פנצ'ר ב130 PSI

פנצ'ר ב130 PSI

אתמול הרכבתי על האופניים צמיגי VITTORIA RUBINO PRO חדשים. יצאתי לרכיבת מבחן לא ארוכה מדי, ואחרי כמה קילומטרים חטפתי את הפנצ'ר הראשון. כיוון שלא מצאתי שום שיירים של זכוכית/ברזל או שאר מזיקין, האם יכול להיות שהדבר קרה בגלל לחץ גבוה מדי? על הצמיג מצוין לחץ מקסימום של 130, אם אני זוכר נכון. ניפחתי ל130 - בצמיגים הקודמים ניפחתי ל120. מה שמעורר את החשד הוא שהאויר יצא ברגע אחד ממש, אחרי שעליתי על עוד מהמורה באספלט (קטע כביש די משובש). יכול להיות שהפנימית התפוצצה סתם, בגלל שהיא לא איכותית? כי הצמיג בסדר, הרכבתי פנימית חדשה והמשכתי הלאה. תודה, אמיל.

ORGANICfood

New member
130 ??

לי זה נשמע המון !! על צמיגי הKENDA שלי כתוב 110 מקסימום ובימקומך לא הייתי עובר את ה 120 בחיים (גם אם ימציאו בעתיד צמיגים מפלדה ! )

aabramovich

New member
טוב ב 130 PSI מאשר קמ"ש

וברצינות - ככל שלחץ האויר עולה מהירות הבריחה גדלה. יכולות להיות מספר סיבות. 1. פנצ'ר רגיל כשפשוט האויר הטיס את הפושע 2. קריעה בבסיס הונטיל 3. המקביל הכבישוני לסנייק-בייט - הפנימית לא ישבה טוב בפנים ונצבטה. מכה לגלגל קורעת במקום הצביטה 4. (פחות מתאים לתיאור) קריעה מהצד ע"י אבן. במקרה כזה יש נזק גם לצמיג. לא נדיר להתפנצ'ר (אפילו בצורה קולנית מאוד) בלי למצוא עדות. לגבי הלחץ - לחת גבוה יותר שומר מפני פנצ'רים. אבל לא מחסן. יש צמיגים שמחזיקים גם 200 PSI, אבל אלו לא צמיגים רגילים. בד"כ בסביבות 120 מספיק. אבל הפתרון היחיד לפנצ'רים הוא לא לרכוב
וזה לא בא בחשבון
עזריאל

dekelb

New member
snake bite

ההסתברות לפנצ'ר כזה אמנם יורדת דרסטית ככל שהלחץ גבוה יותר אבל עדיין קיימת. וזה מסתדר לי עם זה שכתבת שנסעת בכביש משובש. מה שקורה זה שהצמיג נשאר שלם לגמרי אבל הפנימית מקבלת מעין "צביטה" שגורמת לקרע די אופייני (אם שמרת את הפנימית תוכל לוודא זאת).

צביקה ה

New member
באיזו שעה יצאת לרכוב?

ניפחת ל 130 בבית? מתי התפנצ'רת? אתמול היה חם מאוד ואם ניפחת את הגלגל בבית יכול להיות שהיה הפרש של 30-40 אחוז בין הלחץ בבית לזה שהיה לך בחוץ. אם ממילא ניפחת בלחץ המכסימלי אז כנראה שהפיצוץ ניגרם כתוצאה מהפרשי הטמפרטורות. לבחור שרכב איתי אתמול, ברחה הפנימית מהצמיג כתוצאה מכך ואפילו לא התפוצצה...

וואללה, לא חשבתי על זה

נשמע הגיוני, גם אם לא סביר. זה היה בסביבות שמונה וחצי בבוקר, עוד לא היה חם. מה גם שאני בירושלים, אז בכל אופן פחות חם. אבל כן ניפחתי בבית, שהוא משמעותית יותר קר מבחוץ. לפחות 5-6 מעלות. בכל אופן תודה, בהחלט נקודה למחשבה.

חלושעס

New member
איך ניפחת?

בפעם אחת, או עם הפסקות? ייתכן שהדרך בה ניפחת גרמה לפנצ'ר.

חלושעס

New member
לא צחקתי

התכוונתי לדברים שיורם רמז לך עליהם בקומונה. עקרונית לא מומלץ לנפח פנימית חדשה ישר ללחץ המקסימאלי. תתחיל ב-70, חכה כמה דקות, עלה ל-90, וכן הלאה עד שתגיע ללחץ המקסימאלי. בין לבין משמש קצת ותראה שאין בליטות מיותרות, צביטות ושאר מרעין-בישין.

כן ,את זה לא עשיתי

אבל הקפדתי שהפנימית תשב בתוך הצמיג כמו שצריך ולא תציץ החוצה. בכל אופן, תודה על הטיפ. ולא ראיתי שום רמזים מצידו של יורם.

חלושעס

New member
הכוונה היתה לכך שייתכן שגורל

הפנימית נגזר (תרתי משמע) כבר בעת הניפוח.

יעקב 471

New member
גמל, הפנימית המפונצ'רת עוד אצלך?

אם כן המקום בפנימית שבו קרה הפנצ'ר יתן לך תשובה כמעט בטוח למה זה קרה. לסנייק בייט יש סימן אופייני אבל ב130 PSI לא סביר . הקיצר תבדוק את הפנימית ותחזור אלינו.

למעלה