פסטה עם..??

blackflowers

New member
פסטה עם..??../images/Emo53.gif

שלום, אני מכינה פסטה עכשיו אבל פתאום לא בא לי על רוטב עגבניות שאני מכינה כל פעם... יש לי מוצרלה במקרר אז חשבתי לעשות עם זה משהו אבל אין לי רעיונות... בבקשה תעזרו לי להמציא משהו. אני רעבה..............................

pirge

New member
רעיון או השראה מהמתכון הזה.

פרפלה ומוצרלה מעושנת בניחוח זוטה וקורנית מאת שף יניב פרטוש – פרתם הדרכות ואירועים קולינריים חומרים: 4 מלפפונים (ללא ליבה) 1 בצל סגול 2 גזר 2 שיני שום שמן זית 1 כף sweet & spicy עגבניות צ'ילי 500 גר' פסטה פרפלה מבושלת 200 גר' גבינת מוצרלה מעושנת "גד" פרוסה לרצועות 2 גבעולי זוטה לבנה טרייה (עלים בלבד) 2 כפות קורנית לימונית מגוונת טרייה וקצוצה 2 גבעולים של ריחן סגול לקישוט מלח פלפל אופן ההכנה: חותכים את הירקות לפרוסות ומאדים במחבת עם מעט שמן זית. מוסיפים sweet & spicy ופסטה ומטגנים 2-3 דקות. מוסיפים גבינת מוצרלה מעושנת ותבלינים טריים, ומטגנים דקה נוספת. מתבלים במלח ופלפל ומסירים מהאש. להגשה: מעבירים לקערה, מעטרים בריחן סגול ומגישים. (המתכון מתוך הספר "סיפורי תבלין של חישתיל" בהוצאת תאגיד משתלות חישתיל)

נירהמ1

New member
אני מאוד אוהבת את הפסטה עם רוטב

פסטו ומוצרלה. מאוד טעים וקל להכנה. רוטב פסטו שמורכב מ: צרור כוסברה או פטרוזיליה חופן צנוברים קלויים קלות במחבת כוס שמן זית כמה שיני שום כתושות בהגשה: מפוררים גבינת מוצרלה מעל הפסטה מוסיפים רוטב פסטו בנדיבות, וזהו. וברוך/ה הבא/ה לפורום "אוכל חלבי".

pirge

New member
נשמע מאד קל וטעים. ואת השארית של

הפסטו את משאירה במקרר עד לפעם הבאה? בצנצנת סגורה וזהו??

נירהמ1

New member
אם נשאר משהו - אז כן, בצנצנת סגורה

אבל לא להרבה זמן (בגלל השום). אגב, שכחתי במתכון את האפשרות השלישית (והמקורית) להכין את הפסטו מבאזיל מתוק (בזיליקום), במקום פטרוזיליה או כוסברה שמים צרור קטן של בזיליקום. אפשר גם במקום מוצרלה לפזר מעט גבינת פרמזאנו.

נירהמ1

New member
אם יש לך בבית שמן זית,שום ומוצרלה

זה גם מספיק. מאוד טעים. אפשר גם להמיס מעט חמאה במחבת, להוסיף שום כתוש, מוצרלה מפוררת ואת הפסטה, לערבב דקותיים ויש לך כבר עוד צורה טעימה לאכול פסטה.

blackflowers

New member
רעיון מגניב

אני מתה על שום... רק צריכה לקנות מתישהוא את המכשיר הזה שכותש שום...

נירהמ1

New member
../images/Emo9.gifאפשר להתגבר גם על זה - לאחרונה

יש לי בעיה עם היד ואני לא יכולה ללחוץ חזק כדי לרסק בכותש, במקום אני לוקחת מגררת (זו שמגררים בה גבינה, גזר, לימון, וכו') ומגררים איתה את השום. חוץ מזה בשביל השמן או החמאה מספיק לשבור - לתת מכה קטנה (זפטה) לשום ואז לשים בשמן, הטעמים כבר משתחררים לבד. יספיקו 2-3 שיניים שבורות.

למעלה