פסאודו אפילפסיה

מזליט

New member
פסאודו אפילפסיה

יש י ילדה בת 9 שלפני כ-3 שנים אובחנה כחולת אפילפסיה קבלה טיפול תרופתי והייתה יציבה ללא שום התקף מאז. ביולי השנה הורדנו את הכדורים וההתכווצויות חזרו. ב-eeg הפעם לא מצאו משהו והא=טענה שזה פסאודו אפילפסיה ללא בסיס נוירולוגי ובעצם היא צריכה טיפול נפשי. אבל.. אני נמצאת איתה ואני רואה אותו מתכווצת ורועדת כולה כשהיידים נשלחות קדימה באופן לר רצוני ואמי לא מרגישה שזה תשובה מספיק מהימנה מבדיקה אחת. מישהו מכיר תופעה כזאת? גם פעם שעברה לא מצאו מימצאים בפעם הראשונה רק לאחר כחודש ומשהו שהיא קבלה התקף מורחב הוחלט על תרופות. לאן אני יכולה לפנות? מי מתמחה בתחום? אנחנו בירושלים. אשמח על כל מידע

אורן60

New member
פנו לאי"ל מס טל':02-5000283 זה נמצא

בתוך מאה שערים רח' עבודת ישראל 4. פרופ' המומלץ ביותר לאפילפסייה בגיל הזה הינו פרופ' אורי קרמר מבי"ח דנה לילדים.

אילןאבא

New member
לא בטוח פסאודו אך אולי

EEG תקין אינו אומר שאין אפילפסיה!!! יש מקרים של אפילפסיה ללא כל סימן בEEG לאורך מספר בדיקות. בנוסף, לא קל לפענח EEG "גבולי" ויש לפנות למומחה לEEG (כגון ד"ר קיויתי). האם הEEG בוצע בזמן התקף? יחד עם זאת, התופעה של פסאודו אפילפסיה ושורה ארוכה של בעיות אחרות הכוללות תסמינים כאילו-אפילפטיים מוכרת. ברשימת המאמרים יש ספר על הנושא (פתוח לגישה וחיפוש על האינטרנט). מומלץ ללכת לאפילפטולוג בכיר נוסף לפני שמחליטים באופן חד משמעי על הכיוון הנפשי.

מזליט

New member
תודה על התגובה

בדקה אותה פרופסור גרוס משערי צדק שנחשבת למומחית בתחומה. כרגע העמדה שלהם נעולה על העניין הפסיכולוגי מה שמקשה להמשיך בבדיקות. ההחלטה המשפחתית היא לתת שקט בתקופת החגים ולראות אם יש שיפור. איך אני מוצאת את הספר שציינת? מה שמו ? אפה באינטרנט? תודה מראש מזל

gal126

New member
פסאודו אפילפסיה

שלום רב אין מצב שיש לבתך עדין עוויתות אך EEG מראה תקין או אפילו בגדר הנורמה למעשה EEG אינו תמיד משקף את הפעילות החשמלית של המוח יש בדיקה MR I אשר היא נותנת תמונה יותר ברורה ורוב הנירולוגים הבכירים בארץ נותנים אותה ואינם מתעשקים עם C.T. או EEG כאשר הם יודעים מראש את התשובה שהיא תקינה. האם ניסו לעשות לביתך EEG וידאו כיום ישנם בדיקות שיכולות לראות אפילו את ההתקפים שבין ההתקפים כלומר מה שאנו לא רואים ואפילו מה שבתך אינה מרגישה . המלצה חמה היכנס לאתר של אי"ל ושם ישנה מצגת של ד"ר קיוויתי צריך רק קצת סבנות וזמן כדי לצפות בה אך היא מלמדת שם המון ומעבירה המון מידע

חייםלוי

Member
מנהל
כמו שאמר אילןאבא בהחלט יכול להיות

מצב ש EEG לא מגלה שום דבר ועדיין יש אפילפסיה פעילה. למעשה כך היה תמיד אצלי. מעולם לא התגלה ב- EEG משהו ובכל זאת קיבלתי התקפים.

ruthty

New member
הי בוקר טוב

תפני לעוד התיעצות לא לוותר ולא להתיאש

למעלה