פנסים

philips

New member
פנסים

המלצות? מחירים????? היכן כדאי לקנות ומה..? האם יש בכלל טעם להתלבט או לקנות משהו פשוט וזהו....

יכול להיות שאוכל לעניין אותכם במשהו

אני מנסה לייצר ( דרך בית מלאכה ) פנס קניסטר לי ולמספר חברים , העברתי להם את תוכניות היצור ..... ועשיו בודקים לי עלות יצור . זה עדיין לא סגור , בשורה התחתונה אני אהיה מוכן להזמין אב טיפוס במידה והוא יעלה לי פחות מחצי עלות של חנות . צירפתי מספר קישורים של יצרנים שמייצרים פנסי קניסטר . הפנס משמש בעיקר צוללי מערות , אוניות טבועות וצלמי וידאו . אם מישהו מעוניין אז שישאיר הודעה בפורום או בפרטי , וברגע שיהיה מה ל"הרטיב" אני אצור קשר , בסך הכל הכוונה של בית המלאכה הינה לייצר כמות מסחרית למכירה במידה וזה יהיה כדאי וכל מי שירכוש פנס במסגרת ה"אבי טיפוס" יחסוך די הרבה כסף . שלומי

אבי ע

New member
מעבר לקישורים ../images/Emo39.gif

האם תוכל להרחיב קצת בקשר לפנסי קניסטר ?

פיקסון

New member
שלומי צור עימי קשר

אני יכול לעזור לך אני בניתי פנס עם מצבר חיצוני לצלילות

שרקי..

New member
יש יצרן בארץ לפנסי קניסטקר

מישהו יודע משהו על המחירים של הפנסים שלהם ואיכותם? רצ"ב קישור שרקי

תשובות היתיחסויות ומידע

פנס קניסטר : פנס קניסטר בנוי בעצם משני חלקים , חלק אחד הקניסטר הוא בעצם גליל אשר בתוכו מאכסנים את הסוללה והחלק השני הוא ראש הפנס אשר כולל את הנורה והריפלקטור את שני החלקים מחבר כבל . היתרון של פנס קניסטר הוא ב"זמן הביערה " הארוך שלו לעוצמת תאורה גבוהה . עוצמת תאורה של קניסטר נעה בדר"כ בין 50W ל 100W ( או 10W 18W לנורות HID עליהם אני ארחיב בהמשך ) . יתרון נוסף הוא שלפנס בעל התכונות של זמן בעירה ארוך ועוצמת תאורה גדולה הוא בעצם נוח לתפעול במיים שכן את הקניסטר ניתן לחבר למיכל הצלילה או לגב המאזן ( ב DIR מחברים אותו לרצועת המותניים כך שניתן להסיר אותו במידת הצורך , מעבר במקום צר ובזמן עלית חירום משליכים אותו יחד עם המשקולות ) ואת ראש הפנס ניתן לאחוז ביד או לחבר לגב היד בעזרת ידית " גודמן " ( האמריקאי שהמציא את הידית ) אותה ידית שאפשר לראות בקישורים שצירפתי להודעה הראשונה , בעזרת ידית זו אפשר לכוון את הפנס ועדיין להישתמש בכל חמשת האצבעות . החסרון של הפנס שהוא מסורבל יחסית ( אך לא מסורבל בהשוואה לביצועים שהוא נותן ) ושהוא מוסיף למע´ המשקל של הצולל מס´ ליברות . ישנם שני סוגי ראשים האחד עושה שימוש בנורה מסוג MR16 או MR11 ( שזה בעצם הריפלקטור+ נורה שמרכיבים בחלונות ראווה / מטבחים וחדרי אמבטיה ) בתוך כיסוי אטום למיים , אמין מאוד אך ללא יכולות "זום" . הסוג השני משתמש בנורה רגילה בתוך כיסוי דמוי מבחנה אשר יושב בתוך ריפלקטור וניתו להזיזו קדימה/אחורה וכך לכוון זום . את כל זה ועוד כולל תוכניות לייצור הפנס למדתי מספר שקניתי , אפשר לקנות את הספר באתר שאת הקישור שלו צירפתי , באותו אתר ניתן למצוא גם שלושה ספרים נוספים בנושא אחזקה ותיקון וסתים , שימוש ודחיסת תערובות גזים לצלילה ובניית מדחס הגבר לצלילה . אני קניתי את שלושת הראשונים ובמובר במקורות המידע המקיפים שיש לכל נושא ( תשאלו את שרקי ) . כל מי שמעוניין יכול ליבנות לבד , לי אין זמן וכלים מתאימים אז פניתי לבית מלאכה , כפי שאמרתי יהיה יותר זול לקנות את אבי הטיפוס ( עם זאת יש כאן גם סיכון מסויים )מה שמדהים הוא שהפנסים האלה מיוצרים בעצם מחלקים פשוטים שניתן לרכוש בכל חנות אלקטרוניקה . אם למישהו יש בית מלאכה זמין עם נסיון בייצור מע´ תת ימיות שייצר בעצמו אני יודע שיש בעולם מאות אנשים שייצרו פנסי קניסטר בהצלחה עפ"י הספר הנ"ל ( צירפתי קישור לפורום שעוסק רק בנושא בניית פנסים ! ) . לי אין שום אינטרס כלכלי למעט לאסוף מספיק אנשים לקניית פנס בכדי להוריד עלויות ייצור וגם לצלילות אב טיפוס מעניינות בעומקים שונים ..... בנושא נורות HID , צירפתי קישור לאתר בו יש הסבר מקיף , אם יפתח דיון בנושא אוסיף עוד מידע , רק להשכלה כללית למי שעדיין לא מכיר , מדובר בנורות שעובדות על עיקרון של קשת חשמלית ומייצרות עוצמת תאורה מאוד גבוהה עם הספק נמוך , צבעים יותר טיבעיים ( לבן במקום הצהוב של ההלוגן ) אבל המחירים בשמיים . פנסי קניסטר ונורות HID אפשר לימצוא במדוזה וגם בסנפיר , לשאול את האישה ליפני שקונים אחרת אי מחליפה את המנעולים בבית
. מבקביל אני מעוניין לייצר גם SPRING STREP , יש לי אחד ואני מאוד מרוצה , צירפתי תמונה וקישור לאתר בנה זאת בעצמך. בנוגע ליצרן של פנסי קניסטר בארץ , אני חושב שפירסמתי את הקישור לאתר שלו בעבר , ממה שראיתי בקטלוג שלהם אני לא כל כך מרוצה , לא אהבתי את הראש של הפנס , לא יודע מחירים . שלומי

