פסטיבל הג'אז של אילת?

שבלוז

New member
פסטיבל הג'אז של אילת?

קיבלתי באימייל שאלה לגבי פסטיבל הג'אז של אילת. לי נראה שהפסטיבל עושה שינויים ושינויים מתוך מצוקה וזאת למה? הם עשו מספר שינויים קודמים כגון הפסקת הסדנאות והשת"פים עם ברקלי לפני שנתיים, החליפו מנהל אמנותי, הוסיפו תאים ל-VIP (כך שמעתי אם כי לא ראיתי) וכולי וכולי, בקיצור, חתיכת מהפיכה. לי לא יצא כבר שנתיים להיות שם, אבל מעניין יהיה בפעם הבאה שאלך לראות האם נותר מהעבר ה(יחסית) מפואר של הפסטיבל.

גנגי

New member
שינויים

לא חייבים להיות משהו שלילי. לעיתים הם מתקבלים כשליליים ברגע הראשון, אבל כשמתרגלים אליהם מסתבר שהם לטובה. יכול להיות שכך יהיה גם בעניין התאריך של הפסטיבל, אם כי אני לא בטוחה שהוא אכן ישתנה, אבל כנראה יש אילוצים. לגבי החלפת המנהל האמנותי - אני חושבת שבריא מאוד שהמנהל האמנותי יוחלף כל כמה שנים. קיבעון בעניין זה לא נראה לי נכון. אני חושבת שצריך מדי כמה שנים להכניס רוח חדשה, רעננה, וטוב עשו לדעתי שהחליפו את המנהל הקודם בשניים אחרים, שייתנו גם פרספקטיבה אחרת ויביאו איתם אולי גישה שונה. הדבר היחיד שמצער אותי הוא שלאור השינויים האלה דווקא פסטיבל הג'אז של גבעתיים לא יתקיים יותר, כנראה, .או בכל אופן, לא במתכונת הקודמת.

גנגי

New member
כי

דובי תנץ ניהל את פסטיבל הג'אז של גבעתיים, ועכשיו הוא ואלי דג'יברי ינהלו את הפסטיבל באילת.

שבלוז

New member
כפי שאמרת שינויים לא חייבים להיות משהו שלילי

ואולי השינוי בגבעתיים הוא לא פחות לטובה מהשינויים באילת. לגבי נושא ה-VIP וכן המחירים והעלויות של אילת, מצטער אבל אני לא מבין מה לטובה בשינויים הללו. בעבר היה 880 ש"ח, רק לפני מספר שנים PASS טוטאלי לכל הפסטיבל, מאז בעוד המשכורות שלי נותרו בעינן המחירים באילת עלו ב 50 % שלא לדבר על המלונות והדלק שהכפילו את עצמם. אולי זה טוב לאמידים מספיק בשביל זה, לא כל אחד יכול להרשות לעצמו זה כבר לא עממי.

glitter8

New member
גם לי שלחו את השאלה הזאת

את השינויים עושים מתוך זה שהתחלף המנהל האמנותי, (נו, אחרי 22 שנה זה הגיוני להחליף מנהל..) וכל אחד רוצה להטביע את החותם שלו כל הקטע עם הוי איי פי הוא דבילי לחלוטין במתכונתו הנוכחית והורס את כל האוירה המקסימה שהיתה בפסטיבל בימי הזוהר של דני גוטפריד, שכולם מתערבבים עם כולם ואין דבר כזה שאחד שווה יותר ואחד שווה פחות. גם ככה כל ה"שוים" מתאכסנים במלון של הנגנים... אף פעם אין לדעת כמה אנשים אכן יגיעו לכל הופעה למתחם הוי איי פי וברגע שפותחים את המתחם לכל הקהל מתחילה ריצה מטורפת ומסוכנת, שלדעתי אחרי אסון ערד אין טעם בעוד אסון, ולרגע כל קהל הג'אז ה"תרבותי, עאלק" מתחיל לדרוס אחד את השני רק בשביל מקום יותר טוב ליד הבמה. ראיתי את זה בעיניים שלי. מהפכה שכן צריכה לקרות ומהר זה הורדת המחירים של הכרטיסים והלינה, שכן אם לוקחים בחשבון את כל ההוצאות של לינה, כרטיסים, נסיעה (או טיסה) אוכל ומים, שבאוגוסט, רק ההוצאה על המים יכולה להגיע למאות שקלים בקלות (ועוד לא אמרתי כלום על בירה...שזה חובה עם ג'אז..) בקיצור, מגיע בקלות לחמש אלפיות, שעם כל הכבוד, אפשר באותו כסף לטוס לפסטיבל בחו"ל ועוד לעשות שופינג וישאר עודף. גם אני לא הייתי בשנה שעברה, אבל כן הייתי ברוב השנים שלפניה השנה בעזרת השם אלך כמיטב המסורת של ה 20 שנה האחרונות, אם לא יהיה חם מדי אז יהיה כיף...באחריות..ג'ז. מה כבר יכול להיות רע? מוכיח?

