פנקת בדור הצעיר

פנקת בדור הצעיר

בדרך כלל אני מגיע לאורווה בימי שישי או בערבים ככה שאני רוכב לבד או עם המדריכים עצמם.בשבוע שעבר קיבלתי חופש מהעבודה וניצלתי את הזמן לרכיבה.הגעתי לאורווה בצהריים בשעות שבהם נערכים שיעורים לילדים הצעירים יותר (אני מדבר על ילדים בני 10-12) ומה שראיתי שם הדהים אותי. חבורה של ילדים תובעים במפגיע מהמדריכה לרכב על סוס X או לא לרכב על סוסה Y,לעשות שיעור כזה ולא אחר ובכלל מתנהגים כאדונים קטנים.ביקשו ממני לעזור לילדים הקטנים עם הכנת הסוסים ולהדריך אותם בכל מה שקשור לניקוי ואיכוף (באורווה שלנו השיעור בד"כ מתחיל מהבאת הסוס ואיכופו) ואני כמובן הסכמתי.כך מצאתי את עצמי עם ילדה כבת 10-11 שבידענות מדהימה אילתרה קשר כלשהו, חטפה מברשת רכה והחלה במרץ לשפשף את אחורי הסוסה שלה.כשעצרתי אותה והתרתי את הקשירה שאלתי "לימדו אתכם לקשור סוס?"-"כן" המשכתי "לימדו אתכם איך מנקים סוס?"-"כן".פה התבלבתי,האמנם המדריכים שאני מכבד כלכך לא מלמדים ילדים איך לטפל נכון בסוס? "אז למה קשרת את הסוס בצורה כזאת? את לא חושבת שצריך קודם מברשת קשה?" המשכתי לשאול,התשובה הדהימה אותי,"מה זה משנה,אין לי כוח לאכף אני כבר רוצה לרכב!".לא הועילו כל התלונות וההתחצפויות שלה,הכרחתי אותה לקשור מחדש את הסוסה,להבריש אותה כראוי ולא לחפף אפילו פעם אחת בתהליך.מדי פעם העפתי מבט על המדריכה שהתרוצצה הלוך ושוב ותיקנה את טעויות הילדים כשברקע קריאות בסגנון "אני רוכב עליה היום ולא אכפת לי". הסתיים האיכוף והילדים פנו אחר כבוד למנז',אני התעסקתי באיכוף הסוסה שלי ועליתי לרכב במנז' סמוך.הייתי עסוק עם הסוסה ולא התייחסתי כלכך לצעקות שבאו מצד הילדים,אבל כשהחלק האינטנסיבי של הרכיבה שלי נגמר התחלתי לצפות בשיעור.הינה דגומה למה שהתרחש שם,ילד ישב על סוסה שפסעה לה בשלווה לאורך הגדר ודירבן אותה ללא תועלת כשהוא מושך בפיה בפראות(לא,לא היה לסוסה מתג,רק ראשית בית שחוברו אליה מושכות,למזלה של הסוסה) וצורח בקול גדול שהוא רוצה להחליף את הסוסה המעצבנת הזאת כי היא לא עושה מה שהוא אומר לה.אילו אני במקום המדריכה הילד כבר היה יושב על ספסל חלק ניכר מהשיעור עד שהיה לומד קצת משמעת.אבל המדריכה ניסתה לשדל אותו,להסביר לו ולתמרן אותו שיעשה בסך הכל מה שהיא אומרת. נקפוץ לרגע מהתמונה הזאת לפורום,בזמנו סיפרתי לכם על מדריך שהיה לי שהציב לתמידה אולטימטום "או שאת עושה מה שאני אומר או שאת הולכת" הילדה ירדה מהסוס והלכה.רוב המגיבים לשרשור ההוא פסקו כי המדריך עשה טעות ובמקום להיות כלכך נוקשה עם הילדה היה צריך לדבר איתה ולשכנע אותה. בחזרה לשיעור של הילדים-צעקות,וויכוחים ותלונות היו פסקול חביב לשיעור,אם הילדים למדו שם משהו אז זה שמיתרי הקול הצעירים לשהם יכולים להגיע לרמות מרשימות למדי. פינוק היתר הזה הוא מעבר לבינתי,כאדם ש"קנה" את שיעורי הרכיבה שלו בזיעה מגיל צעיר התייחסתי (ואני מתייחס) לכל שיעור כמשהו חשוב ורציני,בגילם לא עלה אפילו על דעתי לא להסכים עם המדריך,ועם כמות הידע שיש לידים האלה (כמות ששואפת לאפס) הם צריכים לשמוח על דבר שלמדו,ככה הייתי אני ושאר החברים שלי שהיו מבלים יום שלם בניקוי אורוות כדי לזכות בשיעור המיוחל. זה רק אני או ש "העפה" של ילד בעייתי או שניים יהפכו את השאר לצייתנים יותר ותובעניים פחות? או שאני נוקשה מידי? וצריך להמשיך לשכנע ילדים להקשיב ולפעול לפי המדריך, כי הרי גם ככה כמות התלמידים לא בשמים (ותלמידים זה כסף,עבודה והמשך קיומה של החווה כאורווה של קיבוץ). באופן אישי אני מעדיף להפטר מכמה "חאפרים בפוטנציה",להשליט משמעת רצינית יותר וללמד ילדים להעריך את את הסוסים והמדריך.אם המחיר הוא אובדן של רוכב צעיר או שניים,זה מחיר סביר מבחינתי. מה דעתכם? האם חוסר המשמעת הזה והפנקת נמצאים גם באורוות שלכם? (הכוונה לאלה שרוכבים/מדריכים באורוות בית ספר) ואם כן מה המדריכים עושים בנידון? אגב,מאוחר יותר התקיים שיעור למבוגרים (30+) שהתחילו לעסוק ברכיבה,הם נראו כמו ילדים קטנים ונרגשים כשהם בולעים בצמא כל מה שהמדריכה אומרת.בקיצור-ילדים טובים.

