פסגות

• פותח הנושא sire
  • פורסם בתאריך

sire

New member
פסגות

מישהו כאן נמצא בתוכנית פסגות? אם כן, מומלץ או לא?

קראת לי???

אוך חיים קשים. אז בוא ואני אתחיל בזה: אני לא מתחרט על הבחירה שלי. הלימודים ממש קשים אבל עד עכשיו ממש נהנתי. למדתי כמויות חומר עצומות ונראה יל ששילשתי את הידע שלי. מבחינת צבא בטח שמעת כל דקלה...... לא נפטרים ממנה.ואם לא שמעת עליה עוד תשמע. מבחינת לימודים זה נחשב התוכנית השווה ביותר בהנדסה ואל תגידו לי הנדסת מחשבים כי זה תואר 1 ולי יש שנים וחבר שלי שלומד שם חושב גם ככה שהתוכנית שלו מעצבנת מידי. אה -2 עדיפים על 1. תמיד כדאי לך 2 על 1 מן הסתם..... וזה רק 20 שעות יותר מהנדסת מחשבים ותן לי לגלות לך סוד קטן ומאד מומלץ לשנה ראשונה : בת"א - להנדסת מחשבים יש את הקורס הכי נורא שיש ואין את זה אצלי - מתמט´ בדידה. יאכס. לא שלא הייתי עובר אבל עדיין...איכס. בכל מקרה גם יש אצלי 48 איש מהם 26 עתודאים (!!!) ככה שזה הכי שווה בעולם. חוץ מבנות שיש 2........ אבל בפיזיקה...אוי בפיזיקה כמה בנות ואני לא צוחק! אה כן ןאתה תמיד בפור, ומקדים בכל הקורסים את המהנדסים......(הרגילים)

one1

New member
20 שעות ?

20 שעות יותר מהנדסת מחשבים? אתה רציני?

ofirgaon

New member
חחח כן שמעתי על דקלה...

שאלה- איפה הקשר בין פיזיקה והנדסת חשמל? כלומר, האם אתה פשוט עושה את הקורסים של ההנדסה והקורסים של פיזיקה, או שיש לך קורסים שבהם משלבים אלקטרוניקה ופיזיקה? ועוד דבר- איך ה"צבאיות" באה לידי ביטוי בפסגות? האם עשית טירונות? קורסים צבאיים?

טוב אז ככה בערך פלוס מינוס ובקירוב

כן בסך כל השעות לתואר יש לי מינימום 226 ולהנדסת תוכנה יש 197...... 20 שעות +.- בקירוב בערך איך שתסתכל......... טוב מה הקשר בין פיזיקה להנדסה??? מממממ הכל! הם משלימים אחד את השני .... וכן! הם חופפים ברוב השעות שלהם ובסוף יש לי קצת יותר שעות מאלק´ לבד איפה זה בא בצבא? יש לנו את דקלה! וזה ממש לא משנה נראה לי.... בסוף למי שיש ציונים הכי גבוהים ויהיה מצטיין יהיה גם תפקיד טוב בצבא. עוד לא עשיתי כלום בצבא אני מסיים סמסטר 2. וזה שווה מאד! יש לי קורסים משותפים - תכנות או לינארית שטויות כאלה...

sire

New member
דקלה?

אין לי מושג מה זה דיקלה! דבר שני איפא אפשר ללמוד?

ofirgaon

New member
דקלה זו הזאת שאחראית על המסלול מטעם

משהב"ט / מפא"ת.. (אם אני לא טועה) ואפשר ללמוד בטכניון או באוניברסיטת תל אביב.

sire

New member
איפא עדיף ללמוד בפסגות

ת"א או טכניון? מה זה משהב"ט / מפא"ת? מה המשכורת בצבא לני שלמד בפסגות?

ofirgaon

New member
לדעתי עדיף ת"א

משהבט- משרד הביטחון מפאת- מרכז לפיתוח אמצעילחימה ותשתיות

thepunk

New member
ת"א

ת"א, ורק ת"א .... אין שום סיבה ללכת לטכניון חוץ מאולי מי שמחיפה, וגם לו אין ממש סיבה. המשכורת בצבא בסדיר היא משכורת של עתודאים שזה 600 בערך (אפילו קצת יותר), אבל בקבע זה משכורת של קצין (עושים קורס קצינים כמובן) ומשובצים בהכרח בתפקיד מו"פ אז יש עוד תוספת של כמה אלפים ... בקיצור אני לא יודע את הסכום המדויק, אבל זה לא רע ...

greenguy2002

New member
ת"א זה לא רמה....

