פנס רחוב

פנס רחוב

אז ככה, לפני כחודשיים שלושה, או יותר, כתבתי סיפור באתר מקסים שנקרא ``רשרשת``. האתר נסגר, וידיד שלי (romantic dolphin) הביא אותי לכאן, לכן חשבתי אולי לפרסם כאן את הספור כדי לשמוע עוד תגובות... אז הנה...פשוט הלכתי. הייתי אני, עם עצמי, לבד. לא בודדה, רק מבודדת, מרוחקת. הפעם לא היה לאן לברוח. בלי הסחות דעת כתירוץ מילוט מעצמי. זה היה ערב סתווי, השעה הייתה תשע בקירוב. היה קר, רכסתי את מעילי, וסידרתי את הצעיף. המשכתי ללכת. מדי פעם הגברתי את הקצב. הסתכלתי סביב. הפעם הייתה לי הזדמנות להסתכל ממש על הרחוב השומם, על אותו ספסל שהכרתי טוב ולא שמתי לב שנצבע בירוק,על אותו כביש רעוע עליו נסעתי ופסעתי פעמים רבות. האור התעמעם לפתע, ואז נזכרתי בפנס הרחוב,לידו תמיד היינו נפגשים בימי ילדותינו העליזים. כל כך הרבה רוחות רפאים צצות לי פתאום משום מקום. מחיתי דמעה ושלפתי סיגריה. נאלצתי להיאבק ברוח במשך זמן רב, עד שלבסוף הצלחתי להדליק אותה. גיחכתי ביני לבין עצמי- בסוף האש מנצחת. שמעתי קולות מאחוריי. זוג קשישים טייל לו, הבטתי בהם ונתקפתי חרדה אני לא רוצה להגיע לגיל שבעים, אני לא רוצה למצוא את עצמי עם פנים מקומטים כשחיי מושתתים על רסיסים, על רגעים מעטים של חיים,אחרי הכל מה נשאר לך בגיל שבעים חוץ מהשאריות, הזיכרונות מאותם חיים שחיית פעם? ואז חשבתי על עצמי: נערה צעירה- כל החיים עוד לפניי, העתיד שלי צופן בחובו עוד אלפי חיוכים, חיבוקים ודמעות, עוד אלפי חוויות-חלקן נפלאות, חלקן פחות, ובכל זאת הנה אני הולכת לי, לבדי נזכרת ובוכה, מעשנת ועוד דמעה מוחה. כל אותם רגעים שהיו ואינם, וסביר להניח שלא יישנו לעולם. השעה עשר, והתחיל כבר טפטוף, פניתי לשוב,עשיתי סיבוב וראיתי את הפנס, באותה שנייה, שנייה גורלית- עשיתי תפנית.החלטתי לחזור מהשדרה השמאלית. לנסות פעם דרך אחרת, אחת חדשה ולא מוכרת. אין לדעת אם אגיע בסוף,האם זו דרך קיצור,או אולי אסיים בפיגור... אבל העיקר לנסות, לחפש דרכים חדשות... מאיה

לידידתי היקרה

נכון שאני לא אובייקטיבי במיוחד כי אני אוהב את כל הסיפורים שלך (גם אלה שלא כולם שומעים)... עדיין אני אגיב כמו שהגבתי כששלחת לי את הסיפור בICQ פשוט סיפור יפה. לא פחות ולא יותר ... היום את לא לבד ומי שאיתך אוהב אותך ... העיקר לחפש באמת אבל לא רק לחפש אלא להנות מכל חיפוש ... כי מה שווה התוצאה אם מאבדים כיוון בדרך ??? שלך באהבה עמוקה ... ROMANTIC DOLPHIN

הערה...

באשר לשיר שלך... התוכן שהוא יצג לא מתאים להלך רוח הפורום - לכן נמחק הוא אני מניחה שכדאי שתקראי את ``הודעת מנהל הפורום`` שכן אנו איננו מעודדים כאן תכנים שליליים למרות שהיה הומור בדרך כתיבה שלך אני מתנצלת על עוגמת הנפש שאולי נגרמה אבל להבא כדאי לבדוק לפני שאת מפרסמת דברים בסגנון זה... ענבל

תגובה להערה...

חשבתי שמצאתי לי מקלט מקום בטוח, מקום מפלט, מקום בו אוכל לבטא את רגשותיי להביע דעותיי בפרוזה, או בשירה בכל דרך פיוטית, בכל צורה, פשוט לכתוב, ישר מהלב על כל מה שמעיק, על כל מה שכואב, ואולי לקבל תשובה או ביקורת בצורה ישירה או בסיפורת אך ברגע האמת, בשעה הקשה, כשליבי מתענה, שאלתי שאלה ולא קיבלתי מענה המענה הגיע בצורת חילול נשמתי נהרסה לבי נרמס כאילו לקחת פסל מעשה ידי- וניפצת! לקחת יצירה שלי- ומחצת! כמו יצור נחות שלא מגיע לו לחיות וזו תסלחי לי- התנהגות של חיות! היצירה שלי לא הייתה אלימה אולי ניבטו ממנה צער ויגון (זה הגיוני- היא דברה על דכאון) אך היא לא נכתבה בכוונת זדון!

תודה על המחמאה...

