פסח זו התעללות!

פסח זו התעללות!

במיוחד בחו"ל כשהחג יומיים... במיוחד כשלא בבית וצריכים לכבד את המארחים... במיוחד כשלא מבינים מה הקטע של החג הזה...

mister xy

New member
יומיים חג זה ממש סיוט

איך אתם מסתדרים עם זה שם ?

../images/Emo207.gif סקר - מה תעשו כדי לשרוד את הסדר שפויים

אני - אברח לי לקריאת ספר שאכין מבעוד מועד. אסמס ממקום סתר לאהובים. אמתין לשולחן עורך יותר מבכל שנה. אפרוש לקראת הסוף עם דמה כאב ראש. (כמו בכל שבת)

אני לצערי

יהיה ב2 הלילות ב'סדר' מרכזי כל פעם ל100 איש ביית הכנסת... ככה שיהיה קשה לשרוד לשמור על השפיות.

mister xy

New member
אני לא מוותר אפילו על חד גדיא

פעם בשנה אני מפרגן קצת למסורת ומשתף פעולה עם כל השירים וההגדה. האמת שזה קצת נוסטלגיה בשבילי להזכר בכל המדרשים והווארטים שעליהם גדלתי. ואם תשאלו אותי, שיא ההתעלות והקדושה נמצאים בחד גדיא. (ההסבר על זה כמוס רק ליודעי ח-ן ולכן לא אפרט כאן ) דווקא על שיר השירים אני מוותר כי בדרך כלל 'חוטפתני שינה'. אבל אם לא זה הייתי קורא, כי זה ממש נחמד להזכר במדרשי חז"ל איך שהם התפתלו למצוא הסברים משונים לשירת האהבה של שלמה.

לחוד

New member
כמוני כמוך

בהבדל קל. אצלי כל השנה דברי תורה באים בכיף,קל וחומר נכדו של קל וחומר בליל הסדר.

מתבי6

New member
אף פעם לא סבלתי את זה

תמיד אמא שלי חיכתה שאומר משהו ואני, לא עניין אותי רגע קודם להכין. אבא שלי יושב כמה ימים קודם עם מחברת לחפש מה לספר.

אצלי מישום מה

בזכות האחים המקסימים שלי והאבא המדהים כיף לי להיות בליל הסדר באמצע לפעמים אני עוברת לספה נחה קצת וקמה לשולחן עורך אך זה לא בעיתי כי כולם ככה. ואם אין לי כח למשל כמו שנה שעברה אני פשוט הולכת למיטה קוראה מסמסת ונירדמת.

החלק הכי גרוע

זה הלחץ וההיסטריה מהנקיונות.במיוחד בימים שלפני פסח,הטירוף הזה שלא יכנסו ,שלא יגעו, שלא יתקרבו,להתחרפן.

mister xy

New member
וההלכה בכלל לא מחייבת אפילו רבע מכל זה

לפי ההלכה בכלל לא צריך לנקות ובטח לא חודש מראש. יש מנהג לנקות היטב את הבית קודם הבדיקה (מה שנקרא ספונג'ה גדוילה) ואחר כך לבדוק חמץ ביסודיות.

למעלה