פנצ'ר בצמיג אחורי

מוגלי22

New member
פנצ'ר בצמיג אחורי

היי,

זה הולך ככה...
אחרי שסיימתי לעבוד גיליתי שיש לי וואחד פנצ,ר בצמיג האחורי, נתקע לי בורג די גדול בצמיג :(
סיימתי די מאוחר ושם מוסך/פנצ'רייה באזור לא היו פתוחים.
אני מתכונן מחר לקחת את הקטנוע לתיקון.
מה יהיה פחות הרסני-
למלא אויר מחדש בקומפרסור וליסוע כמה מאות מטרים עד הפנצ'רייה הקרובה (או שאולי דוקא עדיף ללכת למוסך דו גלגלי שנמצא קצת יותר רחוק???) או שפשוט להוביל את הקטנוע ברגל בערך 250 מטר?

תודה, יניב.

מיצו

New member
כל עוד אתה לא מוציא את הבורג, אז האוויר לא

אמור לברוח לגמרי מיד. אתה יכול למלא אוויר ולנסוע כמה שאתה יכול עד שאתה מרגיש שהצמיג מאבד מהקשיחות שלו, ואז פשוט להמשיך ברגל (זה כולה 250 מטר לדבריך לא?).

בסבירות גבוהה קח בחשבון שפנצ'ריית רכבים לא תדע להתמודד באותה רמת מיומנות עם הורדת הגלגל ופירוק הצמיג כמו מוסך שמטפל רק בקטנועים ואופנועים ובזה פרנסתו.

מיצו

New member
וכמובן הכל בשיא הזהירות

ואם אתה מרגיש לא בטוח, פשוט תלך ברגל עם הקטנוע.

לא הייתי ממליץ על פאסט במידה והצמיג עדיין תקין וניתן לתקן אותו ולהמשיך לעשות בו שימוש, הוא פשוט מג'ייף את הצמיג והג'אנט, והמרחק כאמור לדבריך קצר מאוד.

shmueles

New member
לדעתי תנסה להסתדר עם הבורג

למרות שאם הוא ממש ממש גדול יש מצב שהצמיג ייפסל בוא נקווה שלא

ובכלל לא מצאתי עוד מוצר שבאמת יחליף את הגלגל הרזרבי,
הפאסט אחרי יום בשמש אולי יותר אולי פחות כבר לא שווה.
תולעים הורסים את הצמיג

מה שנשאר לעשות זה לרכב עם כמה סוגי ברגים בגדלים שונים וכשיש פנצ'ר להכניס את הבורג המתאים עד להגעה.
ובכלל אני עם המיגון של ריינו והוא עושה את העבודה, אם יש לך יותר מ2 פנצ'רים לצמיג שווה לשקול אותו.

gsxr77

New member
תולעים הורסים את הצמיג - WTF?

ברור - עדיף ולהמשיך לרכוב עם הבורג תקוע בצמיג, זה בטוח לא יגרום לאף נזק נוסף

|הרגת אותי מצחוק|

shmueles

New member
לאט לאט

כמובן שלא התכוונתי שהתולעים עצמן הורסות את הצמיג, אלא צורת ההכנסה לצמיג וכבר נתקלתי באנשים שהתולעים יצאו להם באמצע הנסיעה- מצטער על אי ההבנה :)

וכן אם יש בורג- לא 20 ס"מ ניתן לנסוע עד לתיקון בטח לא להמשיך לנסוע כאילו לא קרה כלום ובטח להתחשב בנסיבות ולא לנסוע מהר.

זה מה שאני הייתי עושה...
(אגב הבורג כמובן צריך להיות עם "ראש" גדול ולהיות מוברג עד סופו)
זה לא תיקון זה דרך להגיע לפנצ'ריה או הביתה אם זה באמצע הלילה...

מיצו

New member
תולעים ממש לא הורסות צמיג

מה שכן, יש פנצ'רים במקומות מסויימים בצמיג ששם אסור לתקן, אבל לא התולעת היא זו שהורסת את הצמיג.

התולעים אכן לא הורסות את הצמיג, אבל

ברמת העיקרון החדרה של תולעת פוסלת את הצמיג.