המוגז

New member
פנסים

הם אחד האביזרים שבהם פערי המחירים בין הארץ לחו"ל הם הגדולים ביותר מבחינת מאפיינים: 4 סוללות D : נותן שילוב מספק של זמן ועוצמה .4 ולא 5 כי זה מתאים יותר לעבודה עם מטען וסוללות נטענות 2 נורות : בפנסים עם שתי נורות יש נורה לגיבוי כך שנחסך הצורך בפנס גיבוי סוג הנורה :XENON - אור חזק ולבן יותר מ:HELOGEN עבור אותו הספק סוג פיזור :אלומה רחבה וקבועה ללא צורך בפוקוס משתנה אני משתמש ב:U.K.4D ׁUNDER KINETIC יש לו את כל התכונות שהוזכרו ואני מאד מרוצה ממנו (כבר שנתיים) מחירו בארץ סדר גודל 500 שקל נראה לאחרונה במדוזה ובספה אני קניתי בחו"ל ב:40$ ממליץ לקנות דגם שאינו נטען ולקנות סוללות נטענות ומטען

אבי ע

New member
תמהתני... ../images/Emo39.gif

לגבי פער המחירים אין לי אלא לאכול את הלב... לגבי דגם לא נטען עם סוללות נטענות: פתרון בעייתי אותו זנחתי לפני שבוע. סוללות נטענות רגילות נוטות מהר מאד לאבד את עוצמתן המקורית כתוצאה מה"זכרון" שלהן, ושום פריקה מוחלטת לא עוזרת, כך לפחות נסיוני. גם המטען די כבד לסחיבה. לפנסים חדשים ויקרים (כמו ה"מארס" שקניתי לקראת הספארי) יש סוללה נטענת built-in שאמורה להתגבר על בעיות ה"זכרון" וכן נותנת אור אחיד לכל אורך השימוש. אם התקציב מאפשר נראה לי שזו הבחירה הרצויה, ולמי שצולל די הרבה כדאי להשקיע כי ההבדל בין פנסים בסד"ג עד 500 ש"ח (בארץ) לבין אלו בסד"ג 1000 ש"ח ומעלה (בארץ) הוא ממש... טוב, לא בדיוק יום ולילה, אבל לילה בהיר ולילה אפל...

