פסח מצה ומרור
ככה לכבוד פסח שמגיע, אולי תספרו לנו איזה מסורות (טוב נו, חוץ מהבסיסה) נשמרות אצלכם
אצלנו יש די הרבה: קודם כל הלַאלֵיק שאבא שלי מכין מהפרות היבשים והפיצוחים של ט"ו בשבט שנקנו במיוחד לא קלויים, כותש אותם טוב טוב בעלי ומכתש, מוסיף קצת מי זַהר, עלי ורדים ועוד כל מיני תבלינים סודיים ומכין כדורונים. אח"כ כמובן שחיטת כבש, כל שנה בפסח מגיע השוחט, שוחט את הכבש ואבא שלי מורח קצת דם על המשקוף למען ימשיך ויפסח עלינו... מחלקי הכבש אמא שלי ה"לא טריפוליטאית" מכינה מטעמי חג, את הזרוע מבשלת שלמה בסיר מיוחד וענק (ואח"כ בליל הסדר כולם רבים על המעדן), מהקיבה עושים עַסְבָן כמובן, מהלשון ומשאר החלקים החיצוניים כל מיני מטעמים ומעדנים, הלִייָה למנגל כמובן אבל גם מתבלים איתה אורז ועוד תבשילים, את הכבד והרִייָה, אבא שלי צולה בפְרְן ובליל הסדר כל אחד מקבל חתיכה קטנה (וגם על זה כולם כמובן רבים), משאר החלקים הפנימיים עושים מְצ'וּמָה ועוד כהנה וכהנה תבשילים מעלי ריר. גולת הכותרת אצלנו הוא ה"פְרְן" שבו אבא שלי מכין כבר שנים רבות את ה"פְטֵיר" המצות השמורות לליל הסדר וכמובן לכל החג, אתם צריכים לראות איך השכנים עומדים ומזילים ריר על ה"פיתות" של ארביב... שנים אני לשתי את הבצק עד שיצאה לי הכתף מהמקום
, היום יש לי ילדות
גדולות שרבות על הזכות הזו. אבא שלי מתעקש לא לתת לאף אחד להדביק את המצות אבל אחי ובעלי מתלמדים אצלו כבר כמה שנים בתקווה שאחרי מאה ועשרים יהיה מי שישמר את המורשת. ובסדר עצמו, מי שלא חטף ת'קערה בראש - שיקום, אף אחד לא קם...
ככה לכבוד פסח שמגיע, אולי תספרו לנו איזה מסורות (טוב נו, חוץ מהבסיסה) נשמרות אצלכם