פנקסנות

מיסטרמר

New member
פנקסנות

הצלחתי להיכנס עוד קצת לתוך המוח הנשי ואני מקווה שמדובר רק באותה בחורה ספציפית. זה מה שקרה.

יצאנו ל4 דייטים והרביעי היה לא-משהו בלשון המעטה. הסרט היה מרוח מדי והמסעדה עשתה פאשלה בחשבון. אבל שום דבר לא הכין אותי לסיבה שבגללה הבחורה לא רצתה להיפגש שוב. לטענתה, אני עוסק בפנקסנות, היא כמובן עטפה את זה במילים יפות, שהיא רגילה ל"רוחב לב" ו"נתינה". רק כאשר התעקשתי קצת יותר להבין למה הכוונה, הבנתי שבסופו של דבר, מה שהפריע לה, זה שלא שילמתי על הארוחה אלא התחלקנו חצי חצי והוספתי את הטיפ על הכרטיס שלי (אני מזכיר שמדובר בדייט רביעי). היה מדהים לראות איך היא מתפתלת מסביב והעיקר לא לומר "לא שילמת עלי". זה הגיע לדברים אבסורדיים:
1) הלכנו לסרט שאתה רוצה בשעה שאתה רוצה - שכחה ששלחתי לה הודעה עם הסרט והשעה כדי לראות אם מתאים לה והיא אמרה שכן.
2) הלכנו למסעדה שאתה רוצה - נכון, היא רצתה ללכת למסעדה אחרת ואני הסכמתי אבל אז היא התרצתה והסכימה ללכת למסעדה שאני הצעתי. רק בדיעבד הסתבר שיש לה היסטוריה לא נחמדה עם אותה מסעדה ולכן האמוציות.
3) הזמנו את המנות שאתה רוצה - המנה הראשונה הייתה מה שאני רציתי אבל המנה העיקרית הייתה מה שהיא רצתה אחרי שביקשה שאעזור לה כי היא לא תאכל את כולה. יותר מזה, הזמנו מנה שאני לא רציתי (פיקנטי) כי זרמתי איתה.

עכשיו לך תסביר לבחורה שמאשימה אותך בפנקסנות, שזה מה שהיא עושה בעצמה. רק אחרי שהיא הבינה שכל הסיפורים שלה, לא מחזיקים מים, היא ניאותה לומר שהיא רגילה לרוחב לב ונתינה (שוב, מילים מפוצצות ל"לא שילמת עלי") וכשיוצאים אז פעם אני משלמת פעם הצד השני משלם ומאוד הפריעה לה העובדה ששילמנו חצי חצי וזה הופך אותי לפנקסן וחשבונאי. שוב, בלי לשים לב שבכל השיחה הזו, היא יוצאת בדיוק כזו, הפוסל, במומו פוסל?

מהצד זה היה נראה שהיא מחפשת בכח משהו, וכשקרה משהו שהתאים לה לתיאוריה, קפצה עליו כמוצאת שלל רב ואמרה לעצמה: יש! תפסתי אותו!. בהתעלם כמובן מכל שאר הדברים שמראים את ההיפך. כמו שאומרים: אם העובדות לא מתאימות לתיאוריה שלך, זרוק אותן לפח. אני מאוד מקווה ש(א)נשים פה לא עושים את זה כשהם יוצאים לדייטים ואני מקווה שמדובר בבחורה "מיוחדת", לאו דווקא במובן החיובי של המילה. ואני עוד רציתי להזמין אותה למסעדה עם שירות ואוירה קצת יותר נורמליים כדי לכפר על הדייט הלא טוב שהיה לנו, מזל שהיא העלתה את זה לפני כן, הפסד שלה.

גו נקסט

תמשיך הלאה נשמע שנפלת על מתוסבכת קצת.
דייט רביעי עם זרימה טובה אז כבר בהדדיות מתחלקים

בהצלחה

FineSilverMan

New member
אולי סתם מרחה אותך

ולא היה לה נעים להודות בסיבה האמיתית.
הלאה.

aaa123

Member
לא נראה לי שהיא מרחה אותו

לדעתי מי שלא נעים לה להודות בסיבה האמיתית לא תמציא סיבה כזאת במיוחד שיכול להיות גם מצב שהגבר
יגיד שהיא צודקת בביקורת שלה ,וישאל אם הוא יכול לתקן את דרכיו כולל לשלם בדיעבד על הארוחה שהיא רצתה שהוא ישלם,ולדעתי יהיה לה יותר לא נעים להגיד לא במצב כזה.

