פני הפורום

פני הפורום ../images/Emo67.gif

מעוללות חולצת הפורום בכרמיאל (מבוא לנושא העיקרי): בפסטיבל כרמיאל לא הזדמן לי ללבוש את חולצת הפורום בעת ריקודי החלפת הזוגות (בעת שמרבית חברי הפורום לבשו אותה), וזאת אם אתם דווקא מוכרחים לדעת, בשל הוראה ישירה מבת זוגי שמוצא פיה כפקודה הוא לי. היא התרככה רק בשעות הערב לאחר שמלאי החולצות המהוגנות שלי הדלדל בצורה מחפירה. כתוצאה לבשתי את חולצת הפורום, בבדידות כמעט מזהרת משעה 6 בערב עד 11 בערב לערך. (לכל המקטרגים: החולצה באיכות טובה וספגה היטב זיעה. את הפתח לצוואר הייתי מרחיב או הופך לצורת V). עכשיו אני מגיע לעיקר: מאחר והייתי מייצג בולט כמעט יחיד של הפורום בשעות אלו, פנו אלי רבים מבין החברים והחברות הבלתי מזדהות של הפורום. מעבר למילות הנימוסין והחיוכים המקובלים, כמעט בפי כולם הייתה טענה מרכזית אחת: הפורום "אוכל" את כותביו. לכאורה בעייה תיאורטית: מי שלא רוצה שלא יכתוב, ומי שכותב שיקבל בהבנה את הביקורת. אולם, כפי שקרה לא פעם בעבר, אנו יודעים שהביקורת היא במקרים רבים לגופו של כותב ולא לגופו של נושא. כשפוגשים את הכותב / כותבת ושומעים מכלי ראשון עד כמה נפגעו מהמתקפה עליהם, מבינים טוב יותר איזה נזק נגרם: - ראשית, אותם מותקפים לא ישובו כנראה לכתוב (שניים מהם שהואשמו כמתחזים לכותבים אחרים, אמרו זאת בוודאות. איני מציין במפורש מיהם מאחר ולא ביקשתי את רשותם בעת שדיברנו). - שנית, כותבים פוטנציאליים אחרים אינם מוכנים לכתוב בפורום, אע"פ שיש להם לדעתם מה לומר, מחשש (אולי מוגזם) מתגובות עויינות. - שלישית, לפורום יצא שם לא טוב. זאת אמרו לי לפחות שתיים שרצו להכנס לאחד הפורומים בנושא והתלבטו באיזה לבחור. לסיכום, אני ממליץ לכל מי ששולח את חיציו לעבר כותב אחר בפורום, לקרוא שוב את הודעתו לפני בחירת "שלח" מאחורי כל כינוי יכול לעמוד אדם אמיתי לחלוטין שיכול להפגע באמת. נוכחתי בכך באופן ברור מאוד בשיחה עם הנפגעים. בנוסף גם אנו כחברי פורום נפגע מדילדול בחברי הפורום ומירידה ברמת הדיונים ובמגוון הדיעות. אני מקווה שהייתי לפה לכמה מאלה שנפגעו.

אליק 31

New member
ידיד נפש, תודה על היזון חוזר מהשטח

שאתה מביא לכאן בפורום. כל כותבי הפורום יצהירו כאן גלויות שאין לאף אחד עניין להרחיק כותבים פוטנציאליים, או כותבים שכתבו וחדלו. אני פונה בזאת לחברים אלה שפגשת, ולדומיהם, ומבקש אותם כי יתגברו על החששות, יחזרו לפורום ויתקבלו בברכה, והתרומה של כל אחד כאן היא חשובה, כי לכל אחד יש זוית ראייה מיוחדת. ושיבואו גם כאלה עם שגיאות כתיב. אני במיוחד כותב זאת לחברים אלה, שלא יירתעו אם מישהו יתקוף אותם. כי אני ספגתי לא מעט קיתונות של זעם ושל השמצות, לפעמים בשפה יותר חריפה מכפי שאני נוהג לכתוב. אני מכבד את דעותיהם של האחרים, אפילו כאשר תקפו אותי,ואם עשו זאת, כנראה שאני הייתי האשם, כי הרגזתי אותם, ולא פעם התנצלתי. אבל זה לא יכול לגרום לי להחליט לא לכתוב. חברים, זה התחביב היקר שלנו, למה שלא נוכל להתבטא ביחס אליו, כל אימת שנרצה, ומה שנרצה. אבל זאת לדעת: כתיבה בסגנון "פרווה" עם מנות גדולות של זהירויות, לבל ייפגע חלילה מישהו, הן מתכון ליצירת אוירה של שעמום בפורום. איננו רוצים להגיע לכך. רוצים ספונטניות, ישירות, ובאלה יש יותר צבעוניות. שבת שלום, אליק.