אין שום סיבה להסתכל על ת"א גם אם גרים 10 דקות נסיעה משם(בבוקר גם זה יקח שעה), הפקולטה להנדסת חשמל בטכניון נבחרה לאחת מ-10 הטובות בעולם, והתוכנית לתואר ראשון בהנדסת חשמל בטכניון נבחרה למובילה בעולם, זו עובדה, אתה מוזמן להכנס לאתר הפקולטה ולראות בעצמך, TIGER.TECHNION.AC.IL היחס לסטודנטים בטכניון הרבה יותר טוב מבת"א, אגודת הסטודנטים כאן היא האגודה המובילה בארץ, הרוב המוחלט של החבריה של פסגות לומדים בטכניון. בטכניון יש זכאות אוטומטית למעונות שזהו יתרון אדיר! החל מהשנה השניה המעונות כאן הם כמו דירה לכל דבר, וגם למעונות של השנה הראשונה מתרגלים, במעונות אפשר להכיר אנשים, זה חוסך המון זמן ואנרגיות, אפשר ללמוד בראש שקט ולהנות מהחיי הקולג´! בת"א יש גם כל מיני חוקים מוזרים, למשל אם לא הלך לך טוב במועד א´ מסויים בסמסטר חורף, המועד ב´ יהיה בקיץ!!! חצי שנה אחרי המועד א´, פה בטכניון יש תקופה של מועדי א, ומיד אחריה תקופה של מועדי ב. אני באמת ממליץ בחום על הטכניון, לא רק בגלל שהוא המוסד המוביבארץ ואחד המובלים בעולם, אלא גם מהסיבה שהטכניון זה מקום שכיף לחיות וללמוד בו! ותחשבו על זה...:)))

תראה....../images/Emo29.gif

אם כל הכבוד אני לא בטוח בשאלה של איזה אוניברסיטה יותר טובה (בהתייחס לרמה הלימודית). העובדות שאני רואה: -תוכנית פסגות מפוצלת גם לטכניון וגם לתל אביב; זו בדיוק אותה התכנית- האנשים עוברים את אותם המבחנים כדי להתקבל, הם עוברים את אותן ההכשרות וההרצאות, והם מיועדים לאותו הכיוון בצה"ל. מזה אני מסיק שלא אמור להיות שוני בין בוגר המסלול בטכניון לבין בוגר המסלול באת"א, שכן אחרת הצבא היה מגביל את התוכנית למוסד לימודי אחד בלבד, או לחליפין יוצר שתי תכניות נפרדות. ואם כבר מדברים על הנושא (שלאחרונה נמצא במרכז ההתעניינות והויכוחים של הפורום מסיבה כלשהיא)- למה בדיוק אתה מתכוון כשאתה אומר רמה לימודית? לרמת המרצים?,להיקף החומר?, להתעמקות בנושאים?, לרמת הציונים? אין תכנית מסודרת שאומרת בדיוק מה צריך לכלול תואר?? הרי לא יכול להיות ששני אנשים עם אותו התואר ממוסדות שונים יצאו עם פערים בהשכלה(או שכן...?), מכיוון שאז אלו היו 2 תארים שונים........לפחות לפי ההבנה שלי. זהו להפעם. מחרתיים בגרות בהיסטוריה, צריכים ללמוד קצת בכל זאת... Surfer_DuDe

sire

New member
איפוא יש יותר סוטדנטים מפסגות

ת"א או טכניון?

למעלה