פנסיה תקציבית

sorina99

New member
פנסיה תקציבית

שלום רב
אני עבדתי 14 שנים המשרד החינוך. לאחר מכן עבדתי 4 שנים מחוץ למשרד החינוך ברשת עמל ואיבדתי זכויות במערכת החינוך. כלומר איבדתי את הקביעות. כל יועץ פנסיוני שדיברתי יתו אמר לי שאיבדתי גם את הפנסיה התקציבית ואם אחזור זה כבר יהיה לצוברת. השנה חזרתי לעבוד במשרד החינוך ובתלוש כתוב לי שאני משלמת דמי ניהול לפנסיה תקציבית. האם ייתכן שהחזירו אותי לתקציבית?

itu1

New member
לשאלתך

אם מופיע לך סעיף דמי ניהול לפנסיה התקציבית יתכן שהוחזרת אליה , אבל עדיף לבדוק עם כוח אדם כדי שלא תפגעי בהמשך.
אריה

פנסיה תקציבית

לדעתי ומניסיוני העשיר בנושא, משרד החינוך עשה טעות ויעלה עליה בהמשך. לא כדאי להתסכן בכך שהטעות תימשך, כי המשרד לא יעמוד מאחורי הטעות שעשה.
אילו היה לך חל"ת במשך ארבע השנים בהן עבדת ברשת עמל יכולת לחזור לפנסיה תקציבית. משלא היה לך חל"ת אין אפשרות כזו.
לאור האמור לא הפסדת את הפנסיה התקציבית. 14 השנים שחסכת על פי חוק שירות המדינה גמלאות, נשמרות לך לגיל הפרישה, 67. גם לגבר גם לאישה הקפאת זכויות של למטה מ- 20 שנה מאפשרת פנסיה רק מגיל 67. האפשרות היחדיה לקבל את הפנסיה קודם היא למקרה שאת לא עובדת בשום מקום אחר אחרי גיל 60.
על מנת שלא תהיה הפנסיה שלך מרשת עמל מנותקת. אני מניחה שהיא במיטבית, את צריכה להודיע למשרד החינוך שזו קרן הפנסיה שלך ושאת מבקשת שימשיכו לחסוך לך בקרן זו דרך משרד החינוך. חשוב מאוד שלא יהיה נתק ושלא תהינה עוד זכויות מוקפאות למקרה שלך נכות.
מכל מקום בפנסיה החדשה תהיה לך זכות לפנסיה החל בגיל 64, או אחרי 15 שנים של צבירה בקרן וגיל 50 לפחות זכות לפנסיה מוקדמת.

למעלה