פסח מתקרב...

solnoshka

New member
פסח מתקרב...

על חטיפי דוריטוס של עלית, רשום כי בפסח יהיו ללא גלוטן. האם נקנה או שנחרים אותם??

השבוע, כשקניתי מוצרים להכין משלוחי

מנות (לא לצליאקים), לא נגעתי במוצרים של עלית. תוצרת חוץ, כרמית כמובן ואוסם. לא עלית!!! זה הפך אצלי ואצל משפחתי לעיקרון- וכך יימשך.

אני סבור ש...

שאם השנה יינטל ממוצרי עלית הגלוטן, וכך יירשם גם כן על האריזות, מותר לנו לתת להם צ'אנס. אם הם ינהגו כך, הווה אומר שאולי משהו במחאה שלנו היטה את הכף לטובתנו וכי הם משתדלים עבורנו. עדיף שכל חרם יסתיים ולא יימשך לעד. בינתיים האוכל שלי הפך להיות כל כך בריא ש... לא וופלים, לא שוקולד... לא חטיפים...

solnoshka

New member
אני מסכימה איתך

א. אולי הם באמת באים לקראתנו, בואו נתן צ'אנס. בסופו של דבר אנחנו מרוויחים מזה.. ב. כל עוד אפשר לאכול - תאכלו ! אוף, אסור מצות :(

סליחה, אבל טועים . זה לא חרם!

עלית הם אלה שהודיעו שגם השנה, בפסח, לא יהיו מוצרים שיהיו נטולי גלוטן. (צרפתי לכם את הקישור לפני שבועיים), ואולי לא הפנמתם, אבל לדבריהם, המוצרים לא יהיו נטולים. לא אני מחרימה אותם. הם מחרימים אותנו, ולכן אני לא קונה עלית בכלל..... גם אני וביתי (הצלייאקית) מאד אוהבות טעמי ומקופלת, אבל כל עוד היא "אולי" מכילה גלוטן - היא פשוט לא תעבור את סף דלתי. אל תבינו לא נכון - מאד, אבל מאד הייתי רוצה לקנות עלית. אם יהיה וודאי שזה נטול, אני אקנה - ולא - לא!

daniela21

New member
../images/Emo45.gif

אנחנו לא מחרימים את עלית, הם אלו שמחרימים אותנו.

solnoshka

New member
רשום על הדוריטוס

שבפסח המוצר יהיה ללא גלוטן וללא חשש גלוטן....

מית צאן

New member
גם אני

גם בהכנת משלוחי מנות לא קניתי שום דבר של עלית ואפילו שקניתי לבית קפה טוב,( שהבנות עדיין לא שותות) - הקפדתי שהוא לא יהיה של עלית.זו נקמה קטנטנה שהם בודאי לא מרגישים - אבל נותנת לנו הרגשה טובה.

הדסי333

New member
סליחה אבל למה להחרים?

שוב , אני חדשה בעולם הללא גלוטן . למה להחרים את מוצרי עלית ?

סיפור ארוך. תעשי חיפוש בפורום, אבל

נותנת לך תקציר: ידוע היה שבהרבה ממתקי עלית הכשרים לפסח אפשר היה לקנות ללא חשש גלוטן והרבה צליאקים היו קונים מהמוצרים האלה כמויות גדולות שתספקנה להרבה זמן. לפני שנה, התברר שיש במוצרים האלה גלוטן מבדיקת מעבדה שנעשתה בחו"ל. העובדה הזו לא פורסמה ע"י עלית ורק שהתגלתה עלית פרסמה הודעה כלשהי. עלית די זלזלה בצרכנים והתחילה להוסיף לכל מוצר שלה 'עשוי להכיל גלוטן'. מקווה שדייקתי בדברים.

סנוביש

New member
נקודה למחשבה.

אני לא מאלה שמתרגשים מכל הנושא הזה. מי שיפסיד אחר כך זה אנחנו, חשבתם על זה? אני חולה על דוריטוס ולא מוותרת עליו!! אתם סתם מנפחים את זה לדעתי. כן תחרימו, לא תחרימו.. אתם באמת חושבים שזה מזיז למישהו? תאכלו, תהנו, תתענגו כשיש לכם הזדמנות. לא תמיד היא קיימת.

את באת מהשער, נכון?

אז כנראה שאת לא מודעת מה הסיפור. תעשי חיפוש מתקדם על עלית כדי להבין למה אנחנו מחרימים אותם, זה בראש ובראשונה מתוך דאגה לבריאותינו.

