פנס קדמי לאופניים?

פנס קדמי לאופניים?

שלום, תהיתי אם למישהו יש המלצות לפנס טוב עד מעולה לאופניים, שיספיק לרכיבות כביש ליליות, בכבישים צדדיים ולא מוארים. פנסי ראש באים בחשבון גם. תודה, גמל.

eikey

New member
ל- Niterider יש מגבלה

מאיר שעתיים עד 4 שעות , תלוי בדגם ובעוצמת ההארה, לרכיבות לילה ארוכות הוא לא מספיק. אני נעזר בשני פנסי לד של CatEye HL-EL500 , כל פנס בעל עוצמת הארה של 1000 נרות, אלומה ממוקדת וחזקה. לא חזק כמו Niterider אבל מחזיק מעמד כ- 30 שעות בין טעינה לטעינה.

אף אחד לא משתמש בפנסי ראש?

יש לי שני זוגות אופניים, לא בא לי להעביר. פנס ראש נראה כמו פתרון אידאלי, אם ניתן למצוא משהו חזק מספיק. תודה.

צביקה ה

New member
פנס ראש לא מאיר מספיק

כדי לרכוב לאורו. הפנס הטוב של CAT EYE מדגם EL400 הוא בעוצמה של 90 נרות. הוא מצויין כדי שיראו אותך אבל בשביל רכיבת לילה צריך משהו קצת יותר רציני. מה שצריך זה פנס שיאפשר לך לראות בצורה טובה גם את הדרך ולא פחות חשוב מזה את כל הג'יפה שיש בשוליים כולל שיברי זכוכיות. אני למשל קניתי פנס 3 לדים של CAT EYE דגם EL200 בעוצמה של 110 נרות. הפנס הזה לא ממש הוכיח את עצמו ברכיבה בכביש חשוך לגמרי, אלומה לא ממש רחבה ועוצמה לא מספקת. לידי רכב מישהו עם פנס 5 לדים גם של CAT EYE דגם EL 300 בעוצמה של 400 נרות. זה לדעתי המינימום שנידרש לרכיבת לילה. גם פיזור אלומה טוב, גם עוצמה טובה למרחק מספק. חשוב מאוד לשים לב. הפנס לרכיבת לילה הוא כלי בטיחותי ממדרגה ראשונה. לא מדובר בתאורה של אופני ילדים. האביזר הזה אמור לתת לך התראה מספיק זמן מראש. גם כך רכיבת לילה מתישה בגלל שהיא דורשת ממך המון ריכוז כך שעם פנס גרוע אתה תרגיש ממש את המתח בכל בגוף. אם אתה באמת מתכוון לרכוב ברצינות בלילה ולא סתם רכיבת פארק נינוחה, תשקיע בפנס טוב.

urias1

New member
cateye-500

1000 נרות , 30 שעות סוס תאורה אמיתי ואולי צביקה זוכר אותו מרכיבת הלילה על כבישי הדרום החשוכים כשהארתי גם קצת לו .

צביקה ה

New member
זהו, שאת הדגם שלך לא זיהיתי

זהיתי את הדגם של מנשה שהיה לא רע. אבל הפנס שלך היה בומבה - מצטרף להמלצה - CAT EYE 500 !

aabramovich

New member
הכי טוב, ע"פ ינשופי הלילה בשטח

הוא הביובית. זה פנס ביתי, שנבנה לבד, בתקציב טוב (הרבה פחות מה 300-400 ש"ח שעובדים טוב כמוהו). החיסרון היחיד שלו לכבישון - צריך מקום לסוללה... יורם גלבוע היה סוקל אותך על חטא קדמון כזה ומציע לך להשתמש בדינאמו שלא נגמר... בקיצור - לך על ביובית. אם תעשה אותה נכון תגלה שגם קל להעביר מזוג אחד של אופניים לאחר. אם היא טובה בלילות חשוכים אי שם בעומק השטח... תהנה.
עזריאל

eikey

New member
זמן הארה קצר

בתכלס מספיק גג ל- 4 שעות עם נורה בינונית של 5W , מכיוון שבבניית הביובית לא משתמשים ברפלקטור "מקצועי" אז רצוי להשתמש בנורה של 10W מה שמקצר את זמן התאורה לשעה וחצי עד שעתיים. אם הכוונה ללילה שלם של רכיבה עדיין לא מספיק.

למעלה