פנצ'רים!!

tzafrirs

New member
פנצ'רים!!

נמאס לי כבר! הרכיבה שלי היום התחילה כחה: יצאתי מנווה מונוסון לכיוון פ"ת (לאסוף חבר) וכבר אחרי הפנייה שמאלה בצומת הטייסים היה הפנצ'ר הראשון. אז גם גילית שמצמן "החמודים" החליטו לימכור לי 2 פנימיות בגודל המתאים ועוד אחת גדולה (לא יודע למה! כנראה בשביל הכייף!). החלפתי פנימית והמשכתי לדרכי. פגשתי את חבר שלי קצת אחרי מגשימים ופנינו חזרה לכיוון צומת הטייסים, רק שאחרי איזה 20 מ' פנצ'ר שני! טוב... אז כבר לא היו לי עוד פנימיות, משום שהרי אחת השתמשתי ואחת מצמן עבדו עליי. אז פנינו אל תחנת הדלק שם כמובן לא הצלחנו לנפח את הפנימית בעזרת המשאבה שהייתה שם. וכחה נגמרה הרכיבה שלי היום.... הכל התחיל לפני איזה שבוע וחצי כשאח שלי החליט שהוא לוקח את האופניים שלי לטיול קצר וחזר עם פנצ'ר שכמובן הוא לא אשם בו (ע"פ דבריו). אני צריך פתרון לכל הבעיה הזאת לפני שאני אחליט סופית שנמאס לי להוציא כסף על פנימיות כל שני וחמישי. אני ראיתי שאפשר לקנות פנימית עם חומר כזה "שמונע" פנצ'רים. האם זה באמת עוזר? ואיך בדיוק משתמשים בזה?

כמה ק"מ עשית עם הצמיגים שלך?

האם בדקת טוב את הפנים של צמיג לפני החלפת הפנימית? (לפעמים הגורם של הפאנצ'ר נשאר בצמיג וכמובן שגורם לפאנצ'ר נוסף). ההמלצה שלי תבדוק טוב טוב את הצמיג (בעיקר שחיקה), ותתחיל לחשוב על החלפת צמיגים, יכול להיות שהצמיגים שלך סיימו את חייהם. לגבי גודל הפנימית, אני משער שהדבר נעשה בטעות ובתום לב (קופסה של פנימית בגודל X הונחה בטעות במקום של פנימית בגודל Y), אני מתקשה להאמין שמישהו "עבד" עליך בכוונה בנושא גודל הפנימית (בכל מקרה כדאי תמיד לבדוק לפני הקנייה את הגודל הרשום על הקופסה, על מנת למנוע טעויות).

tzafrirs

New member
אני מבין שלא עבדו עליי בכוונה

אבל זה פשוט עיצבן אותי. האופניים הם יד שנייה (רכבו עליהם שנה (אאל"ט)), ולפי מה שנאמר לי פעם בשבועיים - האם זה מספיק כדי לגמור צמיג? אני עברתי על הצמיג בחלק הפנימי שלו כדי לראות שהגורם לפנצ'ר כבר לא שם, ולא מצאתי אותו. אז אתה אומר שאם אני אקנה צמיג חדש זה יפתור את הבעיה?

ItsikH

Member
יש עוד גורם אפשרי והוא הפס בצד הפנימי, שעוטף את החישוק - חשוב לבדוק שבמקומו ושלם. חוץ מזה, רק הצמיג יכול להיות בעיה. חיי צמיג נמדדים במרחק - הצמיגים היקרים והקלים מחזיקים כ-1000 ק"מ, הזולים יותר כ-3000 (הנה עוד סיבה למה עדיפים...), אבל זה כמובן בהנחה שללא חתך או קרע אלא רק מבלאי.

ItsikH

Member
מצטרף בענין הצמיג יש מצב שהצמיג פגום, למשל קרע בעקבות מפגש לא מתוכנן עם משהו חד (או סתם עייפות החומר), ואז הפנצ'רים באים בשרשרת, כנ"ל אם יש גורם קטן מאוד שלא מוצאים בבדיקה שטחית. יש לי צמיג שאי אפשר להשתמש בו כי אני לא מצליח בשום אופן למצוא את הגורם הזה ואני יודע שהוא שם (שני פנצ'רים קטנים הוכיחו לי). לרכיבות "שוטפות" מומלץ לקנות צמיגים עבים יותר (עם יותר "בשר"), הביצועים קצת פחות טובים אולי אבל אורך החיים גדול יותר, פחות פנצ'רים, ובד"כ גם המחיר סביר יותר.

tzafrirs

New member
מה אתם אומרים על הדברים הבאים:

שאני את הצמיג הזה: http://shop.harim.co.il/product_info.php?cPath=61_124&products_id=357 כתוב שיש לו "עמידות גבוהה לחיי שימוש ארוכים ועמידות מצויינת בפני נקרים" אז למה לא?! ואת הפנימית: http://pedalim.com/Product.asp?Pid=545&Cat2Cat1ID=49&Cat2ID=223 שהיא נועדה למנוע פנצ'רים. מה אתם אומרים? או שאתם ממליצים על משהו אחר?

amichay mazor

New member
הפנימית הזאת מיועדת לגלגלים של

אפני הרים = מידה 26 . היא לא תתאים לאפני כביש .

aabramovich

New member
לא חייבים לזרוק פנימית בגלל פנצ'ר

יש לי פנימיות עם שלושה פצ'ים גם. אפשר לתקן. ערכת תיקון עולה 10 ש"ח. תתקן יותר מ 10 חורים. תחסוך יותר מ 10 פנימיות (150-250 ש"ח בלי בעיה). לגבי הסיבה לפנצ'ר? חכמים דיברו אני אשתוק.
עזריאל

על צמיגים ופנימיות

לא אחזור על מה שנאמר, אבל: כל צמיג בנוי ממספר שכבות. לדוגמא, לרוב צמיגי המישלין יש 3 לקונטיננטל דגם 3000, יש 5. ככל שכמות השכבות גדולה יותר, הסכוי לפנצ'ר, קטן. ישנם כמובן חסרונות/יתרונות אחרים למספר השכבות, אבל בכל הקשור לתקרים, כל המרבה הרי זה משובח. לגבי פנימיות, כמעט הכל מיוצר היום במזרח (כולל ויטוריה האיטלקית), ולכן לא קיימים הבדלים גדולים

yaronh28

New member
חשבתם פעם על "פס גומי"

אני רוכב כ- 500 ק"מ כל חודש. מאז ששמתי פס גומי - של Slime - כבר יותר משנה שלא היה לי שופ פאנצ'ר

למעלה