וההסבר שקיבלתי מבעל מוסך ידוע, מוכר, ושהומלץ עליו כבר מספר פעמים בפורום:
על מנת להחדיר תולעת יש להרחיב את החור בעזרת ה"מכשיר" המצורף.
הרחבה זו מגדילה את החור ל6 מ"מ, ורשמית חור של 6 מ"מ ומעלה פוסל את הצמיג מתיקון.

אז, כן, יש פנצ'ריות שיסכימו לשים פטריה אחרי תולעת, ויש כאלו שלא.
רשמית, צמיג עם תולעת פסול!

נ.ב. נזכרתי שזו גם התשובה שקיבלתי מריינו-טייר בזמנו אחרי ששאלתי אותם על מה שאותו בעל מוסך אמר לי.

גם פטרייה מעט מרחיבה החור

בעוונותי, אני מכיר רק פטרייה. כלומר, עמוד גומי שבבסיסו מדבקה אובלית שטוחה. אם לתקן אז רק בפטרייה.
אתה מכניס עמוד הSTALK דרך החור בסוליית הצמיג, מבפנים החוצה, ומושך החוצה עד להצמדת המדבקה השטוחה (ראש הפטרייה) בחלק הפנימי של הצמיג ובסוף קוצר את האורך המיותר של עמוד הגומי שבולט מהסוליה החוצה.

לפני ההחדרה של הפטרייה, משייפים את פנים הצמיג כדי שההדבקה תתפוס, וגם צריך לעתים מעט להגדיל את החור בצמיג כדי שיהיה מספיק רחב שהרגל של הפטרייה תחדור לתוכו.

את התולעת אני מכיר מהתאוריה בלבד. אין לי נסיון עם זה.
הרעיון מאחורי התולעת: מהיר ללא צורך בפירוק הצמיג: החדרת צינור גומי מבחוץ פנימה בלי לפרק את הצמיג. מריחת דבק על דפנות הצינור. אין כאן חלק שטוח (כמו "ראש הפטריה") של מדבקה שטוחה שנדבקת מבפנים ולכן הפטרייה בטוחה יותר

עם הוי-סטרום שלי שהוא כלי מהיר וגומא מרחקים מצוין, אני נאלץ לעתים לשוליים כאמצעי מקצר פקקים, אני יכול לכתוב ספרים על חוויות עם מסמרים בצמיגים שהם די יקרים ולכן לא מעוניין לזרוק צמיג לפח מכל מסמר.
נאלצתי לרכוש ניסיון וידע:
פעם הוצאתי מסמר דק מצמיג מישלין אנקי אחורי והייתה דליפת אויר מאד עדינה ומינימלית. דחפתי מעט דבק סופר גלו מבחוץ פנימה בלי לפרק הצמיג, וכשהתייבש תוך כמה שניות הפסיקה דליפת האוויר. זה היה חור עדין מאד בסוליה שלא הצריך פטרייה ככה שמומלץ שיקול דעת.

פעם מסמר ששלפתי והתברר שאין דליפת אויר כי המסמר לא חדר את כל שכבות הצמיג ובמיוחד לא חדר את כל עובי שכבת הרשת הצפופה העמוקה של הצמיג למרות שמבחוץ ראיתי את הרשת הפנימית מעט פגועה. אויר לא דלף.

היה פעם שצמיג טיובלס שהוכיח לי שהוא יודע לסגור חור עדין בעצמו. הייתה דליפת אויר פיצית (בועית אויר מידי כמה שניות) לאחר ששלפתי מסמר עדין וזה נעלם ספונטנית אחרי ניפוח חוזר. סימנתי המקום וחזרתי ובדקתי והתברר לי שהצמיג "הבריא".
לו לא הייתי שולף המסמר מוקדם הנזק היה מחמיר ובסוף, הייתי נזקק לתיקון בפטרייה.
שיקול דעת ועוד פעם שיקול דעת כי גם תיקון כשלא צריך זה מזיק ולא רק לכיס

ניסיתי להבין מה רצית להגיד פה ולא הלך לי

ואיך זה קשור לזה שהחדרת תולעת פוסלת את הצמיג?

ה"תיקונים" שלך נשמעים כמו עצות אחיטופל במקרה הטוב.

סופר-גלו? זה דבק גבישי, שלא תורם לאטימה ובתנועות של הצמיג רק נסדק ומתפורר. אתה בטוח שזה היה סופר-גלו? או אולי דבק מגע?(חומר אחר לגמרי).

