פסח קטן שהיה,,,,,,,,,,

פסח קטן שהיה,,,,,,,,,,

עכשיו אני מאמינה שהרבה יזילו דימעה על מה שתיקראו כאן,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, מסורת היא אצל יהודי לוב כי בזכות הילדים הקטנים ניצלה הקהילה ממזימה זדונית שרקמו להם הערבים. מאחר ולא נמצאו שמרים בבתי היהודים בחג הפסח, נהגו היהודים לקנות מהערבים במוצאי החג. פעם עלתה מחשבת זדון בלב הערבים והם רצו למכור ליהודים את השמרים מורעלים. בשעת משחק סיפרו ילדי הערבים לילדים היהודים על המזימה מתוך קינטור והתפארות ואלה סיפרו לגדולים את אשר זממו הערבים לעשות וכך ניצלה הקהילה היהודית. בזכות הנס שקרה בגלל הילדים, קבעו יהודי לוב סדר פסח חגיגי ומיוחד לילדים. וכך, בשמיני של פסח, מתאספים הילדים הקטנים באחד הבתים, עורכים שולחן עם ה"סבאת'" וכלים קטנים, מצות קטנות שאפתה אחת הבנות יחד עם האם ועוד. המנהג השתרש כל כך עד כדי כך שבעלי המלאכה היו מכינים כלים מיוחדים עבור הילדים – סירים קטנים, קסעה, צלחות וכלי חרס, בֶּרְמֵה וכֶּסְכַּאס, קומקומים ועוד. הכלים היו העתקים מדוייקים של הכלים הגדולים והם נעשו מאותם חומרים בדיוק. וכך, ישבו הילדים, ולזמן מסויים הרגישו כמו גדולים – ניהלו סדר פסח כהלכתו ותוך כדי למדו על מנהגי החג בדרך המשחק. אני זוכרת ורחלי חזקי את ידי היו לנו כלים קטנים שזה, סירים, צלחות, מחבת,כוסות והכל בקטן קטן

טאKילה

New member
גראבז' אל צ'אחלאט

גם אצלנו היו הכלים המניאטורים, הייני מבשלים בתוכם הכל הכל בקטן פיצי. אמא שלי התה כמובן עוזרת לנו בעיצוב הפיצפונים. קראו לזה צ'אחלאט
וואוו שושי החזרת אותי לילדות, אני מנסה לחשוב לאן נעלמו הכלים האלה, אני חושבת שהורי הביאו את הכלים האלה מלוב.

ת מי

New member
בזכרון רחוק........

לא מוכר לי מבית .. אבל זכור לי בזכרון עמום כי לסבתא שלי במושב היו כלים קטנים ותמיד אמרה שזה של הילדים.. ולא הבנתי איזה ילדים...... עכשו מסתדר לי......

שוש הכל נכון

אצל אמא הינו מכינים מאפרום קטנים וביסיטיל סיר אורז קטןועסבנות קטנות רק לאכול בכייף

michelina

New member
פסח קטן שהיה

תודה על הידע אני בת 77 וכמובן חגגנו את פסח קתן (צכלית) היה ממש כיף

למעלה