פנס צלילה - מספר שאלות

סוללות נטענות

אני משתמש בסוללות מסוג Li-On 18650 3.7V 2200mAh
כרגע מעוניין להזמין סוללות נוספות
השאלה היא האם ניתן להזמין סולל עם מיליאמפר יותר גבוה?
מה בעצם מכל הפרמטרים הללו קובע את אורך חיי הסוללה בין טעינה לטעינה (אם בכלל)
מה קובע את עוצמת התאורה וכדומה

בקיצור... בבקשה הסבר להדיוטות בתחום החשמל
תודה

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
סוללות נטענות

גם אני משתמש בפנס כזה לאחר שהומלץ לי עליו פה בפורום.

לגבי שאלתך התשובה היא כן ולא.

למה כן זה ברור, כמה שהערך mAh יותר גבוה הפנס יוכל לעבוד יותר זמן שאפשר לתרגם זאת כמובן גם לפרק הזמן שבין טעינה לטעינה.

למה לא:.
א. הסוללה הזו מספיקה בהחלט לשתים עד שלוש צלילות ואם אתה רוכש סוללה נוספת הן תספקנה לך באמת להרבה זמן כלומר גם לשבוע צלילות רצוף שכולל כמה צלילות לילה. זכור כי שכשיש לך שתי סוללות אתה יכול להשתמש באחת כשהשניה בטעינה.

ב. לגבי רוב הסוללות המוצעות למכירה ברשת היחס בין הערך הנקוב עליהן לבן תכולתן האמיתית הוא בלתי ניתן לחיזוי ותלוי בעיקר ברמת הדמיון/הגזמה של הסיני שפרסם את מודעת המכירה. ניתן כמובן לרכוש סוללות מחברה מוכרת ואמינה אלא שאז היא תעלה הרבה יותר ולדעתי אין לכך שום הצדקה.

ג. מה שאני כן ממליץ הוא לרכוש עם הסוללה מטען חיצוני ולא להסתמך על המטען המובנה של הפנס.

aviadb23

New member
אופציה נוספת לסוללות זה לפרק (בזהירות) סוללה של לפטופ ישן

תקבל בין 6 ל 9 סוללות מבית טוב.
למרות שהם ישנות הן טובות יותר מהסיניות

סוללות של לפטופ ישן?

איזה סוג?
כלומר האם כל סוג לפטוב עובד עם Li-On 18650 3.7V ?

פרט לכך... סוללות של לפטופ ישן בד"כ אינן נטענות כלל ולכן יש לעבוד עם חשמל.
אז מה העניין כאן?

aviadb23

New member
כן, סוללה של לפטופ מורכבת מסוללות 18650

להוציא אולטרהבוקים מהדורות האחרונים.
מספר התאים שבסוללה זה מספר הסוללות.
לרוב הבעיה בסוללה זה המעגל טעינה ולא הסוללות עצמם.

המלצות לפנס

אני משתמש בפנסים הללו ודי מרוצה אם כי אחד מהם כבר שבק חיים אחרי שנים ספורות של שימוש POP-LITE-f6
[URL]http://www.dx.com/p/pop-lite-f6-ha-iii-cree-q3-2-mode-160-lumen-led-flashlight-1-x-18650-57547#.VjoYKLcrL4Y[/URL]

לא מעוניין להשקיע סכום גבוה בפנס... אלה פנסים שעולים ברשת כ 135 ש"ח

ובכל זאת אשמח לשמוע המלצות לפנס איכותי במחיר סביר גם אם גבוה מהנ"ל

תודה

חגצ

New member
]פנס דומה

במועדון שעבדתיהשתמשנו בפנסי צלילה דומים מאוד
http://scubamax.us/product/lights/t-05-3196.html
מבחינת תאורה הפנס היה טוב עם תאורה מאוד חזקה בשביל צלילת לילה וכדי לסמן מיקום של יצורים קטנים שמתחבאים. זווית התאורה צרה יחסית אז פחות מתאים לשימוש לצילום תמונות או וידאו.
&nbsp
חשוב לציין שיש כמה הבדלים בין הפנסים שאנחנו השתמשנו לפנס שאתה מציג ולכן לאו דווקא התוצאות יהיו דומות:
1. הפנסים שלנו עבדו עם סוללות AA והפנס שלך הוא עם סוללה יעודית נטענת.
2. לפנס שלך יש מצב חזק וחלש ולפנסים שלנו למרו שהמתג זז לשני הכיוונים התאורה הייתה דומה בשניהם.
3. לפנסים שלנו היו 2 או-רינגים ובשלך נראה שיש רק אחד
&nbsp
הבעייה היחידה והקריטית שהייתה לנו וייתכן שתשפיע גם על שלך הייתה המתג!!! המתג הוא מגנטי ובכך מונע כניסת דרך המתג. אבל אצל כל הפנסים שלנו אחרי כ10 צלילות בממוצע המגנט החליד בתוך המתג, והמתג נשבר והפך את הפנסים ללא שמישים.

למעלה