היא לא חייבת בכלל לתת סיבה אבל אם מישהי ממציאה סיבה שקרית אז זאת לא תהיה לדעתי סיבה כזאת שנותנת לגבר אופציה לנסות לתקן(אלא סיבה אחרת למשל שמישהו אחר הזמין אותה לבילוי,והוא יותר מוצא חן בעיניה).

מיסטרמר

New member
כמובן שאין לי מושג מה הסיבה האמיתית

אבל הסיבה היחידה שלדעתי היא לא מרחה אותי היא ההתפתלות והסיבות הראשונות שהיא נתנה לי שמהר מאוד לא החזיקו מים. בהתחלה היא אכן ניסתה למרוח אותי במילים יפות וסיבות לא קשורות אבל כשהתעקשתי קצת, האמת יצאה.

ראיית חשבון וכדומה

נשמע שהיו לה רגישיות מקשרים קודמים ויותר מדי טענות לתחילת קשר.
ובכלל הייתי קובעת איתה דייט נוסף, רק בשביל להביא פנקס (יש לי כאלו ממש יפים עם הדפסים מיוחדים)5

מיסטרמר

New member
רעיון נחמד

אבל לא נראה לי שהיא תצחק מהבדיחה הזו

ובקשר למי משלם

קרה לי בדייט ראשון שהבחור ביקש שאני אקנה לו ממתק בקיוסק. ועוד קניתי לו מרב החוסר נעימות. זה גרם לי להרגיש כמו אמא וברור שלא רציתי לפגוש אותו יותר. להגיע לדייט רביעי נשמע לי מאוד מתקדם... חבל שככה יצא והתברר שהתקשורת ביניכם לא היתה טובה ועדיף כך מאשר לעבור סרטים מיותרים בהמשך על נושאים יותר קריטיים.

מיסטרמר

New member
נגעת בדיוק בנקודה

בסופו של דבר לא התשלום/אי תשלום הוא זה שהפיל אלא חוסר התקשורת. אם הגישה הייתה "בוא נדבר על מה שמפריע לי", הכל היה נראה אחרת.

הפסד שלך גם, מה כפת לך תכלס?

דייט רביעי כולה? לאן הולכים ומה ואיפה אוכלים?
אם בחרת בסרט אקשן ושכחת שאתה הולך עם גברת ולא חברים...דיינו
אם לא זרמת איתה למסעדה וציפית שהיא ישר תחשוף בפניך
את השריטה מהמסעדה הזאת והיא דווקא ניאותה לזרום איתך ואיתה...
למרות. דיינו
אם אכפת לך יותר מדי מה מזמינים ואיך משלמים דיינו

אם אתה חושב ש"לך תסביר לבחורה" בדייט רביעי..דיינו.

בסוף היא ראתה שאתה מחשבן יותר מדי ושמה עליך את הדיי.
אין לך מה להתווכח בעזרת הגיון עם נשים, כי הן חושבות עם הגיון
שמונע מרגש. תגיד כן כל עוד אומרים ללהיות איתך כן, ואולי גם תרוויח
במקום לחזור לכאן לקבל יס מנים שלא ממש היו בדייט אבל יהיו
לטובתך כי אתה מייצג רק את הצד שלך.

מיסטרמר

New member
זה לא היה ברור

שאת הנקודות שכתבתי, היא העלתה ולא אני?

אם היא הייתה אומרת שהפריע לה שלא שילמתי, דיינו... אבל להמציא מילים יפות ותירוצים שלא מחזיקים מים ומזה להפוך אותי למשהו שאני לא... זה כבר ממש אבל ממש לא דיינו.

יש הבדל בין אחד יוזם או יוזמת והשני זורם לבין

לבין להחליט ביחד, ואיפה שיש קושי בדייטים ראשונים לא צריך
לחכות שהאחר יתרצה אלא שיילך טוב וחלק בלי קשיים מיותרים.
למה בדייטים הראשונים אתה כבר מרגיש צורך לכפר על משהו בדייט
הבא? איך שאתה תופס מישהי שעוד לא הכרת והיא לא אותך
בגלל מה שהיא מספרת לך שמפריע ואתה אומר שהיא בדיוק כזאת גם,
לדעתי זה סתם אש נגד אש. ומומו נגד מומו בפסילות. לא יצאת יותר
צודק ממנה. הפסד שלך אם לא תלמד... בלי קשר למי זאת ומה השריטות של הבאה יהיו.

