פסח ברמת נגב

vkman

New member
פסח ברמת נגב

שלום רב,
בפסח מתוכננים להיות 3 ימים ברמת נגב (לינה באזור צומת טללים), מספר משפחות עם ילדים בין הגילאים 6 חודשים - 3 שנים.
אשמח לעזרה והכוונה בתכנון טיול או שניים שמתאימים למשפחות עם ילדים. רצוי מסלול כזה שיאפשר ל"גדולים" מביניהם ללכת לפחות בחלק מהמסלול, הקטנים כמובן במנשא. מצויידים במספר מכוניות כך שאפשר לקחת בחשבון הקפצות.
אם יש רעיון למסלול עם מים בכלל יהיה נפלא.

תודה רבה!

ורד

מספר רעיונות
שלום ורד,
חלק מהאפשרויות מוכרות וחלקן פחות:
- אזור שדה בוקר: עין עבדת הלוך ושוב או אורכי. קל בינוני. בתשלום. יש מים כל השנה. גן לאומי עבדת לטעמי פחות יתאים.
- ממשית: גן לאומי ועתיקות. שוק נבאטי. בתשלום.
- מכתש גדול: עין ירקעם ( גב מים גדול ), חולות צבעוניים, סנפיר קטן ( תצפית מרשימה לשולי המכתש ).
- תל באר שבע: מפעל מים תת קרקעי מרשים ( יבש ). גן לאומי בתשלום.

מוסיפה:

באיזור מכתש גדול:
גבי ימין- הלילה של כ1.5 קמ די קלים לכיוון. בפסח לדעתי יש שמירה בחניון.
&nbsp
באיזור טללים:
הדיונה הגדולה בשבטה- 10 דקות נסיעה מטללים. דיונה גבוהה ויפהפיה (תראי פה בהמשך השרשור תמונות שלי מיום הבחירות). יכול להתאים לאחהצ רגוע אחרי הטיול כי מגיעים ממש למרגלות הדיונה עם הרכב.
מהדיונה ניתן ללכת כ500 מטר לגב שביט (בערוץ הנחל שליד - תגגלי). כרגע יש בו עדיין מים וזה טיול נחמד.
פארק גולדה:
פארק עם אגם מלאכותי וגן שעשועים אבל ה-אטרקציה שם היא הנחל הקטן שמזין את האגם. אלו מים מהמרחצאות של נווה מדבר כך שהם חמימים (אם כי קצת מסריחים מגופרית) ודי רדודים. הילדים שלי יכולים לרבוץ שם במים שעות.
&nbsp
אני מצרפת לך את האתר בו המועצה מפרסמת את האטרקציות לפסח. טרם עודכן לפסח 2015 אבל אלה פחות או יותר אותן פעילויות כל שנה אז תוכלי אולי למצוא גם שם משהו לטעמכם...
http://rng.org.il/?page_id=4747
&nbsp

תותח9

New member
ועוד, לדרך לשם או בחזרה

מוזיאון חיל האויר, רק 5 דקות מבאר שבע
זחילה במערות בחורבת זעק (זחילה קלה וקצרה, מתאימה למתחילים)

vkman

New member
תודה רבה לכל המגיבים!

איזה כיף! רושמת ובודקת הכל. ותודה גם על המחשבה על אטרקציות קצרות וקלות יותר, בהחלט יכול להתאים!

g i r a f f a

New member
משווה ומעלה :)

גם אנחנו נהיה בפסח (בשבוע שלפני חוה״מ, יהיה צפוף אבל קצת פחות) בדרום.
שתי משפחות,
ארבעה ילדים בגילאי 6-9, יכולים ללכת לא רע.
&nbsp
מחפשת רעיונות למסלולים יחסית מאתגרים.
ילדים צעירים, אבל הולכים יפה.
&nbsp
רשמתי לפני את הדיונה והגבים,
ואשמח גם למסלול ארוך יותר, ליום האמצעי.
לא חובה באיזור טללים-שדה בוקר,
עוד לא לגמרי נסגרנו על יעד סופי.
&nbsp
המלצות?
&nbsp

למעלה