פנצ"ר

פנצ"ר

שלום לכם אוליי זה ישמע מצחיק אבל אני דנדשה באופנוע יש לי קוואסקי קיאל אר ויש לי פנצ"ר בגלגל האחורי איך מוציאים את הגלגל האחורי ומחזירים חזרה את הגלגל שלב אחר שלב על מנת לקחת אותו לפנצ"ריה אודה לכם אם תסייעו לי שלב אחר שלב בלי לפספס כלום > תודה..

M O R M

New member
אני לא ממליץ שתפרקי לבד.

לא בשל העובדה שלא תצליחי. ממליץ לקחת חבר מבין שיעשה או ישגיח. שגיאה בנושא הבלם עלולה להיות יקרה מהגרר. אפשרי גרר למוסך שלך , אפשרי ניפוח בפאסט ורכיבה סופר זהירה. (לפעמים באופנוע עם פנימית זה גם לא מצליח כלל .) אולי תחשבי על פאסט לניפוח עד הגעה למוסך שלך? שימי לב שלא לתקן בפנצ'ריה של רכב רגילה - צריך התמחות באופנועים וצריך מתאמים שלא יגרמו נזק לגלגל האופנוע.

JackR1

New member
השיטה הכי טובה היא למצוא ספר רכב

בטח יש כאן אנשים בפורום שיכולים לעזור בזה. אבל, בע"פ, אם אני לא אשכח ולא אפספס כלום, השיטה היא: להעמיד אופנוע על ג'ק אחורי. לפתוח אום גלגל אחורי. לשחרר את ברגי מתיחת השרשרת. לשחרר קליפר אחורי, אם יש צורך (לא מכיר מבנה של KLR, אולי לא צריך - בספר!) להוציא את הציר האחורי לגמרי תוך כדי החזקת גלגל באויר. להוציא את הגלגל.

M O R M

New member
פססט... ג'ק - הלו KLR

KLR כזה שכנראה מדובר על 250 כסעמ"אק... ג'קR1 אין לו - ג'ק אמצע (אומרים אמצע לא אחורי ). אמרת קאליפר? מה זה בדיוק?

JackR1

New member
ג'ק אחורי = ג'ק מירוצים (ג'קR1) ../images/Emo6.gif

הנחתי שאם היא מדברת על לפרק גלגל, יש לה דבר כזה או משהו שיכול לשחק תפקיד כזה. אבל בולם תוף היה קטע טוב.. שכחתי שאלה קיימים בכלל, והתעצלתי להסתכל בתמונה. טוב, אני מתבייש לי בפינה עכשיו
. אוקיי, במקום קליפר - לפרק את התפס של התוף מציר שנכנס לגלגל.

M O R M

New member
יש לי רעיון עבורך מאי.

עברי לפורום שטח (שם יש הרבה רוכבי חרגולים דומים ל- KLR שלך ). בעלי ידע וכלים מתאימים - זה דומה לתיקון אופניים עם פנימית וכולי... ובקשי מתנדב ללמד אותך איך לתקן פאנצ'ר בחרגול. אני מניח שכמה מצ'ואים ישמחו על ההזדמנות לעזור לחרגוליסטית מתחילה.

enigo

New member
מורמי...

גם שם האסטרוגן לא משפיע מספיק חזק כדי שחבורת המאצ'ואים תתחיל ללמד איך מפרקים גלגל אחורי בהתכתבות. יצא לי לראות נזקים לאופנוע בגלל הרכבה "כמעט" נכונה, שלא לדבר על כמעט-ונפגע למינהם בגלל גלגל שהשתחרר באמצע נסיעה וכו'. מהשאלה נראה שלבחורה אין שמץ של מושג בתחום - ולכן ההמלצה היא חד משמעית - להגיע למוסך או להשיג מישהו שיודע ויראה איך עושים את זה, בעולם האמיתי.

הבחורה קומבינטורית במקצועה

קטן עליה לפרק גלגל, בעצם היא צעירה בת 20 רווקה ועם אופנוע - היא לא צריכה להתאמץ, יהיו מספיק מתנדבים. למעשה, אשמח לעשות זאת בעצמי אם רק אמצא זמן מתאים (מאי, עכשיו מתאים לך?) שבוע טוב

asparagos

New member
אהה....

עשיתי את זה לא מזמן ב KLR... תני לי להיזכר... קודם כל תשימי את האופנוע על ג'ק אמצע כלשהו (שרפרף עץ או משהו) עכשיו... תצטיידי ב2 בוקסות - 19 מ"מ ו 21 (אם אני זוכר נכון) בשביל לפתוח את הציר שמחזיק את הגלגל. לפני פתיחת הציר את צריכה לשחרר את הכבל ברקס אחורי מהגלגל, זה די פשוט. עכשיו לשחרר את הציר ע"י 2 הבוקסות, לדחוף את הציר קדימה כדי לאפשר לשרשרת להשתחרר, להוריד את השרשרת מהגלגל שיניים ו וואלה - גלגל בחוץ. יש עוד כל מיני פרטים קטנים - פיני אבטחה שצריך להוריד ולשים בחזרה (2 בציר ועוד אחד קטן ששכחתי איפה) שימי לב לכיוון מתיחת השרשרת לפני הפרוק, תחזירי לאותו מצב (אלא אם כן השרשרת רפוייה מידי) רואים את הכוון ע"י שתי לוחיות בצורת עיגול/שבלול עם מספרים עליהם. את תצטרכי עזרה בכל מקרה, תעזרי במישהו כדי לשים/להוריד מהג'ק, תזכרי מה את עושה אפילו תרשמי כדי שתרכיבי בחזרה איך שצריך. נ.ב - איך את מניעה אותו? חברה שלי לא מסתדרת עם הקיק...

enigo

New member
זאת החברה שלך ד.ביל....

בכל מקרה, תחשוב שהיא אכן פועלת לפי ההסבר שנתת לה, אבל לא שמה לב לאחד מהפינים (של האבטחה! לא של האופנוען במיל!), או לא מחברת בחזרה את הכבל של הברקס כמו שצריך, או שנופלת לה הצלחת של התוף כשהיא לוקחת את הגלגל לצמיגיה והיא לא מחזירה אותה כמו שצריך, או ש... מבין למה לא לומדים שחיה בהתכתבות, גם לא אצל מציל ידוע?

asparagos

New member
leave me in your mama

היא יודעת לפרק M16 לבד, ובטח גם עוד כל מיני צעצועים... שתשחק קצת בלגו, מקסימום... מטעויות לומדים

idoga

New member
לא לבד.

אם את באמת לא יודעת, יש לך שתי אופציות (כמו שכבר אמרו כאן לפני, אבל אולי מרוב הריר שנזל להם לא הצלחת להבין): 1. לקחת את האופנוע לפנצ'ריה (אפשר בגרירה, או הכי פשוט והכי זול - למלא בצמיג ספריי פאסט שאוטם ומנפח אויר ולרכב בזהירות ישר לתיקון). 2. לבקש ממישהו שיודע לעשות את זה, ולהסתכל וללמוד תו"כ. לא בהתכתבות, ולמען האמת - גם לא מאנשים שהכרת ברשת ואת לא יודעת מה הרקע המקצועי שלהם...

למעלה