דיי מוכר לי...../images/Emo107.gif

יש אצלינו חברה של ג'אמפרים מתחילים וקטנים שחושבים שהם "מלכי העולם" כי הם לומדים קפיצות. הם כל פעם רבים על מי ירכב על איזה סוס, מתבכיינים אם יש להם סוס שהם לא רוצים. מחפפים בהברשה, ואחרי ההברשה הם פשוט מעיפים את הציוד לרצפה או תוקעים אותו בצד במקום להחזיר אותו למקום. בסוף השיעור הם קושרים את הסוס בחוץ עם הציוד ולא נוגעים בו יותר. אני ממש נגעלת מהתופעה הזאת. אני חושבת שמי שבא לרכב, חשוב מאוד לחנך אותו גם ללטפל בסוס. שיבין שסוס זה חיה שיש לה צרכים ולא מכונה שרק רוכבים עליה. חשוב להסביר להם על החשיבות של ההברשה הנכונה, על החשיבות של לרכב על מגוון רחב של סוסים. צריך להבהיר להם שאם נותנים להם סוס מסוים זה בשביל לקדם אותם, או כי רוצים לקדם אותם, וחלק מהקידום זה לרכב על סוסים יותר קשים. חשוב גם להסביר להם על החשיבות של החזרת הציוד למקום, אם זה הולך לאיבוד או נהרס, זה עולה המון כסף! אני מאוד בעד לדבר עם הילדים האלה, להסביר להם שסוסים זה משהו מעבר לרכיבה עצמה. זאת אחריות. ואפשר גם לשכנע אותם שטיפוח הסוס והקשר איתו עוזרים אח"כ גם לרכיבה. אני חושבת שהרבה פעמים הבעיה היא גם עם ההורים, שחושבים שהרכיבה זה סתם עוד חוג. הם שולחים את הילדים שלהם רק לרכיבה, באים כמה דק' לפני השיעור ועוזבים מיד אחרי. צריך גם לדבר עם ההורים על הנושא, להסביר להם כמה חשוב זה שהילד ילמד לטפל בסוס, להבריש אותו כמו שצריך, לקשור אותו, לטפל בו לפני ואחרי הרכיבה. צריך גם לנצל את זה שלהורים יש בד"כ יותר השפעה על הילד, ואם ההורים ישדרו לילד כמה זה חשוב לטפל בסוס אז הוא יותר יבין מאשר אם מדריך יצעק עליו. אני גם מעדיפה שמדריכים יהיו נוקשים יותר עם ילדים ולא יוותרו להם, גם אם זה כרוך בזה שהילד יפסיק לרכב. כל הקטע ברכיבה זה גם להתעסק עם מה שמעבר לזה, ומי שלא אוהב- חבל על הזמן. אגב, גם אני רואה מבוגרים שהתחילו לרכב והם באמת מתעניינים ומתנהגים יפה, רואים שהם משתדלים.

