פנל סולארי בהשוואה לטורבינת רוח בסירות

zoozoo7

New member
פנל סולארי בהשוואה לטורבינת רוח בסירות

האם למישהו יש נסיון עם אנרגיה חלופית בהטענת המצברים בסירה? ניסיתי בימים האחרונים לבדוק באינטרנט בכל מיני אתרים אבל באף אתר לא הצלחתי להבין את המספרים והנתונים ותרגם אותם למשהו מעשי גם מכיוון שאין לי רקע בחשמל וגם מכיוון שכנראה מדובר בדבר שקשה לחשב במדויק כמו רוח ושמש. באופן כללי האם למישהו יש מטען סולרי או דרך רוח של המצברים בסירה? אם כן, ביום קיץ ישראלי לא מעונן, כמה זמן לןקח לטעון בטריה ממוצעת של סירה (נגיד 80 אמפר אם אני לא טועה) ומה גודל הפנל הסולארי ואותה השאלה רק לגבי טורבינת רוח. הרבה תודה

kotller

New member
פנל סולארי

תוכל למצוא כאן נתונים על פנלים סולאריים לי יש בסירה פנל שטוען את המצבר כבר שנתיים ואני מאוד מרוצה. אני לא יודע להגיד לך כמה זמן לוקח למצבר להיטען אבל כשאני מגיע לסירה להפליג בדרך כלל בסוף שבוע המצבר תמיד טעון.

zoozoo7

New member
תודה. הסיבה שאני מחפש מידע היא

כי אני רוצה לבנות סירה קטנה או לקנות משומשת (שבדרך כלל זה נגמר הרבה יותר זול) ולהרכיב מנוע חשמלי. בררתי עם כמה חברות שמוכרות מנועים והם נתנו לי נתונים לגבי איזה מנוע אני צריך וכמה ואיזה בטריות. הסירה מיועדת לשייט בפיורד רגוע כדי להגיע למקומות שאני לא יכול להגיע בגלל הקיל של הסירה שלי שאותה אני משאיר כדי להנות מהפלגה עם המפרשים. יש בפיורד כל מיני חופים נסתרים ואיים קטנים וחבל לי לפספס אותם בגלל גובה המים. הייתי רוצה מנוע חשמלי בגלל השקט. אני לא בטוח שבסופו של דבר זה יהיה חסכוני אבל אם אפשר לתרום לאיכות הסביבה אז למה לא למרות שההפלגה מאוד איטית. מכיוון שהייתי רוצה להיות לא מוגבל מבחינת שעות עבודה של המנוע וגם לא לטעון את המצברים בחשמל מהרשת הכללית (למרות שזה בחינם במרינה כי אני משלם חניה לכל העונה), הייתי רוצה לדעת מה יותר יעיל מבחינת הטעינה, פנל סולארי או טורבינת רוח בהנחה ששניהם עולים אותו הדבר. יש לחברי הפורום השגות, עצות, רעיונות , מידע? אשמח לכל תגובה נוספת

zoozoo7

New member
ועוד משהו,

אם מישהו יודע, המצבר הוא של 105 אמפר. נגיד שהוא התרוקן כמעט לגמרי אז זה אומר שאני צריך לטעון קרוב ל 105 אמפר?. הנתונים באתר על פאנלים סולריים הם: "זרם טעינה אופטימלי (תחת שמש ישירה) 685 מיליאמפר – 685 mA". האם זה לשעה? יש למישהו נתונים כמה פאנל סולארי מטעין במשך שעה? יש למישהו נתונים כמה טורבינת רוח מטעינה במשך שעה? (יכולה לעבוד 24 שעות בניגוד לפאנל סולארי)

gb228

Active member
תשובות

105 אמפר-שעה (שהיא יחידת אנרגיה ומעידה על "תכולת האנרגיה" של המצבר, לעומת אמפר שהיא יחידת זרם) אתה לא מעונין לרוקן מצבר מתחת ל 50% מהקיבול שלו. לכן מצבר 100 אמפר-שעה ייתן לך כ 50 אמפר-שעה לפני שתצטרך לטעון אותו. פנל סולרי - כנ"ל, בשעה הוא נותן לך 685 מיליאמפר-שעה. ראה גם תשובה במקום אחר בשרשור. בממוצע על 24 שעות הוא ייתן לך בערך 3 אמפר-שעה (באיזורי הפיורדים בקיץ תקבל יותר כי יש יותר שעות שמש) טורבינות יש בכל מיני הספקים. טורבינה של 200 וואט תתן לך כ 400 אמפר-שעה על פני 24 שעות (בהנחה שכל הזמן הזה נושבת רוח, אבל נראה לי שהנחה כזו היא לא ריאלית)

gb228

Active member
חסרים קצת נתונים

1. מה הספק המנוע (אני מניח שהמתח הוא 12 וולט)? 2. כמה שעות הפלגה אתה מעונין לעשות בין טעינה לטעינה? 3. כמה זמן מפריד בד"כ בין שתי הפלגות רצופות

zoozoo7

New member
כן המנוע עובד על 12 וולט

2. 4-5 שעות הפלגה 3. תלוי במזג האוויר. אם הוא יפה אז כל יום. אבל זה כנראה לא יהיה אפשרי בגלל זמן הטעינה. או אולי אני טועה?

