פסח 2014

בתיהבלק

New member
בגיל הזה כן עשיתי עם הבנות הגדה

אחת היתה בת 6 השניה בת 4. תהוצאה בהתאם, אבל בכל זאת שמור עד היום...
הדפסתי את הטקסט וכרכתי כך שמול כל עמוד טקסט יש ציור.
הציורים מותאמים לטקסט ככל האפשר. חלקם אכן דפי צביעה, חלקם ציור חופשי. שילבנו גם משה בתיבה שזז ממש (תמונה של היאור עם פס גלי גזור לאורך הבריסטול. על זה את משחילה טבעת, גם מבריסטול, שמודבקת עליה התיבה). הבנות שלי ממש אהבו את זה.

את יכולה גם להכין איתו בובות לקישוט שולחן הסדר, אם ההורים הם כאלה שיאהבו משהו כזה. יש קיפולי נייר של צפרדע (מכת צפרדע) ואפשר לחשוב על כל מיני לשאר המכות, 4 הבנים וכו'

שני דברים

אחד- סבים\סבתות,סביר שיתמוגגו מכל יצירה שלו,גם אם הוא בן ארבע וחצי,שלא מצייר\צובע מושלם...

שני- יש עוד כמה ימים עד החג,אם תחליטי לתת לו ליצור אותה מתנה עבור שני הצדדים,תעשו אחד היום,ואת השני,בעוד יומיים שלושה\שבוע הבא,כך שזה לא יהיה אחד אחרי השני ,ולכן ארוך ורפיטטיבי בעבורו.

Internet Mom

New member
אנחנו הכנו שקית מכות

שזה יותר מתנה לילדים...
וגם שלטי מכות- שזה דווקא הולך נחמד עם הרעיון של קריאת ההגדה.

אני שמה כמה קישורים לדברים שאולי יעברו כמתנות תוצרת בית יפות.

אבל אני בעיקר רוצה לחזק את ידייך ולצאת נגד הקטע הצרכני הזה שתפח סביב פסח- מרוב מתנות לא רואים את החג.

בתיהבלק

New member
אני ממש ממש מסכימה לגבי היציאה נגד הקטע

הצרכני של החג (ושל כל השנה למעשה...). מספר האנשים שיכול להנות מדברים פשוטים וטובים, כמו לדוגמא, יצירות של ילדים, אבל לא רק, הולך ופוחת ואנשים נכנסים לסחרור נוראי, נפשי וכלכלי סביב הדברים האלה. זה פשוט נורא. אנחנו בשנת בת-מצוות עם הגדולה השנה ופשוט עצוב לראות ולשמוע מה שהולך,

אז גם אני מחזקת מאד מאד מחזקת אותך להראות שאפשר גם אחרת. גם לילדים (אפילו אם הם צעירים כמו שלך) זה חשוב ונספג.

shirush35

New member
זה יהיה לא פשוט

כי ישלי גיסות שיפציצו במתנות, אני מקווה שהסבים יבינו מדוע.
גם אני לא מבינה את הקטע הזה...

בתיהבלק

New member
אז עוד יותר כל הכבוד!

אני יכולה להגיד לך מהנסיון אצלנו שיש לי גיסה שתמיד מביאה לאמא שלי כל מיני דברים שאמא שלי לא רוצה. אני לא נוטה להביא כלום ואני יכולה להבטיח לך שהיחסים שלי עם אמא שלי לא נפגעו בגלל זה. אז את לא חייבת לדאוג, ואולי אפילו תתחילי טרנד חדש, מקורי, יפה וצנוע :)

Internet Mom

New member
זה סוג של מילכוד

אני חשבתי לשוחח עם גיסתי השנה ולבקש ממנה בהסכם הדדי שלפחות לא נשתולל עם מתנות מיותרות לילדים.
אבל האמת שאני דוחה את השיחה הזו כי אני לא יודעת איך זה יתקבל...

בתיהבלק

New member
אני מאד בעד כנות , למרות שזה לא קל, אבל לי יש

פה גדול ...