המוגז

New member
בעית זיכרון

אני משתמש כבר שנתיים באותן סןללות Ni.Cd כ:40 צלילות ועדיין אין ירידה בביצועיים הסוד הוא שימוש במטען חכם שמבצע פריקה וטעינה מבוקרת ואם רוצים ללכת עד הסוף ניתן לקנות סוללות Ni.Metal שאין להן בעית זיכרון מה שעוד צריך להביא בח"ן זה שעלות החלפת סוללות נטענות מקוריות של פנס צלילה (והרי בסוף צריך להחליף) תיהיה יקרה באופן משמעותי מסוללות D סטנדרטיות עלות מטען איכותי וסוללות כ :250 שקל

ניב ד

New member
פנסים פשוטים יותר

תראה, כל החבר´ה הרציניים פה המליצו לך על פנסים בעלי עצמה אדירה ויקרים מאד. לדעתי, אם אתה לא צולל דיג, צלילות טכניות עמוקות באמצע הלילה וכאלה, ואין לך צורך בעוצמת תאורה של אצטדיון יד-אליהו הייתי ממליץ לך על פנס בסיסי וחביב עם סוללות רגילות בעלות של כ200 ש"ח פלוס מינוס. לי אישית יש את הפיסי לייט שנמכר בדוגית. יש בו 4 סוללות רגילות גודל C (יש גם אחד יותר קטן אבל הוא יותר כפנס חירום), עצמת תאורה טובה מאד לצולל הממוצע, ואם אתה שם סוללות טובות (דורסל או אנרג´ייזר) הן מספיקות לממש הרבה זמן. כמו כן הוא מאד נוח מבחינת מנגנון האטימה שלו (שלא כמו בפנסים של טכניסאב למשל שהם על הפנים מבחינה זו) וכן ניתן להדליק ולכבות אותו מתחת למים.

javierg

New member
פנס פשוט.

האני מאמין שלי לגבי ציוד צלילה (ובכלל) הוא שככל שהוא יותר פשוט הוא יותר אמין (ולעיתים גם יותר זול). לא בהכרח הכי טוב או הכי נוח, אבל הכי אמין. אז השאלה היא מה אתה מחפש. אם אתה מחפש פנס פשוט, אז כדאי אחד בלי מתגים משוכללים ובלי כל מיני פטנטים בפנים. לי יש שני פנסים: אחד מהם הוא גליל מאורך עם מקום ל-6 סוללות C, בית מנורה פשוט. ההפעלה בהברגה (יש שם O-ring שמזה כעשר שנים לא נגעתי/ניקיתי/שטפתי אותו). מעולם לא היתה לי שום בעיה עם הפנס הזה. יש לי פנס נוסף, ל-4 סוללות C, שמבחוץ נראה פשוט (כמו אלו שמשכירים ברוב המועדונים). רק מה, מתג ההפעלה הוא קצת מוזר, מורכב משני חלקים (ולא ברור לי למה צריך לחלק את המתג ל-2), ולא תמיד עובד. בית המנורה של הפנס נראה מבפנים כמו יצירת אומנות של מהנדס מתוסכל. כמה חלקים, קפיצים, ומגעים צריך בשביל לחבר מנורה לסוללות? הפנס הזה כל הזמן מתקלקל והוא בכלל לא אמין. אני לא משתמש בו. תכנס לחנויות, תבדוק וגם תסתכל שהמנגנון הוא באמת הכי פשוט, כזה שגם אם נכנסו מים (ולא אמורים להכנס) תוכל לייבש ולהמשיך להשתמש. אפרופו נוחות של פנס: לפני כמה שבועות צללתי עם פנס תותח (של מנטה ריי או של הנקאי), מאלה שיש להם ידית אחיזה כמו אקדח. הפנס מאיר מצויין, אבל הוא בעל ציפה חיובית ובסוף הצלילה ממש כאבה לי היד מלהחזיק אותו כל הזמן מכוון קדימה בניגוד לרצונו לצוף כלפי מעלה.

אבי ע

New member
הוא היה של מנטה... ../images/Emo39.gif

למארס יש ציפה שלילית וידית אחיזה עילית, ההחזקה והכיוון לא מורגשים. הוא גם בהחלט עומד בקריטריון הפשטות: הברגה לפתיחה לצורך טעינה וזהו, מתג לחיצה פשוט עם 3 מצבים עוקבים (כבוי - 100% עוצמה, 80% עוצמה - וחוזר חלילה).