זירעון

New member
אכן הפורום זקוק לאחווה, רעות ואהבה

לפורום הנוכחי אין בלעדיות לעוינות הנפוץ בכל שאר הפורמים. הסיבה ליריבות וללוחמנות בין חברי הפורום, טבועה בכולנו כישראלים החיים במצוקה יום-יומית כבדה. החיים בארץ הם קשים ומתסכלים. יוצרים כעסים, רוגז ומשטמה כנגד הכל מכל. לכן, מובן מאליו שאנו מחפשים לנו "פורקן" אנטיגוניסטי ואוביקטים לשנאה וליריבות. זו הסיבה לתוקפנות המילולית כנגד גופו של הכותב. השנונים והיעני "מתורבתים" בפורום, נוהגים להביע את טינתם הארסית והמילולית, במסווה של אליגוריות מלוטשות, משלים ממורקים, מטפורות לגלגניות, ציטוטים לעגניים, אירוניה הומוריסטית ממולחת, סטירה חריפה ומחודדת, ניגוח אינטלקטואלי עדין, עוקצנות מדודה, תרעומת (יעני ביקורתית) על הסטנדרט הירוד של הכותב, והשוואת הכותב לדמות שלילית, דחויה ומאוסה. בקיצור הם יורדים לחיים של הכותב והופכים אותו לרשע, לקוי בשכלו ונבער מדעת. כבדי הלשון שבנינו, נוטים להביע את טינתם במלל אנטיפטי אקספליציטי. מילות גנאי עסיסיות, שפה גידופית מפעפעת, תוכחה והעלבה אישית, הכפשה והשמצה ישירה עם קללות בשפות זרות, דברי נאצה, בלע וקלס. "סוטה מין", "פדופיל", "עוכר ישראל", "לבנטיני"... לעיתים זה מלווה באיומים אלימים ופיזיים כלפי הכותב. מאשימים בהוצאת דיבה, תביעה משפטית, מפנים את הכותב לבית משוגעים, ומתעקשים במפגיע ללינץ' וסילוק הכותב מהפורום. איך ענה הרבי: זה טמא... וזה טרף... כולנו זקוקים בפורום הזה לקצת אחווה, ידידות ואהבה. אמן למילים. . .

UHUstick

New member
זירעון יקר

איני מבין את סלידתך מ: "...אליגוריות מלוטשות, משלים ממורקים, מטפורות לגלגניות, ציטוטים לעגניים, אירוניה הומוריסטית ממולחת, סטירה חריפה ומחודדת, ניגוח אינטלקטואלי עדין, עוקצנות מדודה..." דווקא חיובי בעיני. מוסיף המון. כן אחווה ידידות ואהבה זה חשוב. אבל הם יגיעו רק כשאר תגיע האמת, הקבלה, ההבנה, הניסיון להקשיב, הפתיחות, וההוגנות. נראה לי אותופי לנסות ליצור אווירה כזאת בפורום. מי יתן ואמן!

אליק 31

New member
זירעון, עם ניסוחים מבריקים כמו שלך,

אתה בוודאות אינך נמנה עם "כבדי הלשון". ולידיעתך, גם אתה עצמך מהוה מושא של חשש, שכותבים פוטנציאליים יחששו ממך. מי יעז לכתוב דברים שירגיזו אותך, עם לשון מפולפלת ועשירה, כפי שמתגלה מכתיבתך, אתה "עלול", לטענתם, "להכניס" להם מזוית שהם לא ציפו לה, עם אירוניה, וסרקזם, שמאפיינת את ה"שנונים והיעני מתורבתים", כלשונך, ואבוי להם, לאותם כבדי הלשון. אבל אני מסכים עם Uסטיק, שאי אפשר בלעדי ה"מתורבתים", הם המלח והפלפל. בעצם, אם יש אחד שחושש שמא "ירדו" עליו האינליגנאטים שלנו, ויציגו אותו ככלי ריק, וזאת הסיבה שהוא אינו כותב, אז מה ? והלא הוא ממילא מופיע כאן אנונימית, אז למה הוא צריך לחשוש?