jgut

New member
כשאני קוראת את התיאור שלך

נשמע לי כלכך מוכר שלא יאמן. ישר חשבתי לעצמי האים הוא רכב באחת החוות שאני רכבתי בה?? אבל כניראה שזה ככה בהרבה חוות. הקטע שבהרבה חוות עיקר הפרנסה היא הבית ספר. וכניראה שנאלצים להתמודד עם כל מיני ילדים נודניקים... מדריכים טובים ראיתי מתמרנים בין למנוע לעזיבה לבין לשמור על משמעת. גם מדריך טוב וכריזמטי מצליח לסחוף אחריו גם מפונקים מאוד (או אפילו מספיק שהוא משפיע על רוב הסביבה והמפונקים מאוד מרגישים לא נח עם עצמם) אותם ילדים שמתנהגים כמו שאתה מתאר לדעתי לא ישרדו בתחום לאורך שנים כי הם לא באמת אוהבים את החיה הזו. בין הילדים שאתה מתאר גם יש את אלה השונים והם אלה שיתקדמו באמת הלאה...

אין לך מושג עד כמה

זה מעצבן, ובמידה מסויימת מוכר, לקרוא אותך. אני מניחה שיש איזה איזון בין להיות תובעני כלפי תלמיד (שה בהחלט מתאים מרגע שהתלמיד מתייחס לזה כספורט ולא כחוג באים- הולכים, ויותר מתאים לגיל העשרה המוקדם והלאה ופחות לילדים צעירים) לבין להיות ער לרגישויות שלו ולהקפיד בכבודו. נדמה לי, שכל העניין הוא הרבה יותר תעשייתי והישרדותי מבעבר. חווה צריכה לשרוד, חווה צריכה תלמידים, ולא יכולה לאבד כאלה שהולכים כי הם מרגישים שלא התנהגו אליהם בכפפות של משי. זה שם את המדריכים בסוג של מלכוד.

Hunny Bun

New member
../images/Emo205.gif אמיתי, מוכר ועצוב...

האמת היא שאני הדרכתי לפני 7 שנים בערך והמצב מאז התדרדר עוד. אצלי לא היו בעיות משמעת, נראה גם בגלל שלמדתי לתמרן בין הנאה למה שהילדים רוצים לבין משמעת כשאני מבקשת אותה. אבל העניין הבעייתי ביותר הוא שזה חינוך שבא מהבית, מההורים. ורואים את ההתנהגות המזלזלת בסמכות גם בבי"ס ובבית כלפי ההורים עצמם (בהרבה מקרים, לא בכולם) אני לא חושבת שהרחקת תלמיד היא דבר נבון מבחינה כלכלית ועסקית לחווה. אבל כן חושבת שהמדריך לא צריך ללכת על ביצים שחלילה הילד לא יבכה לאמא או שיעזוב. יש לשמור על התנהגות אסרטיבית וסמכותית ביחד עם חיוך, צחוקים והנאה בשיעור. תלמיד צריך להבין שאפשר להנות אם ישמור על כבוד ומשמעת. ולהשיג את זה ממש לא פשוט. מבחינתי שנות ההדרכה שלי היו סטאז' בפסיכולוגיה ולימדו אותי המון על ילדים, מבוגרים והטבע האנושי.

dixie chick

New member
מסכימה לגמרה וגם מבינה!

אני עבדתי בתור מדריכה בכמה חוות ובכל מקום זה היה אוכלוסיה קצת שונה... אבל בחוות שבהן יש הרבה תחרות על לקוחות, וכל אגורה חשובה, כל פעם היו באים אלי בטענות בתור מדריכה אם הייתי קשוחה מדי\ משעממת מדי\ מאתגרת מדי\ לא מתייחסת מדי וכ' וכ' וכ'. תלמידים = כסף ולך תסביר להורים ולילדים שסוס זה לא רק חוג שבועי כמו ציור, שבאים מציירים הולכים, זה חוג שדורש מיומנות ומאמץ... לא או לפחות לא בבית סיפרנו. ההורים חושבים שהם נותנים לילד את רשימת החוגים לבחירה בתחילת השנה ובינהם הם גם מוסיפים את החוג "סוסים" והם מתייחסים לזה באותה רמת חשיבות או חוסר חשיבות של שאר החוגים שהילד בחר.... בכל זאת ובעיקר אחרי שהתבגרתי קצת וצברתי קצת שעות הדרכה, מצאתי את שביל הזהב, איך להיות אסרטיבית וגם נחמדה, איך לגרום למישהו לעשות מה שאני רוצה ולקבל בתמורה מה שהוא רוצה, איך לגרום לילד להנות בלי להכריח ולהוציא אותו בהרגשה טובה. תמיד יהיו המפונקים יותר שאין ברירה- צריך לתת להם מה שהם רוצים ולשתוק כי אמא רושמת צ'ק בסוף החודש, סתם מנסיון, זה בדרך כלל הילדים שלא מתחברים לסוסים ומבינים מהר מאוד שיש להם חוגים אחרים הרבה יותר מעניינים... כמובן שהמצב משתנה מהקצה אל הקצה כשמדובר פתאום בילד שמחליט להשקיע, אז המקום וההכרח הוא שההבנה שהוא מוכן להשקיע בספורט תבוא לידי ביטוי במחויבות שלו באופן כללי לחווה ולסוסים, אז אני כבר מצפה ממנו להתנהגות הרבה יותר משתפת פעולה ואז גם צריך להיות יותר סלקטיביים- במקרה הזה תלמיד שלא מספיק רציני או שיהפוך לכזה מהר, או שיעוף.

