פסוראזיס

Tomcat11

New member
פסוראזיס

שלום לכולם אני בן 34 וסובל מספוראזיס המופיע על תנוכי האוזני וכן על המרפקים. כמו"כ קיימת בעיה קלה בקרקפת ולעתים גם קילופים של עור האף. לטענת הרופא המטפל, מקור הפסוראזיס במחלת אולצרטיב קוליטיס אותה אני נושא, הפוגעת בין השאר במפרקים. יש לי כמה שאלות: 1. האם יש למחלה נטייה להפוך ליותר חמורה ? או שהמצב שלי, בגיל 34, הוא זה שילווה אותי בהמשך הדרך ? 2. האם משחת הפסוהרבה יכולה לעזור ? האם קיימות משחות אחרות ? ללא סטרואידים ? 3. האם המחלה גנטית ? מהו הסיכוי שהיא תעבור לילדי ? 4. בזמן האחרון התפרסמו כתבות על תרופה חדשה לפסוראזיס ? האם היא נגישה ? זמינה ? האם גם לחולים אשר אחוז הכיסוי אינו גבוה ? 5. ים המלח - האם זה מיועד לכל חולה או רק לרמת כיסוי גבוהה ?

שלום רב../images/Emo24.gif

אי אפשר לדעת איך המחלה תתפתח בעתיד, לפעמים היא סטטית, לפעמים נעלמת, לפעמים מתגברת, אין שום חוקים בנושא. משחת פסוהרבה טובה כמו כל קרם לחות אחר, על כל אחד זה משפיע בצורה שונה.זו לא תרופה. יש מגוון טיפולים , ביניהם משחות ללא סטרואידים כמו דיבונקס,זורק ועוד. המחלה גנטית אוטואימונית, במידה ואחד ההורים נשא הסיכוי הוא 20% בדור הבא, במידה ו2 ההורים נשאים הסיכוי 50%. יש תרופות ביאולוגיות חדשות, התרופות מיועדות לחולים בדרגה בינונית או קשה שעברו 2 טיפולים סיסטמיים שלא עזרו. ים המלח מיועד לחולים בעלי כיסוי של 50% ומעלה, ניתן להתווכח עם הרופא והקופה. מידע נוסף באתר אגודת הפסוריאזיס הישראלית, קישור רצ"ב.

למעלה