וההתיחסות לדבריך לא ראויה שכן בדיוק היום, לפני דקות ספורות, הרצאתי על עיניין הגאווה - כדאי שתחשבי היטב על מה שכתבת ומעמדך בפורום ואולי כדאי שתקראי בעיון את הודעתי ``סתם איתי ואני`` - וכך אחסוך מעצמי לרדת לרמה ירודה של העלבות חסרי שחר ואותם תכנים שבחיי כבר מאסתי בהם קיימת מסגרת ומה לעשות יש בה כללים - את הפרת אותם ! אני מגינה עליהם... גם אם המחיר שלי הוא להיקרא חיה או פשיסטית או ... במקום להשקיע את מוחכם ביצירות - משקיעים אותו ביצירת עלבונות... וריגשי נחיתות איפה הבגרות ??? ואמנם היצירה שלך לא נכתבה בכוונת זדון - הקללה בהחלט כן ! ושוב לך התודה - שכן מוסרת לך אני את הלחי השניה - עד אשר ימאס לך חילול נשמה - מגוחכת את ילדה... ענבל

על לא דבר...

עם כל הכבוד, בתגובה שלי באה לבטא מספר רגשות: 1-תחושה של חוסר אונים- כשאני לא רואה איפה בגדיוק השיר שלי עובר על הכללים שאותם קראתי 7 פעמים לפחות אחרי שהוא נמחק... (יש לי עותק של השיר אצלי לכן בדקתי היטב) 2- וכן- זו הרגשה של חילול- זה משהו שאני יצרתי, ואת באת ומחקת אותו, אמנם יש לך בהחלט הזכות לעשות זאת, אבל אני לא מבינה למה וזה מכאיב! 3-אני קראתי את ההודעות של ``סתם איתי`` אבל לא קראתי את מה שנמחק לכן התעלמתי מהעניין, אין לי את היכולת לשפוט 4- את יודעת יותר ממני שהאנשים שכותבים כאן הם אנשים פגיעים, אנשים רגישים, יותר מאנשים אחרים, לכן זה הגיוני שנפגע כאשר את מחליטה ללא רחמים (!) למחוק שיר! השיר שלי לא היה אלים, ולא עודד אלימות לכן סליעחה על הבורות אבל אני לא רואה באיזה אופן הוא עבר על החוקים!

עניין הרגשות והבורות שלך

``עם כל הכבוד`` את לא צריכה להגיד לי אחרי שכתבת ``על לא דבר...`` זה דבר ראשון - תלמדי להיות בת אדם - ואם אינך יודעת משמעות המושג חפשי אותו במקום אחר ! שלא לדבר על כבוד - איפה איבדת אותו... ??? חוסר האונים שלך מתבטא בדבר אחד - אגוצנטריות - שכן מכך ילדה יש לך המון !!! ואם את כל כך רגישה לשיריך אל תפרסמי אותם - שכן אם היית זוכה לביקורת איזה בלאגן היה לנו כאן - מסקנה אחת - אוהבת את שירך שמרי אותו לעצמך !!! זה משהו שגם אני עושה... מחיר החשיפה הוא לעיתים קשה - אבל אינך יכולה להגדירו כחילול - בדקי את המושג הזה בשביל עצמך לפחות במילון רחמים... המממ... מה זה המושג הזה שבחורה ללא רחמים הגדירה אותי חיה... שירך אמנם לא אלים... אבל הוא הציג את התאבדות כפרס... שכן אינני זוכרת את סדר הדמויות - בחיי שכבר עבר זמן - אבל דמות אחת התאבדה למען השניה ! תכנים כאלה ילדה אני לא מקבלת !!! אולי ראית או לא ראית את המשפט היפה שאמרה עירית לינור בטלויזיה יום שבת בבוקר - ``אם יקרא דבר שכזה דמך בראשך`` ! עליך להבין שאני לא ארשה !!! ומדגישה זאת - לא ארשה שום תוכן שנשמע לי מעט מפוקפק ! ואם אני אראה ממך עוד פעם - ``על לא דבר`` או כל קללה אחרת - את תמצאי את עצמך מחוץ לפורום - ואני מתפלאת לראות כאן שיר חדש שלך - שכן הכיצד ??? הרי כ``כ פגעו בכבוד העצמי שלך - עצתי היא לך - תתבגרי ! ועוד משהו אם את פגיעה יש פורום העוסק בתמיכה נפשית - אולי שם המקום של השיר שלך - עם כל הרצינות... אנחנו לא פורום רגשות או תמיכה נפשית - והפורום הזה אחת מהמשמעויות שלו והתכנים זה העברת ביקורת - את לא תעמדי בה אם את חלשת אופי ! ואינך יכולה להגדיר אנשים ככלל - לא כולם פגיעים ! תכתבי ``את מתעסקת עם ילדה פגיעה`` - ומכאן אני אבין ואקיש בדיוק איך להתייחס אליך ! אני חושבת שהפגנת כאן מספיק... לא הייתי רוצה לרדת לרמה יותר נמוכה ממה שהגענו בעקבות החוצפה נטולת הרסן שלך נקודה אחרונה - את לא חייבת להיות כאן ! וזיכרי זאת - בדיוק כמו שאני לא חייבת לסבול את העלבונות שלך ולהגיב להם. ענבל

תגובה אחרונה ונסגר העניין

``על לא דבר`` היה סתם כותרת שדחפתי לעניין.... זה לא קשור בכלל לתוכן ההודעה או לרעיון המרכזי שלה אף דמות בשיר שלי לא מתאבדת למען השניה... אבל זה לא הנושא כרגע פרסמתי עוד שיר סתם בשביל לקבל תגובות עליו.... את מדברת על ה``עלבונות`` שאת כביכול חטפת ממני, ועל ה``אגוצנטריות`` שלי... אולי כדאי שתבדקי שוב את ההודעה האחרונה שלך.... באמת שאין לי עוד מה להגיד לך חוץ מזה שלא התכוונתי להעליב אותך ושאולי באמת עדיף שאני לא אכתוב פה יותר

למעלה