פסטה טובה נ"ג

ayalasl

New member
פסטה טובה נ"ג

שלום לכולם,
בתי בת שנה ו-8 חודשים אובחנה לפני כחודשיים כצליאקית, היא מאוד אוהבת פסטה אך כמובן שהפסקנו עם הפסטה מרגע הדיאטה. ניסיתי כל מיני סוגי פסטות שממש מתפרקות לי בהכנה וגם אם אני מבשלת לפי ההוראות או שהפסטה ממש קשה או שהיא מתפוררת.
האם מישהו מכיר סוג טוב של פסטה שיכול להמליץ עליו?
תודה מראש

net the jet

New member
ענין של טעם.... כמו בכל דבר, יש כאלו שאוהבים

את הפסטות מהאורז, יש כאלו שמעדיפים תירס...
אני מעדיפה תירס, והכי טובה שיש כרגע בארץ לטעמי, היא של la veneziana
מעולם לא התפרקה לי. חשוב לא לערבב את הפסטה בזמן בישול יותר מדי, ולבשל פחות או יותר כמו פסטה רגילה. בעקרון, ניתן לראות מתי שהיא מוכנה ע"פ מראה ( אני מניחה שאחרי פעמיים שלוש כבר שמים לב )
קשה ? הפסטה של האורז לטעמי יוצאת קצת כמו גומי... לא קשה כמו צמיגית..
&nbsp

d a p h n a

New member
אנחנו אוהבים מאוד את פסטת האורז של tinkyada

אני הלא-צליאקית אצלנו במשפחה ואין לי בעיה לאכול אותה כי היא טעימה בעיני, היא מעולם לא התפרקה לי ולא נדבקה (למעט צורה אחת שלה - הלינגוויני - שכן יש להם נטייה להדבקות), ואפילו כתוב במפורש על האריזה שלה שלא צריך לחשוש מבישול יתר שלה, כי היא מחזיקה מעמד יפה אפילו אם מבשלים קצת יותר מדי.

טליאמתי

New member
אני אוהבת את של טינקיאדה ולא אוהבת בכלל פסטה מתירס

זה עניין של טעם אישי.
באשר לבישול: ...בעדינות ובהשגחה מלאה.
אני מבשלת במים עם טיפה שמן ומלח.
מערבבת את הפסטה לאחר שהיא התרככה מעט כדי להפריד.
ומשגיחה כל הזמן כדי שלא יצא גוש דביק.
לאחר שהפסטה מגיעה לרמה שאני אוהבת, אני שוטפת אותה כמה דקות במים קרים (במסננת).
אם אני מכינה אותה עם רוטב אדום, אני מכניסה אותה לסיר של הרוטב שהכנתי מראש,
מערבבת, מביאה לרתיחה אחת וסוגרת את הגז.
אני משאיר את המכסה סגור משך כמה דקות (כדי למנוע בישול יתר אבל יחד עם זאת שהפסטה תספוג את הרוטב).
&nbsp
אפשר כמובן להכין ורק לשפוך מעל רוטב בשעת ההגשה או לפזר תערובת גבינות ולהכניס לכמה שניות למיקרו.
&nbsp
פסטה תירס אני מכינה רק לצליאקית שלי ובד"כ כפשטידה עם גבינות או עם רוטב אדום. אני משתדלת להשתמש בפסטה צינורות כי היא שומרת על הצורה שלה יותר מאשר הפסטות הקטנות.
גם אותה אני מבשלת באותה דרך (פסטה תירס מוציאה הרבה פחות עמילנים בזמן הבישול מאשר פסטה מאורז לכן יותר נוח לבשל אותה לדעתי)

על טעם ועל ריח....

