פסח, מה הסוד של הלחמניות הלבנות במסעדות?

EvilKidZ

New member
פסח, מה הסוד של הלחמניות הלבנות במסעדות?

בכל שנה אני שואל את עצמי את השאלה איך המסעדות (ארומה, קפה ג'ו וכדומה..) מכינות את הג'בטות/לחמניות בצורה כ"כ זהה למאפים עם קמח רגיל.
הלחמניות במסעדות פשוט מושלמות ובקושי אפשר להרגיש שמדובר בקמח מצה/תפו"א או מה שלא דוחפים בהן.. הלחמניות מבפנים לבנות ופריכות ואחרי שאוכלים אותן אפשר לחשוב שפסח כבר עבר.
במשך תקופה ארוכה ניסיתי כ"כ הרבה מתכונים שונים ומשונים אבל אף פעם לא הגעתי לפריכות ולצבע הלבן שיש בלחמניות שמוכרים לנו במסעדות.

האם מישהו כאן מכיר את סוד הלחמניות הלבנות ומוכן לשתף אותי ובטח עוד רבים אחרים? ואם אפשר להוסיף גם מתכון אז בכלל מושלם!

חג שמח וכשר.
 
בארומה ש"ח ליחידה !

קניתי במאפיית עייני
5= 20ש"ח
הן טעימות מאוד מאוד מאוד.
 
אני קניתי אצל קונדטורית אקלר - הם נראים כמו

אקלרים ממש ממש טעים. עוד לא אכלנו מצות חוץ מהמציבריי שעשיתי
 
גם אני חושבתש

נקמח תפוח אדמה כל לחמניה בעיני גבאטה עלתה לי 4שח אבל בשביל כל החג זה קצת יקר לא
 

EvilKidZ

New member
6 ש"ח ליחידה זה מחיר לא ריאלי..


במקום לשלם על הלחמניות היקרות הייתי מוכן לשלם על המתכון!

אני מתקשה להאמין שיש רכיב סודי שבתי הקפה מוסיפים ללחמניות שלהם (אולי קמח רגיל
), המתכונים הרבים שיש ברחבי הרשת לא מתקרבים אפילו במילימטר למאפים בארומה ובשאר בתי הקפה/מסעדות.
אני מתחיל לחשוב שהמצרכים פחות או יותר חייבים להיות זהים אחד לשני אולם שלב ההכנה כנראה שונה לחלוטין.
מתסכל כל העסק הזה


מישהו מכיר אולי את המאפיות שארומה רוכשת מהן את הלחמניות?
 

חנהפ

Active member
קמח תופח לפסח של אוסם מנפיק אף הוא לחמניות

לבנות
 

iris707

New member
אולי יש למישהו מתכון ללחמניות פסח עם קמח תפוא

בבקשה! אולי בכל זאת יש מתכון מנצח ללחמניות בהירות?
 

LANIT1

New member
אתמול טעמתי את הלחמניות בארומה חבל על הזמן

אני רואה שאין מתכון חבל? למי יש אף פעם לא הכנתי לחמניות מקמח תפוחי אדמה
 

1winnie

New member
יש לי לחמניות מקמח תפוחי אדמה

לא יודעת אם הן דומות למה שאת מחפשת, אבל אלו לחמניות עם גבינה ואגוזים
מקמח תפוחי אדמה.
הכנתי אותן כמיני לחמניות - הן קריספיות מבחוץ ורכות מפנים.
חלק הכנסתי למקרר וחלק הקפאתי, וחימום קצר והן טריות ורכות לגמרי.

את יכולה להיכנס לבלוג שלי (קישור בחתימה) - זאת הרשומה האחרונה (העלאתי אתמול בלילה)
 
דונה!!!! איך אני מתגעגעת לבלוג שלך

אחד מהיותר מוצלחים שהיו במקומתנו.......
 

מאקי

New member
הסוד...כפי שמופיע באינטרנט

הסוד

..........(לא נייסיתי ואין לי שמץ..אבל זה נראה הכיוון...)