אני בכל מקרה חושבת שאם מדברים בנעימות, אפשר להשאר עם חילוקי דעות לפעמים, אבל בכל זאת אפשר לפחות להבין אחד את השני ואפשר גם להבין שמישהו אחד עושה כך ומישהו אחר עושה אחרת. אפשר גם להגיד לגיסה היקרה שאת יודעת שהיא מאד נדיבה ויש לה תמיד מתנות נהדרות לילדים ולמי לא, אבל לך אין רעיונות/אמצעים/כוחות וזה ממש מעיק עליך, אז את ממש מעדיפה שהיא גם לא תתן כדי שלא תרגישי שזה חד צדדי. אני בטוחה שגם עליה זה יקל, ובכל מקרה, אחרי שאומרים משהו כזה, אם מישהו מחליט בכל זאת לתת, זו זכותו המלאה, וזכותנו המלאה לא להרגיש לא נעים כי לא החזרנו...

השנה הבת הגדולה שלי בכתה ו, אז יש בת-מצוות ואני רואה כמה הערכים והתרבות מעוותים בדברים האלה וזה משפיע גם על השיח של הנוער וזה פשוט נורא. אני מתכננת לחלק מכתב עם ההזמנות לבת מצווה של הבת שלי שבו נאמר (תקציר כמובן) שאנחנו עושים משהו פשוט שאנחנו יכולים לעמוד בו בכיף כלכלית, כך שזה רק משמח אותנו ולא מקשה, ואנחנו מצפים שזה יתקבל בהבנה, לא בלגלוג, וכן שהבת שלנו תשמח יותר במתנה חביבה שנקנתה בחמישה שקלים ולא בצ'ק שניתן בקושי. האם לא כך? כואב לי הלב לראות מה נעשה בכיתה שלה בין ההורים ובין הילדים. המכתב כבר כתוב, עכשיו רק צריך תוכנית לבת מצווה :)

שיהיה בהצלחה ובהנאה של חג ללא מעמסות מיותרות!

Internet Mom

New member
כן, אני מסכימה!

בהחלט צריך לנקוט עמדה מול שגעון הבת מצווש שפשה בכל מקום.
בכיתה של הגדול (ברוך השם) היו הרבה הורים בגישה שלך אז זו הייתה בחירה לגיטימית לעשות משהו צנוע ולא מחופף. אם מספיק הורים ינקטו עמדה יהיה קל יותר...
ולגבי גיסתי- דיברתי איתה אתמול והיא אמרה שזה רעיון מבורך! אז הנה, חסכנו צרכנות מיותרת, כסף וטרחה בשתי משפחות בישראל.

KarinDi

New member
ועוד רעיון

בשנה שעברה הכנתי מתנות לחג תחתיות לסירים. בקלות אפשר להכין גם עם ילדים-
קונים משטחי עץ בחנויות יצירה (בשנה שעברה מצאתי במקסטוק), צובעים בצבע אחיד ומעל מציירים/מדביקים מפיות או מדבקות שטוחות כרצון הילד. אפשר גם להעביר ציור מהאינטרנט ולתת לו לצבוע. מצפים בלכה וזה מוכן.
תמיד שימושי ומאוד קליל להכנה

KarinDi

New member
צריך לקנות לכה מתאימה

לא מדובר בעסק יקר במיוחד, אם אני זוכרת נכון עלה לי בערך 30 ש"ח לצנצנת ענקית שמחזיקה מעמד עד עכשיו...

ורעיון מאוד קרוב לזה- ציור בלימינציה

כלומר,שני ציורים שלו,שתקחי ללימנציה,והם יהפכו ל 'מפיות לצלחת' ,כלומר- משטח שעליו יושבת הצלחת והסכום.

אני מסרתי ככה ספר שהדפסנו פה בבית ,ורציתי שהילד שמקבל- בן שנה- לא יוכל לקלקל \ לקרוע את זה. בתוך כמה שעות,זה היה מוכן.

Internet Mom

New member
סימניה להגדה

שוב אני שמה כאן תמונה לפני שהעליתי את הפוסט, כי זה רעיון ממש חמוד למתנה תוצרת בית שמצאתי אצל מרתה סטיוארט:
להכין סימניות להגדה כדי לא לאבד את המכות. אפשר לצרף חבילה קטנה של צבעי פנדה ולשים לכל ילד על הצלחת, ולהדביק דף צביעה מוקטן.

shirush35

New member
חוזרת להשוויץ

הרעיון של החרוזים היה של הבן

למעלה