fliperit

New member
דווקא בחווה שאני רוכבת בה עכשיו...

זה ממש לא ככה, אבל בכל החוות הקודמות זה היה ככה... אני בעד למצוא את האיזון בין להעיף תלמיד לבין לוותו לו. זה קשה, אבל כבר היו לי כמה פעמים שהייתי צריכה עשות את זה והסתדרתי. תלמיד שמשלם על החוג ובא לכיף שלו, לאו דווקא רוצה להתמודד. הוא רוצה להינות. תלמידי |"נבחרת" זה דבר אחר לגמרי- מהם צריך לצפות להרבה יותר...

lions queen

New member
../images/Emo118.gifזה מרגיז אותי מאיזה בחינה...

אני כל החיים קרעתי את ה *** בשביל לרכב, הייתי משלבת לימודים, עבודה, חברים (שלא אוותר עליהם בשביל שום הון שבעולם) וסוסים ששם ביליתי הרבה מאוד זמן. יכול להיות ששילוב של זה ושל מדריך קשוח גרמו לי להבין שאין טעם לנסות להתווכח, הסוס שקובעים זה מה שלוקחים, המכשול שמצביעים זה מה שאקפוץ. היה שיעור אחד שעניתי, ובאותה מהירות שעניתי כך גם הוא הוריד אותי מהסוסה ומצאתי את עצמי "מבזבזת" יום שלם ובבסוף לא רוכבת, זו היתה הפעם הראשונה והאחרונה שזה קרה.. ילדים לא מעריכים, לא כולם כמובן.. אבל הרבה ילדים בענף הזה מאוד מפונקי, כי הם יודעים שהחווה צריכה את הכסף של ההורים שלהם אז מרשים לעצמם לעשות מה שבא להם כי הרי לא יסלקו אותה מהחווה.. זאת טעות של ההורים ושל המדריך יחד, ואני חושבת ששום טוב לא יצא מזה..