תגובות עיניניות לא תרתענה כותבים

אליק, תודה על תגובתך העינינית. תגובות מסוג זה לדעתי אינן מרחיקות כותבים אלא אפילו מקרבות אותן. ההבחנה בין תגובה "נכונה" ל"לא נכונה" היא לדעתי בעיקר בשני הבטים: - תגובה לגופו של עינין ולא לגופו של כותב - שימוש בלשון נקיה (לאו דוקא שפה גבוהה, אלא המנעות מקללות, ביטויים מעליבים וזילזול בוטה). לדעתי ברגע שיקויים הכלל הראשון ממילא לא תהיה "מוטיבציה" להיסחף ללשון לא נקיה. אני בחרתי בזמנו להיחשף במפגש הפורום הראשון בו השתתפתי. איני מצטער על ההחלטה, להיפך, רכשתי לי בעיקבותיה חברים ומכרים רבים. ספק אם הייתי נחשף מרצוני בעבר אם הייתי עובר "זובור" פומבי כפי שעברו חלק מהחברים כאן. גם במצבי זה, כשמדובר באנשים שעדיין לא מכירים אותי, יש לתת לי את הבחירה אם להציג את עצמי. יפה עשתה רוח ים (ורבים אחרים) בכרמיאל, שהפגישה ביני לחבר פורום אחר, הציגה אותנו כחברי פורום אולם נתנה לכל אחד מאיתנו להציג את עצמו. כך צריך לנהוג. ישנם אחרים שלא רצו להיחשף, אבל נחשפו שלא מרצונם. אני מניח שיש דוגמה קרובה ללבך. ההרגשה מן הסתם אינה נוחה. נסיונות לחשוף אחרים שלא מרצונם, רק משום שדעתם אינה נראית, היא פסולה. ישנם חברי פורום גברים שהואשמו שהן נשים, נשים שהואשמו שהן גברים, וכותבים שסתם הואשמו שהם שיבוטים של כותבים אחרים. ברור שיש גם מקרים כאלה, אולם זו אינה סיבה ל"עליהום" שבוצע גם ע"י חברי פורום שאת דעתם אני מאוד מעריך ומכבד. לפחות בחלק מהדוגמאות אני יודע שאלה היו "האשמות שווא". (במרכאות, כי איני סבור שיש כאן אשמה). איני חושב שמדובר באוטופיה. ברור שקורה ונסחפים, אולם יש לזכור שמאחורי כל כינוי עומד אדם אמיתי לחלוטין. התנהגות שלא היינו מרשים לעצמנו פנים אל פנים, אין להרשות גם בכתב מעל דפי הפורום. מי יתן ואמן!

הפורום כבמה

הפורום נועד לשמש במה מעליה יוכל כל אחד להביע את דעתו גם מי שדעותיו אינן פובלציסטיות ואולם האומר דברים שאינם בקונצנסוס חייב להיות עם עור מספיק עבה לקבל החזרים ולא תמיד נעימים. ישנם הכותבים להכעיס וישנם כאלה שזו באמת דעתם ואולם בל ילינו כי דעתם שהיא דעת מיעוט אינה מקובלת ע"י הרוב ומשום כך מותקפת מי שאינו יודע לקבל ביקורת שלא יבקר בעצמו

זירעון

New member
לא בתוכן מדובר? אלא בפגע הגוף!

בשרשור הזה לא מדובר כלל וכלל על ביקורת רצויה של "תוכן" הנכתב, אלא על התקפה חזיתית כנגד "גופו" של הכותב. לא מדברים כאן על "השליחות"?... או מה טיב האידאה המובעת? אלא על "השליח" עצמו. ניחושים על זהותו? עד כמה הוא מטורלל? מידת השפיות? האם הוא חבר מירכז הליכוד? או לא? וכו.. וכו.. וכו.. 1. רצוי שבפורום יהיה יותר פירגון לכולם מעל ומעבר (טרנסדנטלי) לתוכן. 2. לעולם אין מתקיפים את גופו של הכותב או חושפים את זהותו. 3. כולנו אוהבים לרקוד, המשותף בינינו גדול על המבדיל. לכן בואו ונאהב אחד את השני. 4. נודה כולנו לאלוהים שאנו שונים זה מזה. 5. את שיחרור התסיכולים היום-יומיים (קאתרסיס) שלנו, נתיק לפעילויות אחרות. 6. ולבסוף, אצלנו בארגניטינה אומרים: If you have nothing good to say? say nothing ושיהיה לכולם יום נעים! זירעון

שתי הפיסקאות הראשונות שלך אכן

שתי הפיסקאות הראשונות שלך אכן תואמות לדיעה שהבעתי (אם כי בניסוח קצת שונה
)

למעלה