glitter8

New member
אני מרימה את הכפפה

ואני גם מדריכה מוסמכת לחו"ל עם כל הקשרים הרלוונטים של סידורי קרקע..
אתה מוזמן לעזור לי לארגן קבוצה של כ 25 איש..

pinprick

New member
מה שנחמד זה שהתשובות לא יתנו להם הרבה ממילא

כי הם שאלו האם שינוי התאריך ישנה לך- אבל הם לא שואלים האם תכננת להגיע והשינוי ישנה את התוכנית.. אם אני תכננתי להגיע- השינוי יכול לשנות לי (ולא אגיע) או לא (ואגיע), אם תכננתי לא להגיע, השינוי דווקא מבורך ויכול לגרום לכך שאגיע.. בקיצור, מה הם בדיוק מסיקים מזה שאנשים (שמגיעים/שלא מגיעים) כותבים האם השינוי משמעוי בשבילם או לא? ובהזדמנות זו- פורסמה השבוע תוכנית פסטיבל החורף באילת, ואנחנו ממש מתלבטים. השיקול העיקרי הוא כמובן המחיר (מחיר הפסטיבל + דלק לאילת + לינה. הייתי בטוחה שהמחירים בינואר יהיו קצת יותר זולים באילת, אבל מסתבר שההפרש מאוגוסט לא כ-ז-ה גדול..)

שבלוז

New member
מה הם משיגים?

קודם כל עצם שליחת האימייל מחזק את הקשר איתנו כי הם מתייעצים/בודקים עם הקהל. מצד שני ככל שאני מתבגר אני מגלה שהמחירים הופכים להיות כאלו שאני לא יכול להרשות לעצמי, אישתי ואני נגיע לשם ויקרעו אותנו מכל הכיוונים מבחינה כלכלית, אם היה כסף מיותר אבל היום אין. דבר שני, יש משבר כלכלי במקום VIP צריכים לחשוב על סיבסוד למשל פסטיבל הבלוז של שיקגו (כנ"ל פסטיבל הגוספל שמתקיים שבועיים לפניו) הם חינמיים. הגעת נכנסת. גם המלונות ושאר הדברים אנושיים. המלונות באילת הם מהיקרים בעולם. הנסיעות במחירי הדלק של היום יקרות. ואם ניסע באוטובוס כביכול לחסוך זה לא ממש יעזור - את ההפרש בין מחיר הדלק לאוטובוס יגבו נהגי המונית של אילת במשך השהות. בקיצור אני הצעתי לאישתי את הרעיון ללכת לאילת והיא שיודעת כמה שאני אוהב את זה אמרה לי לבדוק את המחירים, וכאן אני נעצרתי, אני בספק אם אוכל להרשות לעצמי את העלויות של אילת, הכי טוב מבחינתי אם היו מעבירים את הפסטיבל למרכז הארץ.

pinprick

New member
הכל נכון, אבל כוונתי היתה שהשאלה נוסחה באופן

לא מתאים, שגורם לכך שיהיה קשה להסיק מסקנה מהשאלה. מסכימה לגבי המחירים- חישוב זריז לעלות פסטיבל החורף לזוג מת"א יצא כ 3000 שח כרטיסים לפסטיבל (במחיר המוזל למזמינים מראש) + דלק מת"א + לינה, כאשר הלינה באסניית אנ"א, וגם עלויות האוכל (מסעדות) מצומצמות יחסית. זה המון כסף.

למעלה