פנס מומלץ?

עידו123456

New member
פנס מומלץ?

על איזה פנס אתם ממליצים? אני די סגור על כך שאני רוצה פנס ראש LED (אם כי, אם יש טיעונים טובים נגד LED או נגד ראש אני מוכן לשמוע) לגבי הפנס, ראיתי בעיקר שתי חברות: petzl ו Black Diamond. ודגמים מהזול של black diamond (Ion) ועד הדגם Petzl Zipka Plus (איזה שם) של Petzl כמובן. אני צריך את הפנס לטיול לניו-זילנד, שיכלול טרקים (אני משער שבעיקר לינה בבקתות בטרקים - אבל אולי גם שינה באוהל) תודה.

sela v

New member
ראש LED הכי טוב

למי שצריך אותו לשימושים שאתה הזכרת. לי יש של PETZL, ואני מרוצה. לא יודע לגבי החברות האחרות שהזכרת.

sela v

New member
לא זוכר

כי הוא לא אצלי עכשיו, אבל זה משהו עם 4 לדים, 3 עוצמות תאורה, ויש גם הבהוב שלא כזה חשוב, ואפשר גם לכוונן את הזווית של הפנס.

shaishoo

New member
לי יש black Diamond

שכבר נותן תפוקה בטיולים ערוכים בארץ (וקצת בחול) בשלוש שנים האחרונות, משהו נהדר עוד לא החלפתי בטריות (טוב נו לא חוכמה, led) , ובזמנו קניתי אותו בREI ב10$ במבצע. העניין הוא שאם אתה קונה Led אז זה יחזיק לך המון זמן, תקנה את הזול ביותר והנוח ביותר (תחליט לבד על סדר עדיפות אישי), רק מה טיפ קטן, בטראקים אם את יושב בפתח של האוהל (או בתוכו) אל תדליק את הפנס לפני שהאוהל סגור, האור הלבן החזק מושך יתושים ומעופפים למיניהם בקצב הרבה יותר גבוהה מכל פנס אחר !!!!

sela v

New member
מכיר מישהי

שיש לה פנס של Petzl דומה לשלי, רק אם 3 לדים ולא 4. לא מתכונן ואין 3 עוצמות אור, ובעיני התוספות הקטנות האלה עושות את ההבדל.

ששש

New member
זה הפנס שסלע התכוון אליו

יש לו כמה יתרונות ברורים: משקל נמוך דומני 78 גר' (הזיפקה שוקל 10 גר' פחות) אופציות הארה שונות (5מ' 10 מ' 15 מ') ראש תאורה מתכוונן שהוא חשוב לפעולות שונות. מאידך, האופציות לא מאוד שמישות ובדר"כ משתמשים בעוצמת ההארה הגבוהה ביותר שזה לא רע, אך מקצר את חיי הסוללות ואני מעריך שהן יחזיקו בסופו של דבר טווח אפקטיבי כ- 60 -70 שע'. בקיצור פנס טוב מאוד לשימושי הקמפניג ותרמילאות בכלל.

chicipici

New member
המלצה ../images/Emo140.gif

יש את המבחן הזה אבל חסרים בו לא מעט דגמים כגון Tikka XP. לי יש את MYO XP שאני מאוד מרוצה ממנו. הבדל אחד הוא סוג הסוללות ומכך גם משך זמן תאורה. הבדל נוסף הוא שב"טיקה" הסוללות בתוך הפנס וב"מיו" הסוללות נמצאות במארז קטן על הרצועה מאחורי הראש. יש כאלו שזה נח/חשוב להם יותר למצבים כגון שכיבה על הגב בזמן קריאה, לי זה לא הפריע והיתרונות של זמן סוללה ארוך יותר ותאורה חזקה יותר היו חשובים. יש גם את ההשוואה בין שניהם.

למעלה