פנסים

שרקי, תוריד ת´חילזון שלך

כי הפעם היית מהיר ביחס לזמן כתיבת הודעתי

מנטה, אתה בטוח שהאטם דרש גירוז?

כבר ציינתי זאת פעם, בענין אטמים למארזים, לא כל אטם דורש גירוז. אם מגרזים אטם שלא לצורך, עלולים לפגוע בו והוא מאבד מתכונות החומר שלפעמים באים לידי ביטוי בצורתו ורפיונו. אני גם מניח שאייקלייט משתמשים בסוג אטמים זהה לכל מגוון המוצרים שלהם כדי להקטין את הטיפול והתחזוקה הנדרשים ואם כך הדבר (כמו במארז שלי), הרי שבאמת הגירוז מיותר במקרה הזה.

אופס.....

זה נשמע הגיוני, אבל זו הייתה המלצת המוכרים בדוגית, גם בעקבות ההצפה הראשונה, וגם בפעם שהיגעתי להחליף את ה O RING (החליפו בחינם) כנראה שאשלח מייל ל IKELITE

אי-מייל תמיד יכול לעזור...

אני מנחש שמה שקרה בדוגית, ויכול גם לקרות בכל מקום אחר, שהאדם איתו דיברת אולי אמר לגרז בהיסח הדעת, שהרי מן הסתם יש לו מלאי נוסף של מוצרים אחרים שכן דורשים גירוז לצורך אטימה וטיפול ולכן הסיכוי לטעות כאן גדל. סיבה מקלה נוספת לטובת המוכר בדוגית - יש חלקים אחרים בציוד של אייקלייט (לא אטמים, כאמור) שכן דורשים גירוז ואייקלייט מצרפים גריז לצורך זה. והדבר האחרון, אולי בנימה ביקורתית משהו, לצערי לא כל העוסקים במלאכת המכירה אכן לומדים כל פריט ברמת הפינצטה שלו. מצד שני, קריאת Manuals ע"י הצרכן היא כורח של ממש...

פנס שנמכר מהמדף לא כולל manual

ביקשתי וקיבלתי הדרכה מהמוכר, עד שלא אקבל תשובה מהיצרן לא אוכל לקבוע שההדרכה פסולה.

אהה... אז תגיד ישר...

זה ממלאי הפנסים "ההוא" שהגיע מח"י... הוראות היצרן אצל השיח´... סתאאאם

תשובת Ikelite, תיזהרו מעצות מוכרים ../images/Emo5.gif

Thank you for the inquiry. It is NOT necessary to lubricate the main seal o-ring on the RCD. Simply keep the o-ring and sealing surfaces clean. Should you elect to use lubricant anyway on the o-ring, please make sure to use Ikelite-brand lubricant #5020 as some other brands of lubricant can cause the o-ring to swell in size. Regards, Duane / Ikelite

בטח שאגיד להם ../images/Emo46.gif

הפנס עולה 400 ש"ח בקנייה אתה מקבל את הפנס בלי אריזה ובלי הוראות (קניתי באילת מדילר מורשה), שאלתי איך מטפלים בפנס והם ונאמר לי לגרז לפניי כל צלילה את הפנס בסיליקון גריז. אחריי 15 צלילות הפנס הוצף, הרפלקטור היה גמור לגמריי, הלכתי לדוגית (היבואן) הסבירו לי שלא גירזתי מספיק טוב.... החלפתי רפלקטור - 200 ש"ח, הסבירו לי שוב איך לגרז טוב טוב... המשכתי לגרז... עברו עוד 15 צלילות, שוב התרחב ה O RING חזרתי לדוגית, ביקשתי O RING חדש, שאלתי למה הוא מתרחב למרות הטיפולים וקיבלתי על הראש שאף פעם לא גירזתי את הפנס....... במקרה הזכירו את הפנס שלי בפורום, ובמקרה גילתי שלא צריך לגרז את הפנס. אולי אני לא בסדר שאני לא קורא manuals שאף אחד מצרף, אולי אני לא בסדר שאני מקשיב להדרכה של שלושה מוכרים שונים. חטאתי, פשעתי, סליחה.

מנטה, אל תהיה כ"כ רציני...

...חוש הומור תמיד עוזר ואני בסך הכל (קצת) מתלוצץ... אבל בו נשוב לפ(נ)סים רציניים, כי באמת עברת ויה-דולורוזה קטנה ולכן, אולי הדברים שאומר יואילו. הנה משנתי (על קצה הסנפיר) בענין רכישת ציוד (בכלל): הרי יש 2 סוגי לקוחות. האחד "מזדמן", בא, שואל ומתעניין, מקבל את המלצת המוכר (במקרה היותר טוב משווה במקום אחר) וקונה (מה שיש). השני "מתכנן", יודע בדיוק נמרץ מה הוא רוצה, כל שנשאר לו זה לברר היכן יעשה את העסקה המשתלמת ביותר. במקרים מסויימים, יתברר שה"מתכנן" מכיר את הציוד טוב יותר מהמוכר, תלוי כמובן בנפשות הפועלות... כל שנשאר לעשות, הוא להגדיר היכן עובר הגבול בין כפתור לחליפה, לבין מערכת נשימה. אתה (או כל אחד אחר) אמור לעשות זאת (גם) בקשר לפנס. כלומר לקבוע עד היכן תרחיק דעת לפני הרכישה. אז החיים זה בצפר והיום למדת שיעור שאת לקחיו לבטח תפיק להבא שהרי חוץ מהטרטור "תבוא-תלך" לא קרה משהו קרדינאלי, בדוגית יחליפו לך את האטם פעם נוספת ואתה תפסיק למרוח גריז היכן שלא צריך... דויין מאייקלייט תמיד נכון לסייע והוא עונה במהרה על כל שאלה. רני מדוגית יודע לתת שרות נפלא, אז מה צריך יותר? לא להיות יותר מידי רציני

javierg

New member
יש גם קיצוניות שנייה:

לי יש פנס שלא עשיתי לו שום גירוזים ל-O ring, לא ניקיתי מעולם ולא שום דבר. פעם הייתי מתבונן ב- O ring כדי לראות אם הוא מתיישן, אבל מזה כמה שנים שאני אפילו לא טורח להסתכל. הטיפול היחיד שאני עושה זה לטבול את הפנס במים מתוקים ולאכסן בלי סוללות. הפנס נמצא אצלי כבר יותר מ-10 שנים. אז Oring נראים לי בד"כ יצורים די עמידים ולא ממש צריכים כל מיני חיזוקים. הדבר נכון גם ל- Oring של הבנזיניות שלי (שני MSR אחת בת 15 והשניה בת 10) שהן בשירות פעיל כל הזמן ואני אפילו שומר אותן תחת לחץ. גם בשעון החלפתי סוללה ולא גירזו לי את ה-Oring. אני מקווה שכאצטרך להחליף סוללה במחשב הצלילה (SUUNTO, אצל דוגית?) שלא ישימו לי כל מיני גריזים מיותרים... מישהו יכול להסביר לי למה צריך בכלל לגרז Oring? אני יכול להבין למה זה טוב לא לשמור אותם בשמש, למה לא להוציא אותם מהמקום עם מברג, וכו´, אבל למה לגרז אותם (במיוחד אם זה oring שלא אמורים להוציא ולהחזיר למקום)?

אבי ע

New member
מה שכן, כדאי ../images/Emo39.gif

שהם לא יקפאו כי אז מעבורת החלל מתפוצצת
גם אני נגד טיפולים מיותרים שלעתים גורמים רק נזק.

למעלה