zoozoo7

New member
ושוב עוד משהו

כתבת: "בממוצע על 24 שעות הוא ייתן לך בערך 3 אמפר-שעה (באיזורי הפיורדים בקיץ תקבל יותר כי יש יותר שעות שמש) טורבינות יש בכל מיני הספקים. טורבינה של 200 וואט תתן לך כ 400 אמפר-שעה על פני 24 שעות (בהנחה שכל הזמן הזה נושבת רוח, אבל נראה לי שהנחה כזו היא לא ריאלית)" האם ההבדל בין טורבינת רוח לפאנל סולארי כזה גדול?? פאנל סולארי יתן 3 אמפר-שעה ב 24 שעות וטורבינת רוח תיתן 400 אמפר -שעה ב 24 שעות? (נניח ששניהם עובדים בתנאים אופטימאליים) או שאתה מדבר על טורבינות רוח כמו ברמת הגולן?? האם אפשר לדעתך, ללא יותר מידי סיבוכים, לבנות טורבינת רוח ממאוורר ומטען של אוטו (אלטרנטור?)?

zoozoo7

New member
וכמה אמפר-שעה נותן פנל של 20 ואט?

מה היחס בין אמפאר-שעה לוואט. הפאנלים הסולאריים שראיתי מוצגים עם נתונים ב-וואט. לא ראיתי נתונים באמפאר-שעה וזה קצת מבלבל אותי.

מחלקים את הוואטים בוולטים ומקבלים אמפרים. והז

והזרם הזה המופעל במשך שעה יתן אמפר שעה. לדוגמא הפאנל הסולרי שהקישור אליו הובא פה 17.5V / 12W . אם תחלק את הוואטים בוולטים תקבל 0.685 אמפר זרם טעינה, ובאופן אידיאלי, במשך שעה זה זה יטען את המצבר ב 0.685 אמפר שעה. באופן זהה הפריקה, הספק הצרכן בוואטים מחולק במתח האספקה בוולטים נותן את זרם הפריקה. זרם הפריקה מוכפל במספר השעות נותן את קיבולת המצבר שניצרכה. החשבונות הם למעשה מאזן טעינה ופריקה. בד"כ הפריקה ידועה די במדויק אך הטעינה לא בטוחה וצריך לקחת מקדמי בטחון.

הנוסף....

למצבר 12V נומינאלי, מומלץ לא לטעון במתח של יותר מ- 13.8V וטעינת ציפה ולא יותר מ- 14.4V לטעינה מהירה. הכל מקרה, מעל 15V גורם נזק.

zoozoo7

New member
תודה על התשובות.

אם פאנל סולארי טוב נותן 0.685 באופן אידאלי בשעה ונגיד שיהיו 10 שעות טעינה ביום שמש טוב אז המצבר ייטען ב 6.85 אמפאר שעה. זה עשירית ממה שאני צריך למצבר אחד. כלומר, בהנחה שהפלגתי עם שני מצברים של 105 אמפאר-שעה במשך 5-6 שעות ורוקנתי אותם עד חציים, אני אצטרך 8-10 ימי שמש טובים כדי לטעון אותם חזרה, בהנחה שיש לי רק פאנל אחד. זה קצת לא מעשי. אני מניח שהנתונים של טורבינת רוח אפילו אם הם טובים פי שתיים מפאנל סולארי, זה עדיין 4-5 ימים לטעינת המצברים. האם החישוב שלי נכון?

gb228

Active member
ראה לדוגמא את האתר הבא עבור טורבינות

http://www.ampair.com/ampair/products.asp יש שם טורבינות ל 100, 300 ו 600 ואט (או 8, 25, 50 אמפר בהתאמה, כלומר אמפר-שעה לכל שעה שיש רוח מספיק חזקה והם אכן מסתובבים ביעילות) להשואה, פנל סולרי של 120 ואט מסוג מונוקריסטל, שהוא הסוג היעיל ביותר - http://www.jaycar.com.au/productView.asp?ID=ZM9098 (כלומר 10 אמפר שעה ביעילות מקסימאלית). בנייית טורבינת רוח היא עסק אפשרי, אבל לא טריויאלי - מבנה הכנפיים חשוב מאוד, ונהוג להשתמש במנוע עם מגנט קבוע כאלטרנטור. אם תחליט ללכת בכוון הזה אוכל להפנות אותך לאתר שעוסק בנושא. כמו כן בפורום "עשו זאת במו ידיכם" יש בחור עם הכינוי "סייפי" שבנה טורבינה, אולי תוכל להתייעץ איתו. בכל מקרה, בזרמי הטעינה המדוברים, ובגלל שגם זה וגם זה מוציאים מתח לא יציב, נדרש גם מה שנקרא "בקר טעינה".

zoozoo7

New member
OK זה כבר נשמע הרבה יותר טוב

אם יש טורבינה שנותנת 50 אמפאר-שעה, זה אומר שעה אחת לטעינת כל בטריה בהנחה שזאת בטריה של 105 אמפאר-שעה ורוקנתי אותה עד החצי. אם ככה גם הטורבינה של 100 ואט טובה אם היא עובדת 24 שעות. האם זה באמת נכון?

gb228

Active member
מה ההספק של המנוע (WATT)?

בלי הנתון הזה לא ניתן לחשב את צריכת הזרם שלו (או שידוע לך מה הזרם הממוצע של המנוע).

zoozoo7

New member
יש לי רק נתונים לגבי 12 וולט שהמנוע מקבל

והדחף שלו הוא 55 ליברות שזה בערך חצי קילו לליברה.

למעלה