פסח

מירבי*

New member
פסח../images/Emo155.gif

אני מבינה שכולן עסוקות בנקיונות לפסח, אז ספרו קצת, מי מארחת אצלה בבית? כמה אנשים? מה קונים? יש למישהי רעיונות יפים למתנות?

אנחנו מארחים אבל בקטנה...

הפעם אנחנו רק המשפחה המצומצמת, מה שמאוד מקל על נושא הבישולים
לצערי אין אפשרות לקנות השנה מתנות מי יודע מה, אז המעט שיכולנו לעשות זה להזמין אלינו..... בשנה הבאה לשימחתי כבר לא יהיה לי הרבה זמן
למרות זאת נשתדל לפנק את מורני במתנת אפיקומן מפתיעה (עדיין לא חשבנו מה בדיוק
) אשמח לרעיונות בעצמי

אנחנו מתארחים../images/Emo3.gif

אנחנו לא מהמחמירים בנקיונות ובסדר דווקא בפסח.... כנראה שזו איזו השתחחרות מטראומות המשפחה
שחודשיים לפני פסח אמא שלי מאיימת עליי ועל אחותי- "תסדרו את החדר כי תיכף פסח ואזרוק לכם את החדר לזבל...
< לפי הכמויות שהיינו שמרות במגירות באמת היה אפשר לעשות יום בזאר לג'אנק ששמרנו...>. אנחנו נהיה בארוחה אצל גיסתי 11 איש בערך וכל אחד יבשל ויביא איתו. ממ רעיון טוב למתנה.... למי שיש חצר אז מתנה יפה- לקנות במשתלה עדנית יפה ולשתול בפנים צמחי תבלין, פעמיים הבאתי את המתנה הזאת למקומות שונים והתלהבו. מסתובבים בחנויות מוצרים נחמדים של חברת ONE . עם כל ההורדות באינטרנט אז תמיד מרגש לקבל דיסק של איזה זמר/זמרת. <אוסף של מתי כספי/ אהוד מנור מומלץ!>. מירב אפשר להוסיף שאלה להודעה שלך? חחחח האם בסדר/נקיון שאתן עושות מצאתן פתאום חפץ/ פתק שחיפשתן? התרגשתם מחפץ שחשבתן שייעלם? <מממ אני מצאתי תחת המקרר כמה הרכבות שאהבתי של ביצי הפתעות של קינדר שהחתולה שיחקה איתם
>

אוף ../images/Emo4.gif לא אוהבת לנקות

אבל אוהבת את הבית שאחרי הנקיונות...
גם אנחנו מתארחים, נודדים מהורים להורים. מצרפת לכן תמונה של מתנה לפסח (שנתתי כבר) להורים שלנו, שכללה מגש למצות, הגדה של פסח, ספר בישול לפסח, וצירפתי (כפי שאתן רואות) גם יין ושוקולד כשרים לפסח.

MAMALY

New member
לא כולם מנקים פה../images/Emo67.gif

מתעבת נקיונות, פככ כבר מלפני חדשיים סגרתי על עוזרת לפסח (שיהיה ריק אקונומיקה עבור החצי , ושיגיד לי יפהתודה שהבית חגיגי) .. והאמת? סתם ספונג'ה אצלי אין לזרוק דברים - אני עכברוש פולני לא זורקים כלום!!! (יש לי מזכרות מדהימות של ביגוד משנות הנעורים.. שלא תדעו אבל אני לא זורקת), פעם יהיה לזה שימוש. שנית - פסח הוא החג הכי הכי מתועב האוכל חרא, המשפחה קרציתית תמיד רבים מי הלך למי מי הולך למי מי ישב ליד מי ולמה אצלי אף פעם לא כשר מספיק או אם בכלל... ערב אחד עם המון אבל המון צרות בעיות וטרדות (עדיף לברוח לסיני אבל יש התרעות כל הזמן שהורסות לי באופן שיטתי את הפסח.) הזכרון היחיד ה"חביב" שיש לי מפסח זה שאני בת אולי 3 ואבא שלי מנענע את השולחן כדי שהיין בכוס של אליהו יזוז קצת והמתנות מעבר לדלת.. מעבר לזה אין שם כלום. ועכשיו לעניין המתנות - דווקא את העניין הזה אני כן מאמצת למען ילדי הקטן (היום אני מנענעת את השולחן עבורו) מצאתי אישה מדהימה שעושה תכישיטים, מחזיקי מפתחות הגדות של פסח ועוד ועוד דברים נפלאים ומופלאים עם תמונות של בני המשפחה (הזמנתי קולאג' שלם עבור אמא שלי) וטבעת עם תמונה של החתונה שלי משו משו!!! (מחירים מצחיקים ממש) וכמובן זה תרוץ טוב לשופינג של בגדים לכבוד האביב אז את זה אני כן אוהבת לעשות... בקיצור כל שנה אותו הסיוט עוד מעט זה מאחורי ותבוא הגאולה והנחלה עד ראש השנה...

