פנקס מקדמות

שמש א

New member
פנקס מקדמות

שלום לרואה חשבון! קודם כל, כייף לגלות שיש פורום כזה. בתחילת השנה הנוכחית פתחתי תיק עוסק פטור ובשבועות האחרונים פתחתי תיק במס הכנסה, מכייון שנדרשתי להוציא לאחד מהמקומות עימם אני עובדת בקבלות, טופס ניקוי מס במקור. ממס הכנסה נשלח אלי לפני כשבוע פנקס מקדמות של 11% מהכנסותי. הכנסות העסק השנתיות שלי הם כ 12,000 שקל בלבד. מה יקרה אם לא אשלם את המקדמות ואמתין לסיום השנה לתאום המס? תודה רבה, שמש הסקרנית

nadd

New member
ישנו טופס לביטול המקדמות במס

הכנסה, שם תנמקי מדוע אין עלייך לשלם את המקדמות- ולבקש אחוז מקדמות אפס

שמש א

New member
בנתיים...

כבר שלחתי פקס שבו כתבתי שאני מבקשת שלא יבו ממני את המקדמות והסברתי מדוע. זה תופס, או שעלי לשלוח שוב טופס מיוחד. איפה אפשר למצוא את הטופס הזה? תודה רבה, שמש

מקדמות

במידה ואינך מגיעה כלל למס, הכוונה שהסכום שנקבת הינו לכל השנה ואין עוד הכנסות אחרות כגון: שכר, גימלה חייבת, שכ"ד חייב וכו´ יש להגיש בקשה על טופס מיוחד להקטנת/ביטול המקדמה. את הטופס ניתן לקבל במודיעין בסניפי מס הכנסה או במשרדים פרטיים של יועצי מס או רו"ח. כיום מס הכנסה בחופש וכן עובדיו בעיצומים עקב הרפורמה במס העובדים מבקשים תוספת כח אדם.

שמש א

New member
הבנתי, אמתין שיסיימו את העיצומים

שבוע שעבר צלצלתי כמעט כל יום, בגלל שנלחצתי מהפנקס מקדמות - אבל תמיד ענו לי שהם בעיצומים. שיהנו, אבל שיעזבו אותי מהמקדמות הללו...

טופס

באם תזדקקי לטופס אוכל לשלוח אליך, למס הכנסה את יכולה לשלוח חזרה ללא בול דאר !

שמש א

New member
אשמח ../images/Emo13.gif לקבל את הטופס

אתה מתכוון שאני אכתוב על מעטפה רגילה את הכתובת של מס הכנסה ולא אשים בול? לא ידעתי...

פטור מבול

נכון מאוד - למס הכנסה ניתן לשלוח דאר ללא צורך בבול. אך אם את רוצה את הטופס איך יגיע אליך? אם תמסרי כתובת למלוח דואר אני אשלח לך את הטופס.

למעלה