מעניין

לא נתקלתי במקרים כאלה בעבודת קרקע, אבל ברכיבה היו כמה. בעבודת קרקע בחווה התלמידים דווקא מאוד שמחים לעזור להחזיר ציוד או לסדר את האורווה. כל תלמיד שיכול להישאר קצת אחרי השיעור נשאר ועוזר. בקיץ, התלמידים לפעמים נשארים אחרי השיעור ואם אחד הסוסים גמר לעבוד למשל היום הם עוזרים לשטוף אותו. בעבודת קרקע בחווה אין פנקת. בעניין של 'אתה רוכב על X ואת על Y' יש לפעמים. לפעמים ילד מבקש סוס מסויים ולא נותנים לו אותו. אני גם לפעמים ביקשתי סוס מסויים ולא נתנו לי, אז אמרתי 'למה?', אני מודה, אבל עליתי על מי שנתנו לי ולא לקחתי את העניין בכזאת רצינות. אם אני רוצה סוס מסויים אני ניגשת למדריך קצת לפני השיעור ומסבירה לו למה אני רוצה אותו, ואם זה מוצדק המדריך נותן לי אותו. היום אני בכלל לא מבקשת סוס מסויים אלא אם כן יש לי סיבה מוצדקת לזה. אבל נתקלתי במקרה של פנקת פינוקית במיוחד. לילדה אחת נתנו סוס מסויים לרכב עליו, והיא לא רצתה. פשוט התיישבה על אחד הכיסאות ואמרה אני לא רוכבת. נקפוץ לרגע לעניין המדריך שסיפרת- הוא נתן לי אולטימטום והיא הלכה, אצלינו פטרו את זה לגמרי אחרת. היא לא הסכימה והמדריך אמר "אבל תראיש יהיה בסדר" והיא פשוט לא הסכימה. ואז המדריך אמר לאחד העוזרים להכניס את הסוס למגרש והתחיל לומר את השם של הילדה וכל השאר (אני ביניהם) הצטרפנו ועודדנו אותה ואמרתי לה שהוא סוס כזה טוב שלא הייתי מתנגדת לרכב עליו ושוב עודדנו ובסוף התלמידה עלתה ונהנתה, וזה לא נגמר בצרוה שלילית של לא לרכב בכלל. בקשר למדריך שהציב אולטימטום- אתה יכול להזכיר לי מאיזו סיבה היא לא עלתה על הסוס? נראה לי שכתבת או שלא, אני לא ממש זוכרת. ברכיבה נתקלתי במקרה שילד רצה להוציא סוסה לקאנטר אבל משך לה בפה. המדריכה ראתה ותיקנה אותו מיד. הייתה קבוצת ילדים שכדי לעצור סוס הם אמרו ממש חלש את המילה- הסוס לא עצר אז הם ישר משכו בפראות. מה המדריך עשה? שיעור שלם הוא עבד איתם על לעצור סוס. היה ילד אחד שהמדריך ביקש ממנו לומר בקול רם את הפקודה וחצי חווה שמעה אותו צועק את זה. הסוס עצר. בסוף השיעור כל הילדים אמרו "וואוו" בקול נורמאלי ומאז לא היו להם יותר בעיות בעצירה והם כבר לא משכו בפראות כדיש הסוס יעצור. אצלינו בחווה כשיש בעיה ברכיבה, המדריך יעבוד אפילו שיעור שלם על אותה בעיה. צעקות בשיעורים- יש מדריכה שלפעמים צועקת הערות, אבל התלמידים לא צועקים. הקולות שיגיעו קצת לרמת צעקה יהיו קולות צחוק כי עושים גם צחוקים בשיעורים מה שמעלה את המוראל ואת ההנאה ברכיבה. מה שבטוח, בכל מקרה של פנקת, בחווה לא יאמרו לילד ללכת הביתה אלא יטפלו בבעיה בדרך אחרת שתעזור לילד ולחווה שלא תאבד תלמיד. חוץ מזה שתלמידים זה כסף- חווה צריכה כסף= חווה צריכה תלמידים. להעיף תלמיד ייפגע בחווה, בתלמיד, ובמראה החווה מבחינה כזאת שהאימא יכולה לספר על זה ואז יהיו מספר אנשים שידעו שמהחווה העיפו את התלמיד וזה ייפגע בחווה ככה שאולי בהמשך יהיו כאלה שידעו שהעיפו שם את התלמיד ואולי יבחרו ללכת לחווה אחרת.

אה, שכחתי להוסיף

ההנאה שיש בחווה מהשיעורים, והצחוק, זה מדרבן ילדים להקשיב למדריך ולהוראות שלו. זאת נקודה חשובה.