הדר421

New member
שיר שמשקף ת'מצב../images/Emo162.gif

קניידאלאך / מאת אפרת שטרן עָרַכְתִּי אֶת שֻׁלְחַן הַסֵּדֶר לִשְׁלֹשִים וּשְׁנַיִם אִישׁ, בִּשַּׁלְתִּי סִיר עִם קְנֵיידָאלָאךְ וְגַם גֶעפִילְטֶע פִישׁ. אֲבָל - - - בְּשֵׁשׁ בַּבֹּקֶר כְּבָר צִלְצֵל גִּיסִי מִבִּנְיָמִינָה, אָמַר שֶׁלֹּא יַגִּיעַ אִם תִּהְיֶה שָׁם דּוֹדָה מִינָה; בְּשֶׁבַע מִינָה הִתְקַשְּׁרָה שֶׁלֹּא לִבְנוֹת עָלֶיהָ - כִּי אֵין לָהּ עֲצַבִּים לַזִּיּוּפִים שֶׁל סַבְתָּא לֵאָה; מִיכָאֵל מִיָּקְנְעָם בִּשְׁתֵּים-עֶשְׂרֵה צִלְצֵל - אָמַר שֶׁלֹּא יָבוֹא אֵלַי לִפְנֵי שֶׁאֶתְנַצֵּל; בְּאַרְבַּע חֲמוֹתִי הוֹדִיעָה שֶׁנִּשְׁכַּח מִמֶּנָּה - כִּי הַבִּשּׁוּל שֶׁלִּי תָּמִיד גּוֹרֵם לָהּ לְמִיגְרֶנָה; וּבַת אָחִי אָמְרָה שֶׁהִיא תַּגִּיעַ הַשָּׁנָה - בִּתְנַאי שֶׁלֹּא יְנַדְנְדוּ לָהּ שׁוּב עַל חֲתֻנָּה!! - - - - - - - - - - נִיתַקְתִּי אֶת הַטֶּלֶפוֹן, יָרַדְתִּי לַמַּרְתֵּף וְהִצַּעְתִּי לַתַּאיְלַנְדִית בַּסֵּדֶר לִ'שְׁתַּתֵּף. עָלִינוּ יָד בְּיָד בַּמַּדְרֵגוֹת אֶל הַסָּלוֹן, וְשָׁם בַּקְבּוּק שֶׁל ווֹדְקָה שָׁפַכְנוּ לַגָּרוֹן; סִפַּרְתִּי לָהּ עַל קִינְג פַּרְעֹה וְכָךְ, בְּלִי לְהַרְגִּישׁ, חִסַּלְנוּ אֶת הַצִּימֶעס וְהַגֶּעפִילְטֶע פִישׁ; מָרָק עִם קְנֵיידָאלָאךְ בִּשְׁלוּק אֶחָד שָׁתִינוּ, וְשַׁרְנוּ "דַּי-דַּיֵּנוּ" וְגַם "עֲבָדִים הָיִינוּ"; גַּם צְלִי בָּקָר הִשְׁמַדְנוּ בִּזְרוֹעַ נְטוּיָה, וְאָז בִּשְׁנֵי קוֹלוֹת זִמַּרְנוּ אֶת הַ"חַד גַּדְיָא"; וּבַחֲצוֹת הִסְתַּרְתִּי לָהּ אֶת הָאֲפִיקוֹמָן, וּכְשֶׁמָּצְאָה - רָקַדְנוּ יַחַד סְטֶפְּס עַל הַשֻּׁלְחָן! וְאַף שֶׁכְּבָר הָיִיתִי מִתְנוֹדֶדֶת כְּלוּלָב - יָדַעְתִּי בְּלִבִּי שֶׁבְּכָל פֶּסַח מֵעַכְשָׁו לֹא אֲנַסֶּה כְּלָל לְהָבִיא אֵלַי שֵׁנִית אֶת דּוֹדָה מִינָה, כְּדֵי שֶׁלֹּא תִּפְגֹּש כָּאן אֶת גִּיסִי מִבִּנְיָמִינָה, וְלֹא אֶת בֶּן-דּוֹדִי - כְּדֵי שֶׁלֹּא תִּהְיֶה שׁוּם סְצֶנָה, וְלֹא אֶת חֲמוֹתִי - שֶׁלֹּא תַּחְטֹף לִי כָּאן מִיגְרֶנָה, וְרַק אֵרֵד אֶל הַמַּרְתֵּף וְאֶת הַשִּׁיקְסֶע שׁוּב אַזְמִין לָחוֹג אִתִּי כָּאן סֵדֶר כָּשֵׁר לִמְהַדְּרִין !!!

דרך אגב.... "הקטנה" כבר לא כל כך...

קטנה... היום הצטרפו עוד 4 סועדים לרשימה !! ואני אומרת על זה מי שבא ברוך הבא כל שנצטרך זה להגדיל קצת את המנות ואת כמות הכיסאות.... THE MORE THE MARIER

MAMALY

New member
אוי גדוללללל../images/Emo6.gif

אני מיד מדפיסה ותולה על המקרר!!!

למען האמת פסח הוא החג האהוב עלי

בתור חולת ניקיון כפייתית{כך לפחות טוען ה-
}עד ליפני חודשיים,שהגיעה לחיינו ה-
עד אז באמת,ניקיון היה בראש סידרי העדיפויות שלי...לא שחיכיתי לפסח בכדי לנקות,פסח היה ב-
כול השנה
.השנה ה-
נתן לי פטור
שלא תבינו לא נכון אינני מתלוננת כלל, ההפך הוא הנכון אין כמוני מאושרת
בעולם!!!על ה-
המדהימה שלנו
מה גם שהשנה זו השנה הראשונה,שאת חג הפסח אנו לא חוגגים ב-
זו השנה הראשונה סוף סוף
שאנו מתארחים אצל המישפוחה של ה-
מה גם שזה החג הראשון שאנו חוגגים ביחד עם ה-
המדהימונת שלנו
אכן השנה אנחנו משפחה מאושרת 1 חג שמח וכשר לכולם