פנס ראשי הפך למט...

פנס ראשי הפך למט...

שלום לכולם, אחד מהפנסים הקדמיים שלי בסוזוקי באלנו שנת 2000, הפך ממבריק למט והשני בדרך. (מקווה שאני מסביר את עצמי ברור) האם ניתן לעשות "פוליש" לפנס ולהחזיר לו את ההברקה? (בקרוב יש לי טסט ואני חושש שמה יפסלו אותי בגלל זה,קראתי באיזה מגזין מחו"ל שיש ערכה כזו בדיוק עבור המקרים האלו מישהו שמע על זה גם פה בארץ?) האם נראה לכם הגיוני, שמייבאים לארץ רכבים עם אביזרי בטיחות ברמה ירודה כ"כ? לחבר שלי קרה מקרה דומה ברנו קליאו ולאחר מכתבים רבים עם החברה הוחלף לו הפנס הפגום בפנס חדש. אשמח לתשובות תודה לעונים וחג שמח

kobos1

New member
ככה זה זה לא מוצר פגום או משהו

יכול להיות שאתה מדליק אורות שיש שמש, מהחום הוא דוהה. אם זה פנס מפלסטיק אז יש אפשרות לעשות פוליש, אם זה מזכוכית אפר לפרק ולנקות אותו. מישהו מפורום זה עשה זאת.

זה פנס פלסטיק

כיצד ניתן לעשות לו פוליש? האם מישהו מכיר את הערכה שכתבתי עליה בהודעה הראשונה? אין שום סיבה שפנס כזה יהרס אחרי שימוש רצוף אפילו של 6 שנים!

kobos1

New member
ניתן להזמין מחו'ל את הערכה

http://www.midwayautosupply.com/index.asp שנקראת: PERMATEX HEADLIGHT LENS RESTORATION KIT

liko2

New member
פנס

לצערנו זה קורה לרכבים עם פנסי חזית מפלסטיק... הפנסים בחזית בד"כ בחלק העליון פשוט הפלסטיק נשרף מהשמש מצהיב ונעשה מט... פוליש וגם ברסו יכולים לעזור.

xfwind

New member
../images/Emo62.gif עניין דומה היה לי באופנוע

הייתי בטוח שהעכירות בפנס נובעת מרפלקטור שדהה או העלה ארוזיה. והנה להפתעתי במקרה גיליתי שפשוט נכנס שם אבק מנסיעה בשבילים מאובקים. הנ"ל נוקה עם סמרטוט ולחץ אויר. ככה - רעיון קטן. בדוק לפני שתלך רחוק יותר.

Smarek

New member
טיפול ברפלקטור

יתכן שהזכוכית של הנורה בהלוגן נעשה חלבי ואז החלף נור. אם הרפלקטור הלבין פרק את זכוכית הפנס נקה באלכוהול והברק בסולר או גריז או שמן מנוע ובד. נקה היטב באלכוהול כדי שלא ידבק אבק. אולי יעזור אם התיקון לא מחזיק יש מתקני רפלקטורים או שתשיג רפלקטור בגודל דומה מפרוק מכוניות. והדבק באפוקסי כמו REPAIR QUICK

לארק 64

New member
הפנסים עשויים פלסטיק ולא זכוכית

לכל המתענינים - מאז שנת 2000 בערך הפנסים הראשיים עשויים פלסטיק מסיבות בטיחות. הכוונה שבפגיעה בהולך רגל הוא פחות יפצע ובעקבות זאת הכיסוי לפנסים ברכבים חדשים עשויים פלסטיק שלאחר כמה שנים דוהה. זה קורה בהרבה רכבים. לפני כ 6 חודשים החלפתי 2 פנסים בבורה וגנבו לי כ 1600 ש"ח אצל פלוצפלגן. התלוננתי אצלהם שהם אשמים והיו צריכם לייצר פלסטיק יותר עמיד ועוד כהנה וכהנה והם שלחו אותי סביב. בשמש שלנו צריך מטריה לכל פנס!

ceyal

New member
השמש הישראלית החזקה...

יש פיתרון קל מאד שב 90 אחוז מהמקרים עובד. (מקסימום - לא הרוות לא הפסדת) פוליש עדין מאד - מורחים על סמרטוט עדין (חולצת T ישנה או משהו בסגנון) ומתחילים לשפשף בעדינות את הפנס. מנסיון אישי שלי על פנסים של איביזה ו 307 - זה עבד מצויין והחזיר את הפנס לקדמתו. כמובן שזה עוזר רק עם המצב לא קטסטרופאלי...

למעלה