סיכום העניין בינתיים

מסתבר שזה קורה בהרבה חוות ולא רק בזו שאני רוכב בה,חבל. לעניין הפתרון-הוצאו פה עניינים של "להסביר","לעודד" .מישהו ניסה אי פעם להסביר משהו לילד קטן ועקשן? נחזור רגע למקרה שלי עם הילדה.כשהתחלתי להסביר לה למה חשוב לנקות סוס כמו שצריך לפני רכיבה היא גלגלה עיניים ובפנים מושלמות של קדוש מעונה הנהנה במרץ,בקיצור נכנס מאוזן אחת ויוצא מהשניה.בדרך כלל זה חסר טעם ורק מעודד את התלמיד להתחפר בעמדה. מה שעולה מהשרשור עד עכשיו זה שבאורווה אי אפשר להנחיל משמעת,או שיש את זה מהבית (או מהחווה) או שאין את זה.למדריכים נותר רק להתמודד וצריך למצוא את הגבול בין ללכת לקראת התלמיד לבין לעמוד על שלך. כל עולמי-שאלת לגבי המקרה עם הילדה,המדריך ההוא היה מאמין גדול ברכיבה ללא אוכף כדרך ללמוד לאזן את עצמך.אני גם התלהבתי מזה (עד היום אני רוכב מדי פעם ללא אוכף,בשביל הרענון) במיוחד מכל מיני התרגילים שביצאנו עם חגורת הוולטיז'.אבל שיעור כזה מצריך הרבה מאמץ פיזי (קפיצות בעיקר)וכרוך בכאב (נפילות,טרוט לא נוח וכו').הילדה פשוט לא רצתה לעלות ולרכב על הסוס בלי אוכף,היא הייתה מוכנה לעבוד עם הלונג' אבל לא לעלות על הסוס.שני שיעורים כאלה עברו בשיכנועים מצד המדריך ומצד התלמידים האחרים לשכנע את הילדה לרכב,היא התבכיינה על זה שלא נוח לה ובסופו של דבר המדריך נתן אולטימטום.האם במקרה הזה הוא צדק? אולי.אבל זו דוגמה פשוטה לפנקת,כשלי אומרים לעשות משהו שאני לא אוהב אני עושה ולא שואל.כשהתחלתי ללמוד רכבתי על סוס תחמן ולא נוח בצורה מפחידה,פשוט שנאתי כל רכיבה עליו רק להעביר אותו לטרוט היה מיאש אותי-והטרוט עצמו היה מפרק עצמות,אבל כל פעם אמרו לי לקחת אותו ואני עשיתי את זה בלי תלונות ובכי,כי המדריך יודע יותר טוב ממני.היום אגב הוא אחד הסוסים החביבים עלי (הוא כלכך מתוק!).

זה איזון עדין

בין להיות תובעני ומחנך לבין לא ליצור התנגדות של התמיד. בסופו של דבר, הדרך היא לתת חיזוקים חיוביים למי שמתמיד, עובד ומתאמץ - ביחס, במילים, בצ'ופרים (הארכת זמן השיעור, שיעורים תמורת עבודה יציאה לטיולים). זה יותר מוטיביציה טובה ולא שיתוף פעולה מתוך כפייה או חשש.

כשאני

קראתי את התיאור שלך הייתי בשוק עד כמה שזה נכון... למזלי לא מהחווה שלי אבל לפני מספר שבועות הייתה תחרות פנימית (בערך כי היו כמה חוות שהתכנסו אצלנו) ומה שראיתי שם לא רחוק בכלל ממה שאתה מתאר...

popi199

New member
בדיוק

הייתי עכשיו בסמינר באחת החוות באיזורי.יצא לי לדבר על הנושא עם המדריכה שהיא במקור הולנדית. היא סיפרה ששם זה פשוט לא קיים, מלבד ההורסמנשיפ שהם לומדים מההתחלה יחד עם הרכיבה הבסיסית הם גם לומדים "להתקשח" ברכיבה, אם היא הייתה נופלת היו נותנים לה דקה להרגע וזה היה לה מובן מאליו היא תעלה חזרה לסוס בלי ויכוחים. היא גם אמרה הבעיה העיקרית היא הרבה פעמים ההורים שישר קופצים לטובת הילד ולא תמיד נותנים יד חופשית למדריך. בחווה שלי הילדים בדר"כ לא נורא מפונקים, עוד לא היה לי מקרה שילד אמר לי "אם אני לא מקבל את הסוס הזה- אני לא רוכב" וכשהיו לי מקרים של התרעמות על סוסים אני מבהירה חד וחלק שזה לא שיקול של התלמיד על איזה סוס הוא ירכב היום ובזה זה נגמר, בדר"כ אם ילד אצלינו רוצה לרכב על סוס הוא ירמוז לי בצורה כמו " המון זמן לא רכבתי על...".. ובדר"כ בשבוע הבא אני אשתדל שהילד כן ירכב על הסוס שהוא אוהב אם זה מתאפשר מבחינת הסוסים ותוכן השיעור- אני לא בקטע של לעשות דווקא. .האמת היא שהשרשור שפה מראה לי שהילדים שלנו הם דיי קלים בנושא הזה. לגבי ההכנה הנכונה של הסוס- לא תמיד יוצא לי לתת לילדים לאכף לעצמם את הסוסים, אבל אני כן דואגת לעשות מדי פעם שיעורי הורסמנשיפ בגלל שזה נראה לי דבר שבא יד ביד עם הרכיבה. כשאנחנו עושים תחרויות פנימיות אנחנו עושים גם מקצה "ממשק" ששם הילדים צריכים להראות הובלה נכונה של הסוס, איכוף, בינדוז' (שפה לצערי- כל הילדים נכשלים...) וכו.

למעלה