אני רואה כאן אפשרות ללמוד מזה לבאות, להחליק את העניינים לאיך
שמתאים לה שיתנהלו, כדי שבאמת תעברו מהשלב של לא שילם לא
שילמה ללהכיר את הבן אדם...

סאטוריס

New member
יש לי שאלה אליך

ואם היא מהדייט הראשון
לא היתה מציעה לשלם בכלל?
כולל בדייט הזה
האם היה לך יותר קל לשלם- כי זו הנורמה בינכם?
או שהיית גם רוצה בדייט הזה חצי חצי

גברת ע

New member
מה את חושבת שאמור להיות?

שזה בסדר שהם התחלקו? או שהוא היה צריך לשלם על הכל?

סאטוריס

New member
לפי רמת האמוציות של הבחור

אני מבינה שהוא מצטער שהיא עזבה.

לכן, במקרה הזה - אם הבחור הזה רצה להרשים את הבחורה ושהיא תשאר
החיזור אחרי הבחורה הזו כולל לשלם על הכל.

מיסטרמר

New member
האמוציות הן לא בגלל הבחורה

אלא בגלל הסיטואציה. השפיטה המהירה בלי לנסות בכלל לברר ועוד להשתמש במילים יפות וגבוהות ולהפוך אותי למשהו שאני לא.

גברת ע

New member
למה הוא צריך לשלם בשביל להרשים?

זה מה 'שעושה' לנו את זה?
כן אפשר פעם שהבנזוג ישלם או פעם שהבת זוג תשלם או חצי חצי
אבל למה הכל צריך לפול עליו?
אני יוצאת עכשיו עם מישהו ואני יכולה להגיד לך שכבר בפגישה השנייה הייתה סיטואציה שהיינו במסעדה ואיכשהו זה זרם והרגיש נכון ואני שילמתי במסעדה על הכל אפילו לא חצי חצי (הוא הזמין ושילם על הסרט וכל הדברים מסביב)
מאז נפגשנו עוד כמה וכמה פעמים ויצא שלפעמים רק הוא שילם אבל רוב הפעמיים התחלקנו חצי חצי, אני לא חושבת שבחור צריך לממן אותי ואני גם לא חושבת שמתחלקים גם בנסיעות ושאנ לפעמים נוסעת אליו ולא תמיד הוא בא לאזור שלי.
אני לא חושבת שעל פי זה אני אבחר בנזוג.
אני לא מדברת על קמצנות או גרידיות או מישהו רק מדבר על כסף כל הזמן, אבל לפסול מישהו כי הוא לא שילם בדייט ועוד דייט רביעי ועוד דייט שגם היו בסרט אחכ/לפני

סאטוריס

New member
כי זה מה שהבחורה הזו אוהבת.

לך יש את האג'נדה שלך.
ולה יש את שלה.

וזכותה.
אם הוא רוצה להיות איתה - יש לזה מחיר.
כמו לכל דבר בחיים.
והוא יחליט אם התועלת שווה את המחיר.

לגבי הרעיון הכללי - אני אישית מתחברת לרעיון שהקשר הוא בעיקר בהתחלה - מעין תהליך חיזור של הגבר אחרי האשה.

מיסטרמר

New member
את מבינה שאין ביננו ויכוח?

אין לי בעיה עם הלשלם על הכל בהתחלה ואין לי בעיה עם החצי חצי ולא עם הפעם אני, פעם היא. בכל הקשרים הקודמים שלי, היה את השלב שזה הפך להיות פעם אני ופעם היא וכל פעם זה קרה בהזדמנויות שונות, במקרה הזה, זה קרה בדייט הרביעי, זה לא אומר כלום עלי ולא אומר כלום עליה. היא יכלה לחכות עוד דייט אחד כדי לראות שזה לא נכון אבל היה לה חשוב "לקפוץ על המציאה".

כל הסיפור נפל, לא בגלל שלא הייתי מוכן לשלם עליה בדייט הרביעי אלא בגלל שיצא ששילמנו חצי חצי ולה לא היה אפילו את ההוגנות לומר שזה מפריע לה אלא ישר האשימה אותי! בפנקסנות.

למעלה