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
סוללות וסוללות נטענות

לדעתי הצידוק העיקרי לשימוש בסוללות נטענות הוא כלכלי. ברשותי פנס ווגה 2 של טכניסאב, הפנס נוח וחזק מאד וסט סוללות מספיק לי לקרוב ל - 10 צלילות. למי שלא עוסק בצלילות דייג ו/או צולל עשרות צלילות לילה בשנה יקח שנים עד שהסוללת הנטענות יכסו את עצמן אם בכלל, יש לזכור כי גם לסוללות נטענות יש אורך חיים מעבר למספר מחזורי הטעינה. אגב סוללות הניקל מטאל החדשות אינן סובלות מאפקט הזיכרון והינן פתרון מעולה למי שבאמת מרבה בצלילות לילה. אגב לנושא האטימות שניב העלה, נתקלתי פעם אחת בלבד בבעיית אטימות אבל זו היתה בהחלט בעייה שלי שכן הידקתי מידי את השלה שמחזיקה אצלי את תושבת המצלמה והדבר פגע באטימה, לא נתקלתי בבעיות אטימה אחרות במשך כ 35 צלילות לילה עם הפנס בשנתיים האחרונות. לגבי הסטארטאפ של שלומי, אשמח לשמוע פרטים ובעיקר עלות משוערת. ו ב ב ח י " נ

javierg

New member
סוללות נטענות

כיום השוק עובר בהדרגה מסוללות ניקל-קדמיום לסוללות ניקל-מטאל-היבריד (NIMH). ההבדל בסוללות הוא שה-NIMH בעלות ביצועים טובים יותר (ולכן הן או מחזיקות יותר מעמד או שניתן למזער את הסוללה שזה לא פחות חשוב), סובלות פחות מאפקט הזכרון, ופחות פוגעות בסביבה מאשר הקדמיום בסוללות הישנות. אורך חיי הסוללות דומה: זה שאין אפקט זכרון לא אומר שאפשר להמשיך לטעון אותן לנצח, אלא שהן ישמרו על רמת ביצועים נאותה מרבית זמן חיי הסוללה. סוללות NIMH יקרות יותר, וכשהן נגמרות זה קורה בבת אחת. אין "התרעה מוקדמת" האופינית לירידה בעוצמה של סוללות רגילות. בכל מקרה, לאורך זמן זה עדיף מלקנות סוללות רגילות.

המוגז

New member
עוד על סוללות

בעקבות הדיון הפורה התעוררה בליבי השאלה האם יש הבדלים משמעותיים בקיבול בין סוללות נטענות לסוללות לא נטענות הבדיקה הייתה השוואת נתוני קיבול של VARTA ו :ENERGIER אצל שני הייצרנים התגלה יחס (סדר גודל) של פי 3 יותר קיבול בסוללות הלא נטענות 15000-18000 mAh לעומת 3000-5000 mAh בנטענות הדבר נכון גם לגבי ניקל קדיום וגם לגבי ניקל מטל קיבול של סוללה זה הפרמטר שמבטא את רמת האנרגיה האגורה בסוללה ומכאן שגם את כמות האנרגיה שניתן לצרוך ממנה והוא מבוטא באמפר לשעה כלומר כמה זרם אפשר לצרוך ממנה במשך שעה כך שהיא תתרוקן לאחר שעה (כמובן שאם נצרוך את מחצית הזרם נקבל זמן כפול וכן הלאה)

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
נתוני סוללות נטענות

אני משתמש בשני סטים של סוללות נטענות של GP מסוג NIMH בקיבולת של 1700 ו 1800 mAh,מדובר על סוללות מסוג AA (מה שקרוי סוללות אצבע). הנתונים אותם אתה מביא מתאימים יותר לסוללות נטענות מסוג AAA שגם מהם יש לי סט אחד בקיבולת של 700 mAh. לא בדקתי את הנתונים של סוללות אלקליין רגילות אך אני יודע שמחזור שימוש בסוללות הנטענות מספק לי הרבה יותר זמן מאשר סוללות אלקליין(אני משתמש בד"כ בדורסל או אנרג´יזר) כך שנתוני ה mAh שהיצרנים מציינים נראים לי מוזרים. היצרנים של סוללות GP טוענים לכ 1000 מחזורי טעינה וגם אם מדובר ברבע מזה הרי שזה חסכון משמעותי ביותר. ו ב ב ח י " נ

פנס RCD-Ikelite

זה הפנס עם ´הציפה החיובית´, בעבר הוא גם הוצף בעקבות התרחבות O RING, הנזק היה גדול ויקר - דרש החלפת רפלקטור, ולאחרונה שוב התרחב לו ה O RING הפעם כבר החלפתי אותו מראש. האם יש המלצות איפה לאכסן את ה O RING כשהפנס לא בשימוש ? אנשים עם פנסים זהים שלא גירזו אותם ולא נגעו אף פעם ב O RING ממשיכים לצלול בלי הצפות, והטיפול המסור דווקא עשה בעיות....

שרקי..

New member
לא כל אורינג זקוק לגירוז תלוי במבנה ../images/Emo60.gif

ובחומר ממנו עשוי האורינג לפעמים בגלל גרוז יתר מתרחב האורינג או נדבקים חלקיקים כמו חול שגורמים נזק. שרקי

למעלה