תשובות היתיחסויות ומידע
פנס קניסטר : פנס קניסטר בנוי בעצם משני חלקים , חלק אחד הקניסטר הוא בעצם גליל אשר בתוכו מאכסנים את הסוללה והחלק השני הוא ראש הפנס אשר כולל את הנורה והריפלקטור את שני החלקים מחבר כבל . היתרון של פנס קניסטר הוא ב"זמן הביערה " הארוך שלו לעוצמת תאורה גבוהה . עוצמת תאורה של קניסטר נעה בדר"כ בין 50W ל 100W ( או 10W 18W לנורות
HID עליהם אני ארחיב בהמשך ) . יתרון נוסף הוא שלפנס בעל התכונות של זמן בעירה ארוך ועוצמת תאורה גדולה הוא בעצם נוח לתפעול במיים שכן את הקניסטר ניתן לחבר למיכל הצלילה או לגב המאזן ( ב DIR מחברים אותו לרצועת המותניים כך שניתן להסיר אותו במידת הצורך , מעבר במקום צר ובזמן עלית חירום משליכים אותו יחד עם המשקולות ) ואת ראש הפנס ניתן לאחוז ביד או לחבר לגב היד בעזרת ידית " גודמן " ( האמריקאי שהמציא את הידית ) אותה ידית שאפשר לראות בקישורים שצירפתי להודעה הראשונה , בעזרת ידית זו אפשר לכוון את הפנס ועדיין להישתמש בכל חמשת האצבעות . החסרון של הפנס שהוא מסורבל יחסית ( אך לא מסורבל בהשוואה לביצועים שהוא נותן ) ושהוא מוסיף למע´ המשקל של הצולל מס´ ליברות . ישנם שני סוגי ראשים האחד עושה שימוש בנורה מסוג MR16 או MR11 ( שזה בעצם הריפלקטור+ נורה שמרכיבים בחלונות ראווה / מטבחים וחדרי אמבטיה ) בתוך כיסוי אטום למיים , אמין מאוד אך ללא יכולות "זום" . הסוג השני משתמש בנורה רגילה בתוך כיסוי דמוי מבחנה אשר יושב בתוך ריפלקטור וניתו להזיזו קדימה/אחורה וכך לכוון זום . את כל זה ועוד כולל תוכניות לייצור הפנס למדתי מספר שקניתי , אפשר לקנות את הספר באתר שאת הקישור שלו צירפתי , באותו אתר ניתן למצוא גם שלושה ספרים נוספים בנושא אחזקה ותיקון וסתים , שימוש ודחיסת תערובות גזים לצלילה ובניית מדחס הגבר לצלילה . אני קניתי את שלושת הראשונים ובמובר במקורות המידע המקיפים שיש לכל נושא ( תשאלו את שרקי ) . כל מי שמעוניין יכול ליבנות לבד , לי אין זמן וכלים מתאימים אז פניתי לבית מלאכה , כפי שאמרתי יהיה יותר זול לקנות את אבי הטיפוס ( עם זאת יש כאן גם סיכון מסויים )מה שמדהים הוא שהפנסים האלה מיוצרים בעצם מחלקים פשוטים שניתן לרכוש בכל חנות אלקטרוניקה . אם למישהו יש בית מלאכה זמין עם נסיון בייצור מע´ תת ימיות שייצר בעצמו אני יודע שיש בעולם מאות אנשים שייצרו פנסי קניסטר בהצלחה עפ"י הספר הנ"ל ( צירפתי קישור לפורום שעוסק רק בנושא בניית פנסים ! ) . לי אין שום אינטרס כלכלי למעט לאסוף מספיק אנשים לקניית פנס בכדי להוריד עלויות ייצור וגם לצלילות אב טיפוס מעניינות בעומקים שונים ..... בנושא נורות
HID , צירפתי קישור לאתר בו יש הסבר מקיף , אם יפתח דיון בנושא אוסיף עוד מידע , רק להשכלה כללית למי שעדיין לא מכיר , מדובר בנורות שעובדות על עיקרון של קשת חשמלית ומייצרות עוצמת תאורה מאוד גבוהה עם הספק נמוך , צבעים יותר טיבעיים ( לבן במקום הצהוב של ההלוגן ) אבל המחירים בשמיים . פנסי קניסטר ונורות
HID אפשר לימצוא במדוזה וגם בסנפיר , לשאול את האישה ליפני שקונים אחרת אי מחליפה את המנעולים בבית
. מבקביל אני מעוניין לייצר גם
SPRING STREP , יש לי אחד ואני מאוד מרוצה , צירפתי תמונה וקישור לאתר בנה זאת בעצמך. בנוגע ליצרן של פנסי קניסטר בארץ , אני חושב שפירסמתי את הקישור לאתר שלו בעבר , ממה שראיתי בקטלוג שלהם אני לא כל כך מרוצה , לא אהבתי את הראש של הפנס , לא יודע מחירים . שלומי