כפי שכבר כתבו, זה עניין של טעם. גם בעיני הפסטה של טינקיאדה היא הטעימה ביותר אבל אני אל צליאקית.
הבן הצליאקי שלי הכי אוהב את הפסטה תירס הזולה יותר. אני מכינה בדיוק לפי ההוראות. הוא בעיקר אוהב ספגטי אבל יש להם גם צורות נוספות.
[URL]http://www.glutenfree.co.il/index.php?main=more_info&site_id=&product=2058&lang=he&sesid=cacc262465724e56e7d7092e364c38b9&catID=82[/URL]

יעלונעה

New member
La Veneziane

פסטה מעולה (לטעמינו) מקמח תירס! ללא טעם לוואי וממש קשה להגיד שהיא ללא גלוטן. החיסרון היחיד הוא המחיר הממש גבוה כך שאני בד"כ קונה רק למאורעות מיוחדים. בד"כ אוכלים את טינקיאדה כמו שהמליצו כאן.

noa mcm

New member
פסטות מומלצות

אנחנו הכי אוהבים את הפסטה של Rizopia שעשויה אורז - פסטה בגוון חום טעימה מאוד ובטקסטורה טובה.
וגם את הפסטה של חברת Agluten, שעשויה בשילוב של אורז ותירס. הגוון שלה כמו פסטה רגילה והטעם ממש בסדר.
את הפסטה של Rizopia אני קונה בניצת הדובדבן, את השניה מצאתי דווקא במכולת קטנה, ולאחרונה אין אותה.
המשותף לכל הפסטות שטעמתי ב10 החודשים שלנו ללא גלוטן היא שהן טעימות לזמן מוגבל אחרי שמבשלים אותן. אחרי כמה שעות המרקם משתנה והן כבר לא טעימות לי.

net the jet

New member
הפסטה של agluten נפלאה בעיני... רק כבר זמן מה

שלא מצאתי .. פעם אחרונה שביררתי הבנתי שיש מחסור. אם יש משהו עם מדיע אחר לגביה- אשמח לדעת. תודה

noa mcm

New member
agluten

אחרי שכתבתי את ההודעה החלטתי לבדוק עם היבואן, ומסתבר שהם הפסיקו לייבא את הפסטה ללא גלוטן מכיוון שאין מספיק דרישה.
נאמר לי שהם בעיקר מספקים למסעדות ושאין דרישה מספקת להצדיק הבאת מכולה, ושפחות מזה הם לא יביאו.
מאוד מאכזב.
היבואנים הם: רסטרטו 09-9541210

net the jet

New member
אוף, קודם זה היה הפסטה הנהדרת של biaglut, עכשיו זו..

כמה עצוב...
אינ נוסעת לאטליה בקרוב.. אני חושבת שאני אעשה יבוא אישי לשנה הקרובה

net the jet

New member
ואגב יבוא אישי.. סיפור מצחיק ( או עצוב )

הבת שלי חזרה הבוקר מכמה ימים בלונדון. נסיעה ספונטאנית שאירגן החבר שלה... בכל מקרה רצתה להביא לי חזרה לחם של genious נכנסה ל wholefoods ( למרות שאמרתי לה ששם אין ) ושאלה. הבחור הנחמד ממחלקת הלחם אמר לה שאין, אבל נתן לה משהו אחר. אמרה שהיא קיבלה הוראות להביא משהו ספציפי, אז הוא שם על זה פתק מיוחד ואמר לה שזה בחינם.. שתנסה ( ז"א שאני אנסה ) זה היה ביום ראשון. הבוקר הגיעה לארץ, ואפעס הלחם הריח לי מוזר מאד... אחרי שהרכבתי משקפיים, הבנתי למה הוא הריח לא טוב- הוא היה מלא בעובש.
כנראה לקראת סוף היום מחלקים מה שכבר לא ימכר.
לשמחתי הביאה לי כיכר של genious אז לא התאכזבתי יותר מדי.. אבל היה חבל לזרוק כיכר שלמה לפח ( שלא לדבר על לסחוב אותה לארץ )
מה אנחנו לא עושים ( ועושים בשבילינו ) בשביל דברים נ"ג שווים מחו"ל

למעלה