פסח חבר`ה, פסח!

ronitfin

New member
פסח חבר`ה, פסח!

וודאי הבנות שביננו כבר מרגישות את זה היטב, אבל גם לבנים לא יזיק. בכל מקרה דורשים בהלכות החג כ-30 יום לפני החג, אז נחנו באיחור לא? אני בכל אופן כבר התחלתי לחפש זמן לחידושים (כלומר לקראיה)במרווח שבין עבודות הבית והילדים. אז הינהכמה דברים שמצאתי, או נזכרתי. זה ההתחלה אני כמובן אמשיך, לאט לאט, ומי שיוכל להוסיף לי הברקות אודה בקרב לב. אז לעניננו: (זה מוכר, אבל שווה לחזרו עליו שוב) ``מה נישתנה הלילה הזה מכל הלילות.`` שאול הבן כשאר שהוא שומע את אביו אומר ``כל דכפיןיתא ויואכל...`` ``הרי בד``כ אתה (האב)מתחמחמק מן העניים העומדים בפינת הרחוב`` ואבא עונה: ``עבדים היינו לפרעה במצריים`` -מה פרעה אומר ואינו מקיים, כך אני אומר אבל ....לא מקיים-

ronitfin

New member
ועכשיו משהו שמשמ אהבתי- שווה

פעם נכנס אחד מהחבר`ה ``הרעים`` לבית הכנסת בטוניס. ``כבוד הרב`` ``יש לי שאלה חמורה, ממש לא מובנת`` -שאל בני שאל- אומר הרב. כל הנכחים בבית הכנסת מקשבים. -``הרי ההגדה צריכה לדבר בעברית תקינה, וראו אילו שיבושי לשון חמורים. בשאתד הרשע, ``רשע, מה הוא אמר, מה העבודה הזאת לכם.... ומה עונים לו? לכם ולא לו, שאם היה שם לא הי.. אבל איזו מין עברית זאת, הי נכון לומר לכם ולא לך, ממתי מדברים אל אדם ומרים לו, לכם ולא לו, איזו מין דקדוק הוא זה, בושה ממש בושה!`` כך אמר אותו לץ ויצא בדרמתיות מבית הכנסת. המתפללים פנו אליו הרב, ובקשו תשובה לשאלת אותו רשע. אותו רשע, שאל וענה את התשובה בעצמו, משום ררשע שואל על מנת לשאול, לא על מנת לקבל תשובה, וכן (כמו בהגדה) כאשר רוצים לענות לשאלתו, צריך לומר לכם ולא לו, היות והרשע כבר לא נמצא שם כדי לקבל את התשובה.

למעלה