעות שלמות של אומנים ולא כמו רוק העצמאות שזה סתם 5 שירים לכל אומן

magicgirl

New member
כשאני הייתי בערד...

שזה היה שהייתי בכיתה ט' (שנת 95-6 ) היה כמובן את ההופעה של אביב גפן שאותו חיממו היהודים (שבזמנו אף אחד, חוץ מ20 איש ואני בתוכם, לא ידעו מי הם היהודים) ברי סחרוף פורטיס קרח 9 מוניקה סקס והיו עוד איזה 4 אומנים שהזיכון שלי בוגד בי ואני זוכרת מה הם. וכמובן שבערב היה רחבה חופשים של כל הלילה רוק אלטרנטיבי ,בבוקר שקמנו או שהסתובבנו בין כל אלפי הדוכנים או ששמענו להקות חדשות צעיקות ולא מוכרות(אינפקציה) ואז הלכנו לשבת בקניון על הריצפה ,לקראת ערב היהודים חילקו בקניון חתימות ,כמובן שרק 20 איש הגיעו (כי מי הם בכלל) אז יש לי תמונה איתם. בערב הלדנו להופעה של אסף אמדורסקי (שלא עשה טכנו בזמנו) שחימם אותו ערן צור (שם לראשונה פגשתי את ערן) כמובן שחזרנו הביתה עייפים אך מרוצים!!!

למעלה