אתה מנסה להסביר איך מתקנים עם פטריה? כי שכחת כמה שלבים, כמו לשים את הדבק המתאים(לא, לא סופר-גלו), לחכות שהוא יתייבש ורק אז למשוך את הפטריה.

ואם אתה מכיר את התולעת רק מהתאוריה עזוב, אל תסביר פה איך זה עובד, כי זה לא בדיוק גומי, ובטח לא צינור.
על מנת להכניס תולעת אתה לא מרחיב "קצת" את החור כמו בפטריה, אתה פותח לו את האמא לקוטר של 6 מ"מ(מה שפוסל את הצמיג) ואז מחדיר את התולעת שהיא מעיין שרוך סיבי(אין לי מושג מאיזה חומר, אבל זה לא נראה כמו גומי, וכשחותכים את זה רואים שזה לא גומי) בעזרת מכשיר מיוחד(כמו מחט של מכונת תפירה רק עבה והחור בקצה פתוח מהצד), אה כן, לפני זה, יש למרוח חומר ייעודי(דבק) על המכשיר שמרחיב את החור.

gsxr77

New member
לא ברור לי כיצד קבעת כי לאחר תולעת הצמיג פסול

לאחר מס' פעמים שהשתמשתי בתולעים (באופנועי שלי וגם של חברי), הוחלפה התולעת בפטריה אצל פנצרמאכר (כל פעם במקום אחר) ותמיד, אבל תמיד התיקון הצליח והצמיג חזר להיות תקין.
זאת כמובן כל עוד התיקון לא נעשה בדופן הצמיג אלא רק בסוליה.

iec

New member
הוא לא קבע כלום. יש סוג של "חוק" נגיד מן תקן

שאין לי מושג איפה הוא כתוב ,שחור מעל 6 מ"מ אינו בר תיקון בטיחותי ולכן לא מתקנים אלא מחליפים צמיג.

אני אישית השתמשתי לא פעם בפטריות ב-CBR-ים.

לא אני קבעתי, אני גם תיקנתי אחרי תולעת

אבל את התיקון נאלצתי לעשות בעצמי לאחר שאותו מוסך לא הסכים.

ולמה לא הסכים? כי ברמה הרשמית, חור של 6מ"מ ומעלה פוסל את הצמיג.

יש פאנצ'ריות שיתקנו? ברור.
התיקון יתפוס? אם הוא נעשה כמו שצריך אז בטח שיתפוס.
הצמיג יהיה תקין? רוב הסיכויים שכן.

רשמית? הצמיג פסול.
זאת התשובה שקיבלתי משני בתי עסק, אחד מוסך מורשה(שיודע שאני לא קונה צמיגים דרכו) והשני בית עסק שמתמחה בצמיגים.

sv4ever

New member
אחת התשובות הכי מוזרות שקראתי מיימי

"מה שנשאר לעשות זה לרכב עם כמה סוגי ברגים בגדלים שונים וכשיש פנצ'ר להכניס את הבורג המתאים עד להגעה".

שיטה מעולה בצמיגי טיובלס!

הראש של הבורג אוטם את החור של הפנצ'ר,ההברגה מונעת ממנו לצאת.ברור שעם פנימית זה לא יעיל בעליל,עדיין נשמע לך מוזר?

sv4ever

New member
מה שנשמע מוזר הוא

שלפי דבריו צריך להסתובב עם מגוון של ברגים באורכים ובקוטר שונה על מנת להתאים אותם לפנצ'ר.

shmueles

New member
הסבר

כבר נראה לי עניתי אבל אני אענה שוב,
אני לא מסתובב עם ברגים בקטרים שונים, אפילו לא עם אחד...
מהפעם היחידה שהייתי צריך, פאסט לא עזר בכלל, ותולעים- לא!!! אני ממש לא מתכוון לדפוק צמיג של 1400 שקל...
הבורג נתן לי פתרון טוב, יעיל ונגיש.(אחרי שהגעתי הביתה, עוצר בכל תחנת דלק בדרך כדי למלא אוויר)

וזהו,
ואם מישהו רוצה לקחת את זה לאקסטרים- שימציא סוג של בורג שכזה מצופה בגומי למקרים שבהם פשוט חייבים

(המקרה שלי היה ב9 בערב כשהכל כבר סגור)

למעלה