פסח ראשון בלי אמא

פסח ראשון בלי אמא

הרבה זמן לא כתבתי כאן והיום לא יכולתי שלא. חמישה חודשים עברו מאז שאמא נפטרה. הזמן עובר וחג ראשון-"כבד" הגיע. אז בשלושה שבועות האחרונים חשתי החמרה במצב: מועקה, חרדות, בכי היסטרי ובנוסף לכל פריחה על הגוף- מה שאומר שאני פורחת לי לקראת האביב. אז מה שהתחיל ברצון לסגור, להחשיך את הבית, לנתק טלפונים ולהתחפר במיטה- קיבל צורה קצת יותר מעודנת. החלטתי לא להתעקש להעביר את הסדר במיץ של הזבל- כפי שהמטפלת שלי הגדירה זאת. אז החלטתי לנסוע לחברה של אמא שלי- שהייתה כמו אחות עבורה. אחי החליט להתחיל לחפש את שורשיו המשפחתיים ונוסע לאיזה בן דוד של אמי עם משפחתו...כך שהקושי רב יותר...גם בלי אחי האהוב...אבל עברתי דרך בימים האחרונים ולמדתי לכבד את רצונו ודרך התמודדותו בחג הזה ואני גאה בעצמי על זה... אז זהו...עולים בדימיוני ובמחשבתי הסדרים מילדותי, עם השירים והפמוטים הגדולים שדולקים באור נרות חגיגי.חלק ממני עורג לשם. ורק לפני שנה אמי ישבה על ידי והנחתי עליה את ראשי המלא במחשבות מה יהיה בסדר הבא... בנות יקרות. שנעבור את זה בקלות ושנזכה, לפחות קצת לצאת מהמיצרים בתוכנו ולטעום את טעם החרות. אוהבת אתכן, עינת.

מיקימק

New member
את בסדר....

החגים כל כך קשים בלי אמא, ובטח חג ראשון בלעדיה. נראה לי שעשית כמה החלטות אמיצות החג. אז כל הכבוד ומקווה שהחג יעבור בכל זאת בסדר.

../images/Emo201.gif היי עינת

טוב שהחלטת בכל זאת להעביר את הסדר עם מישהי קרובה. וזה שיש לך זכרונות כל כך נעימים מחגים בבית...זו זכות גדולה שלא כולם זוכים לה. אז הנה לך משהו חיובי להסתכל עליו
. מקווה שתמצאי את החירות בתוכך. חג שמח

עינת ... ../images/Emo201.gif

כל כך מובנים הרגשות שלך ... ההתמודדות שלך מאוד מרשימה. וטוב שנכנסת גם קצת להיות איתנו...

למעלה