פנקס הקהילות

eleli1

New member
פנקס הקהילות

אני מחפש מידע על עיירות וקהילות יהודיות בגליציה המזרחית (איזור קולומיאה). אני משער, שאמצא מידע ב"פנקס הקהילות", אלא שבספרית הישוב בו אני גר אין "פנקס הקהילות". שאלותי: 1. האם "פנקס הקהילות" נמצא "און ליין" באינטרנט? 2. האם מישהו יכול לומר לי אם העיירות Jablonow (דרומית לקולומיאה) או Peczenizyn (מערבית לקולומיאה) מופיעות בו? 3. האם ידוע לכם על מקור\אתר באינטרנט בו ניתן להשיג מידע על עיירות\קהילות יהודיות, שאין עליהן ספרי זכרון? (הערה: בגוגל ובג'ואיש ג'ן כבר חיפשתי). תודה, אלי

הייתכן שחפשת בגוגל וב - JG ולא מצאת

את זה
(הערך המלא של יבלונקה ב"פנקס הקהילות פולין - חלק 2", בתרגום לאנגלית) חיפוש פשוט נוסף, מעלה שהעיירה השניה אכן מופיעה בכרך הנ"ל, אך ככל הנראה הערך אינו מקוון. ארנון

eleli1

New member
תודה. אבל יש פה איזו טעות

אכן מצאתי את האתר של יבלונוב ב JG, אבל כשראיתי את שמה של סוזנה לייסטנר בלוך סברתי, שהכוונה ליבלונוב אחרת, וזה משום שאני מכיר את גב' בלוך כאחראית על אזור קולבושובה (Kolbuszowa - צפון-מערב לז'שוב). בנוסף, Suchostaw Region אינו מוכר לי. לשם בטחון בדקתי גם בלינק של mapquest באתר, וזה היפנה אותי ל Yabluniv - עיירה אחרת בערך 80 ק"מ צפונית מזרחית לקולומיאה. לעומת זאת, הלינק לערך Jablonow היה באמת ליבלונוב שאני מחפש, כ 17 ק"מ דרומית לקלומיאה. אני מתכוון להפנות את תשומת לבה של גב' בלוך לבלבול באתר. תודה, אלי

למעלה