פנל סולארי בהשוואה לטורבינת רוח בסירות

סייפיי

New member
היי זוזו7, מנסיוני הדל אך המעניין עם טורבינות

לא נראה לי ישים להתקין טורבינה בהספק שאתה צריך על הסירה עצמה. אני גר לא רחוק ממך, בהלסינקי, שזו עיר עם הרבה רוח. בניתי לבד טורבינה על גג הבניין שלי בתור פיילוט לבית שאני מתכנן לבנות בעומק היער ללא חיבור לרשת החשמל. ברוח של ~5 מ' לשניה היתה לי טעינה של 14-15 וולט, 3-4 אמפר לשעה, ברוחות חזקות הגעתי גם לכפול מזה והרבה מתח גם נזרק אל נגד העומס כדי שלא יזיק לסוללה. הראש עצמו (הגנרטור, המיסב, הלהבים והזנב) שקל בכיף 12 ק"ג, ואתה תצטרך למצוא דרך לשים אותו על תורן גבוה ושהלהבים לא יפגעו בך או בשום דבר אחר. לדעתי, הגנרטור והלהבים שתצטרך למשהו שיטען את המצברים באופן מעשי יהיו אפילו יותר גדולים וכבדים. אני לא מבין הרבה בימאות, אין לי מושג איך זה ישפיע על ההתנהגות של הסירה ברוח חזקה, כמה גרר הטורבינה תוסיף לך כשאתה נגד הרוח וכו'. אם יש לך אפשרות לשים טורבינה על המזח ולעשות רוטציה בין כמה מצברים כשבכל רגע נתון אחד או שניים על הסירה ואחד או שניים בטעינה. זה יהיה מעשי יותר, אבל אז אתה באותה מידה גם יכול לטעון אותם מהשקע, והערך המוסף של הטורבינה הוא רק ידידותי לסביבה. אתה מחפש חוסר תלות בדלק או בחשמל, ולא איך לטעון את הסוללה, נכון? רעיון שחשבתי עליו לפרוייקט אחר שלי שנמצא בשלבי תכנון (מיני צוללת בשלט רחוק), זה לקחת פאנל סולארי בהספק מתאים, ולבנות לו רפסודה וקופסה אטומה למים שנגררת מאחורי הסירה (או במקרה שלי צפה מעל הצוללת). ככה אין לך בעיה של מקום על הסירה ואתה יכול להשתמש גם בפאנלים גדולים. אני לא חושב שיש משהו כזה סטנדרטי, וזה עסק יקר ומורכב לבנות לבד, לבודד כמו שצריך את הרכיבים החשמליים וכו'. if you are up to the task הנה לינק לטורבינה שלי: http://www.youtube.com/watch?v=7o4se78QZcM

אילנא

New member
נגד העומס להגנה והגבלת הזרם,זה

פתרון ישן בזבזני ולא רלונטי. בקר טעינה עכשוי לתאי שמש שמתחם נע בין6 ל48 וולט. יטעין את המצבר גם כשמתח התאים נמוך מ12 וולט. כאשר מתח התאים עולה מעל מתח הטעינה, ממיר הבקר את עודף המתח לזרם. לדוגמה:כאשר מתח התא הסולרי 28 וולט -בנקודת זמן/אור שמש בינוני- מתח הטעינה ביציאה מהבקר כ 14 וולט. הזרם במעגל התאים בכניסה לבקר כ 5 אמפר והזרם במעגל הטעינה / מצבר קרוב ל 10 אמפר. במידה ומתח תאי השמש יהיה מירבי כ 48 וולט וזרם התאים יהיה כ 10 אמפר זרם הטעינה יגיע קרוב ל 40 אמפר ומתח טעינה יהיה כ 14.3 וולט. ובהפוכה, בשעות הדמדומים ובבקרים כאשר מתח התאים יהיה כ 8 וולט והזרם במעגל התאים בכניסה לבקר שנים שלושה אמפרים, זרם הטעינה למצבר יהיה כ0.8 עד 1.4 אמפר בלבד(טיפטוף) ומתח הטעינה יהיה כ 12.4 וולט. נשמע קצת לא הגיוני אבל עובד מצוין. לרוב האנשים יש בקר דומה לזה בבית ואפילו יותר מאחד.המטען / ספק למכשירי חשמל כגון טלפון תאי (סלולרי) מערכות קול וטלויזיות פועלים במתח רציף שנע בין 100 וולט ל 240.היום אין מתג אמריקה/אירופה.כמובן שזרם העבודה ב 110 וולט בארה"ב כפול מהזרם ב 220 וולט, ההספק לאומת זאת. נשאר קבוע. הנצולת של ממירים אלו עומדת על יותר מ94% כך שהשיטה עם הנגד המתחמם, פסה. אילן א.

