פסוקיות מושא

RonenYi

New member
פסוקיות מושא

לא יצא לי לשבת לאחרונה על התרגילים, אך הנה הפתרון שלי לאחד התרגילים בפסוקיות מושא (חלק מהתרגיל הגדול - אני אביא אותו בחלקים כדי לא להעמיס עליכם
). אודה מאוד לעזרה. 1. 'מחר נסייר בעקבות לוחמים, לפיכך הנכם חייבים להביא כל מה שקשור לעניין הקרבות באזור.' מחר - ת. זמן; נסייר - נושא+נשוא; בעקבות - ת. אופן; לוחמים - לוואי; הנכם - נושא+אוגד; חייבים להביא - נשוא מורחב; כל - לוואי; מה שקשור - נושא+נשוא; לעניין - לוואי; הקרבות - לוואי; באזור - לוואי. (משפט מאוחה בעל משפט פשוט ומשפט מורכב) 2. 'האם מצפים אצלכם, צופים יקרים, לכך שיימסרו לכם הודעות מן החזית בקרוב?' מצפים - נשוא (+נושא סתמי); אצלכם - מושא; צופים יקרים - פנייה; יימסרו - מושא; לכם - מושא; הודעות - נושא; מן החזית - ת. מקום; בקרוב - ת. זמן. (משפט מורכב בעל שני משפטים, ראשון עיקרי ושני פסוקית מושא) 3. 'מכך שיצאת יחף מביתך, הבנתי שלא הייתה לך שהיות להתארגן.' יצאת - נושא+נשוא; יחף - ת. מצב; מביתך - ת. מקום+לוואי; הבנתי - נושא+נשוא; הייתה - אוגד; לך - מושא; שהות - נושא; להתארגן - נשוא. (משפט מאוחה בעל משפט פשוט ומשפט מורכב) 4. ''איזה משקה תשתו,' שאל המלצר באדיבות, והם, התיירים מחו"ל, הגיבו בלשון רפה: 'אנא, מלצר חביב, הגש לנו קנקן צוננים עם פלחי לימון.' איזה - לוואי; משקה - מושא; תשתו - נושא+נשוא; שאל - נשוא; המלצר - נושא; באדיבות - ת. אופן; והם - נושא; התיירים מחו"ל - תמורה; הגיבו - נשוא; בלשון רפה - ת. אופן; אנא - הסגר; מלצר חביב - פנייה; הגש - נושא+נשוא; לנו - מושא; קנקן - מושא; צוננים - לוואי; פלחי - לוואי; לימון - לוואי. (משפט מאוחה בעלי שני חלקים מורכבים - 'אנא... פלח לימון' הוא פסוקית מושא, כן?) 5. 'מי אמר בראשונה: 'לא הביישן למד ולא הקפדן מלמד'? מי - נושא; אמר - נשוא; בראשונה - ת. זמן; הביישן - נושא; למד - נשוא; ולא - הקפדן - נושא; מלמד - נשוא. (משפט מורכב, משפט ראשון הוא עיקרי ומשפט שני הוא פסוקית מושא בעלת חלקים מאוחדים - הגדרתי נכון?). תודה רבה לכולם.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא כתבת בעבר שיש תשובות בספר? ../images/Emo12.gif

אני מתנצלת מראש, אבל מודה שאין לי פנאי לבדוק את הניתוחים לעומקם... אולי מישהו אחר יוכל לעזור, אבל באופן כללי הייתי מציעה שתמקד את השאלות בנקודות שאינך בטוח בהן.

RonenYi

New member
תשובתי

לקראת סוף הספר המחבר בחר מפאת מקום, וכנראה זמן, לתת תשובות חלקיות לכל תרגיל. תודה.

למעלה