חמניות אווריריות לפסח
חמישי, 21 אפריל 2011 09:48
אתחיל ואומר- "יגעת ומצאת, תאמין!"
כבר כמה שנים טובות שאני רודפת אחרי המתכון המיוחל של לחמניות לפסח מקמח תפוחי אדמה. אותן לחמניות שנמכרות בכל הרשתות הגדולות. אווריריות ונימוחות.
השנה החלטתי שאני לא מוותרת ואני חייבת להגיע למתכון.
היה לי רעיון למתכון, אבל בכ"ז חיפשתי באינטרנט, רדפתי אחרי פורומים ופרסומים שונים, וכך הגעתי אל שני מתכונים- אחד של רשת מפורסמת מאוד והשני של פלונית אלמונית.
למה אני לא מפרסמת אותם? כי שניהם גרועים!
הרשת המפורסמת, שמוכרת אצלה את הלחמניות, ניסתה לשחק אותה "לארג'ית" ופירסמה באתר שמכבד את עצמו מאוד, את המתכון ללחמניות הנ"ל, או לפחות כך היא רצתה שנאמין. אני לא אומרת שאני אופה מקצועית, אבל בין מה שיצא לבין הלחמניות שהיא מוכרת, אין שום סוג של דמיון שהוא. לא בטעם ולא במראה. הן הלכו לפח.
המתכון השני, של אותה פלונית אלמונית, היה קצת קרוב אבל עדין, רחוק מידי. משהו בכמויות ובמיזוג החומרים פשוט לא עבד. גם הן הלכו לפח.
וכך, ישבתי לי אתמול, אחרי שכמעט ואמרתי נואש, והחלטתי: אין אף אחד בבית. זה הזמן לנסות את המתכון שלי, אותו אחד שאני חושבת עליו כבר כמה שבועות, אך פחדתי לנסות מכיוון שלא מצאתי דבר כתוב דומה.
ניסיתי.
ומה יצא? המתכון. כן כן, בהא הידיעה. אני לא משוויצה ולא משתחצנת, אבל זה בהחלט מתכון שאני הולכת לקחת איתי לחגי פסח רבים. הוא פשוט להכנה וצריך להקפיד על כמה חוקים קטנים ופשוטים מאוד.
אז לכל הרשתות למיניהן, שפחדו לפרסם שמא לא נקנה אצלם- לא צריך טובות! אני לא מתקמצנת על מתכונים, ואפילו שמחה וגאה להציג בפניכם את המתכון הבא.
חג שמח לכולם.

ומרים (8 לחמניות מלבניות, תבנית חד"פ קטנה 6X10):
2 ביצים XL בטמפ' החדר
1 כף סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כפית מלח
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתיה
200 גרם קמח תפו"א
1/2 כוס מים

אופן ההכנה:
מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת קצף בהיר, תפוח ויציב. ממשיכים להקציף במהירות גבוהה ומזליפים פנימה את השמן, בכמויות קטנות כל פעם, כדי לא להוריד את גובה קצף הביצים. מוסיפים את המלח.
מערבבים את יתר החומרים היבשים בקערה.
מורידים את מהירות המיקסר לנמוכה ביותר ומנפים 1/3 מהכמות אל קציפת הביצים. מוסיפים 1/3 מכמות המים, וחוזרים על הפעולה פעמים נוספות (עד שסיימנו להוסיף את הקמח והמים).
משמנים את התבניות ומחלקים את התערובת ביניהן. שימו לב- הלחמניות נכנסות ויוצאות מהתנור בדיוק באותו הגובה, ולכן הקפידו לשים כמות תערובת בגובה הרצוי מראש.
אופים בתנור שחומם מראש, 180 מעלות, 25 דקות.
מניחים להן להתקרר לחלוטין ומוציאים מהתבניות. שומרים במקרר (כמה שמצליחים לשמור עליהן...).
 
למעלה