פסוק למצבה

פסוק למצבה

כרגיל, אני באה והולכת (אולי בקרוב אבוא שוב) דודה של אבא שלי נפטרה, היא היתה אשה יקרה (נפטרה בגיל 94 וחצי), שימשה כאם לילדי אחותה (אבא שלי ביניהם) ועברה הרבה בחיים. אבא שלי מחפש פסוק לרשום על המצבה שלה, אני מאד רוצה למצוא משהו שהוא לא מתוך משלי לא (אשת חיל מי ימצא וכו' וכו') אלא משהו קצת אחר, יש לכם רעיון? (פניתי לפורום תנ"ך - האומלל למדי בעיני - ומשם לא באה שום ישועה) אשמח להצעות תודה

ephi79

New member
אמנם משלי אבל לא ל"א:

חָכְמוֹת, בָּנְתָה בֵיתָהּ; חָצְבָה עַמּוּדֶיהָ שִׁבְעָה. (ט/א) קשה לי להאמין שתמצאי משהו מחוץ למשלי. הביטוי אגב מופיע בצורה ממוקדת יותר בתחילת פרק י"ד, אבל הסיפא שם לא מתאימה למצבה: "חכמות נשים בנתה ביתה, ואוולת בידיה תהרסנו"

ephi79

New member
וחוץ מזה, מקובלני מבית אבא

שלא פסקינן פסוק שלא פסק משה.. משה, פסוק לי פסוק!

Le Fay

New member
מי-זאת הנשקפה כמו-שחר

יפה כלבנה ברה כחמה אימה כנדגלות [שיר השירים ו י]. מים רבים לא יוכלו לכבות את-האהבה ונהרות לא ישטפוה [שם, ח 7].

Le Fay

New member
לפעמים כן.

כיתובים אמיתיים על מצבות אמיתיות בבתי העלמין בארץ: "בעלי, אבינו, בננו, אחינו ודודנו היקר עו"ד ישראל הגר". "תמיד תישאר עמנו!" "עוף גוזל חתוך את השמיים". "אין כמו אמא" ובתמונה משמאל, הכיתוב בפונט מעוגל הוא מעין מכתב לנפטרת (דוקא מאד מקובל כאן). כשיהיה לי פנאי, אחר כך, אחפש את המעניינים.

Le Fay

New member
יותר סביר להניח שזו הרוזטה

שמחקה אותם מהקירות ביסודיות. עם אקונומיקה.

אבזץ

New member
אל תתני למוט רגלייך

לדעתי פיסוק זה גס מדי. למה חייבים פסוקים? פ"נ פולניה בת פולני ופולוניה ז"ל. אמנם לא השאירה יותר מדי, חוץ מדירה בגבעתיים, אבל קנתה לנו מצעים מזעזעים. הנוסח הנ"ל לא מספיק?

אהבתי.

חיפוש מקור השראה. אני כבר מדמיינת אנשים מסתובבים עם רשמקולים ופנקסים שחורים בינות למצבות ועורכים סיעורי מוחות.

אבזץ

New member
ועוד קוראים לזה עולם האמת...

נסה לכתוב שם איזה שמץ של אמת ותראה איך המתים קמים מהקבר לקוברך חי.

למעלה