אופס, תתעלמי

התבלבלתי בינך לבין הבחורה השניה שהגיבה בשרשור של המסעדה...

סנוביש

New member
לא :)

אני כבר כתבתי כאן בעבר, אני גם חולת צליאק... האמת הסיפור של עלית הרתיח אותי אבל אני אחת שאוהבת לאכול ולא מתכוונת להחרים את החברה בגלל הסיבות האלו :/ אתם כמובן חופשיים לעשות כרצונכם.

נועית7

New member
אני מסכימה איתך

לדעתי על אף מה שעלית עשו (כבר לפני שנה...) אם יצויין ללא גלוטן אני בהחלט הולכת לאכול. וההוספת כתובית שלהם של "עלול להכיל" היא בסה"כ תגובה לתביעה הייצוגית. דובר על כך רבות בפורום, ונראה לי שצריך לנקוט בגישות שאינן חרם על מנת לא להגיע למצב שלא מייצרים עבורנו כלום (הרתעת יתר). כמו שאלון אמר, אם עלית 'ביקשו' עוד צ'אנס, אל לנו לשלול זאת על הסף, כי עם כל הכבוד, אנחנו צריכים אותם... ולא הם אותנו (ולראיה- התחליפים של כרמית בהחלט לא זמינים בכל מקום).

אילנינה

New member
אז עלית דוקא כן צריכים להתרגש

גם אני בתור אמא לילד עם צליאק מחרימה את עלית כמובן והשבוע התבקשנו כבכול שנה להכין משלח מנות לגן והילדים מטילים פור ומגלים באותו רגע למי לתת את המשלוח. ומכיוון שאף אחד לא ידע איזה משלוח מנות ייפול בחלקו של בני אז הוכנו 30 משלוחי מנות נ"ג, כלאמר עם אפרופו, במבה, שוקולד של קינדר או כרמית , סוכריה על מקל והפתעה. אתם קולטים 30 משלוחי מנות ללא מוצרי עלית, אף לא מקופלת אחת או פסק זמן ועוד ועוד. אז אולי אנחנו לא "מזיזים" לעלית כ"כ אבל אני לרגע לא סותמת את הפה לגבי מה שעלית עושה ולהלן התוצאות. כן יירבו משפחות כאלו שמתוך לויליות לחברים בגן ולכיתה למסיבות, ימי הולדת, משלוחי מנות וכד' לא ירכשו את המוצרים ש"עלולים להכיל .." כי יש חברות מו כרמית ואסם שלא מתביישות להגיד הקווים שלנו נקיים במוצרים מסויימים ואתם יכולים לרכוש אותם בכייף. חג שמח לכולם, אילנית.

גם "יוצאת דופן"-

לא בזרם ההחרמה, לא מוצאת לנכון להחרים בעיקר כי הזמינות חשובה לי, ברור לי שאם אחפש אמצא כרמית אבל בהחלט מספיק לי לדאוג לשלל הדברים "האסורים" ההכרחיים ליום-יום ולא למנוע מעצמי את השאר. להוסיף גם את העובדה המרה שאני מכורה כבדה לכל המוצרים האלו, (לא עובר לו יום בלי "טעמי" אחד לפחות), וגם את זה שאני באמת מאמינה שכסת"ח הכיתוב הזה הוא רק לשם הכסת"ח ותו-לא והמוצרים אכן ללא גלוטן. אין זה נוגד את העובדה שאני לא מסכימה עם השתלשלות העניינים ועוגמת הנפש שנגרמה. (ולמען הסר ספק- למי ששלחתי את משלוח המנות כאן בפורום- דאגתי לא לשים שום, אבל שום מוצר של עלית
)

סתם מבקרת

Active member
../images/Emo45.gifגם אני מחרימה את שטראוס-עלית

גם לגבי מוצרים ללא צליאקים שבבית, מספרת על מעללי החברה בכל הזדמנות והבת (לא צליאקית) נמנעת מממתקי עלית והחטיפים שלהם כשהיא יוצאת לטיולים, ומקפידה להזכיר לחברותיה שעלית מוחרמת מבחינתה, אם הן מציעות לה מוצר של החברה. יש תחליפים מצויינים ואין סיבה שאקנה מוצרים של חברה שלא מכבדת את לקוחותיה. ראיתם איזו רשימה ארוכה של מוצרים נ"ג סיפקה אוסם לפסח? מה שמראה שזה אפשרי אם רק רוצים

לנה6

New member
מוצרים נ"ג כשרים לפסח

כנראה ש"בר-אל Life" יצאו עם מוצרים נ"ג כשרים לפסח...נדע בקרוב

למעלה