סייפיי

New member
וואלה אילן א. צודק

רק שאת בקר הטעינה שלי בניתי בעצמי ואני עדיין לא מבין כל כך גדול בדברים האלה אז נאלצתי להסתפק בפיתרון בזבזני, לא רלוונטי ופסה, כי זה מה שאני יודע. כמו כן, כאשר את אבנה את ביתי במנותק מרשת החשמל, אני רוצה לתכנן כך שנגד העומס יהיה בעצם גוף חימום שמחובר להסקה התת-רצפתית של הבית, כי החורף כאן קר מאוד, והרבה אנרגיה ממילא הולכת לחימום. כשיגיע הזמן נעשה את החשבונות ונחליט על הפיתרון הראוי, מה שבניתי היה רק פיילוט.

cynter

New member
פנל סולרי ומנוע חשמלי

גם אני מאלה שחיים כרגע רחוק מהארץ ובתערוכת הסירות האחרונה באוקלנד קליפורניה הוצגה סירה מסוג הוביקט קטנה מכוסה בפנלים סולריים ומנוע חשמלי וכמובן שלושה מצברים שהפליגה ללא הפסקה במהירות ממש סבירה ללא טעינה חיצונית. לצערי זרקתי את הפרוספקט שלהם כשעברתי דירה לפני כמה חודשים וניסיתי למצוא אותם באתר של התערוכה אך ללא הצלחה, כך שאין לי את הנתונים המדויקים. אך רעיון ההוביקט הוא מצויין כי זו סירה מהירה וקלה ויש לה שטח גדול להרכבת פנלים סולריים.

zoozoo7

New member
חברי פורום יקרים, הרבה תודה

לכל מי שענה לי והתייחס לשאלות שלי, הרבה תודה. השכלתם אותי מאוד וזה גם מחמם את הלב שיש אנשים שמוכנים לעזור. אני מעכל את האינפורמציה. אשתף אתכם בהחלטות שלי בשמחה ומקווה שבקרוב אתחיל לבנות את הסירה. תמיד אשמח להערות, עצות, השגות. תמיד טוב לשמוע וללמוד מאחרים

danielia1

New member
אגב... סירה של 200 קילו זה המון. 70 מקסימום

אפילו קייאק תלת גופי עם מפרש ודוושות לא תאמין מה יש היום על המדף...

gerson1

New member
בעצם נגדיר את הבעיה...

אתה צריך כלי שיט קטן יעודי לחדירה למקומות שדורשים שוקע קטן (כלומר ללא חרב ו/או חרב מתרוממת) כלי השיט חייב להיות יביל דרך כלי שיט אחר או כלי רכב לדעתי חסכון של משקל ועלויות דרך קיאק משומש, אפילו SEAT ON TOP עדיף ללא משקל בטריה (כמה שוקלת סוללה של 110 אמפר ועוד מנוע?) שוקע קטן תפעול נח משקל נמוך יעיל עד זוג אנשים כושר ציפה טוב ונח גם במזג אויר קשה (ודאי שקיאק EXPLORATION עדיף) למקרה הצורך קל לבנות קיאק והשיוט בו במאמץ קטן יחסית גם למרחקים בקיצור הייתי הולך על משומש.

למעלה