פניקס

פניקס

שלום רב, אני מחפשת מידע על חברת ההפקות פניקס שמה בפולנית "Warszawskie Biuro Kinematograficzne Feniks" פניקס הייתה הבעלים גם של בית הקולנוע אטלנטיק שקיים עד היום אשמח לדעת כל מידע על החברה, סיפור ההיסטורי של החברה מהקמתה. החברה נהרסה בשנת 1939 ע"י הגרמנים, לדעת על האנשים שעבדו בחברה. האנשים שמאחורי האנשים שידועים לי שהיו בעלי החברה הייתי רוצה לדעת עליהם יותר שמותיהם : Isidor Fenigstein Felicja Fenigstein Simon Shering" (or Szeryng Preigrodt אלו שמות נוספים שהיו קשורים לחברת ההפקות שהייתי רוצה לדעת יותר עליהם ZYGGFRYD MAYFLAUER, LUDWIG PRYWES שמות הסרטים שהפיקו : 1924 KIEDY KOBIETA ZDRADZA MEZA 1925 SANIN Produkcja, 1936 ADA ! TO NIE WYPADA ! 1936 BEDZIE LEPIEJ 1937 THE DYBBUK 1937 ZNACHOR 1938 DRUGA MLODOSC 1938 OSTATNIA BRYGADA 1939 TRZY SERCA 1939 WLÓCZEGI המפורסם מבניהם זה הדיבוק חברת פניקס הייתה בוורשה ברחוב "Chmielna 43 היה להם גם בית קולנוע בשם "Atlantic" בוורשה ברחוב "Chmielna 33" אם יש מישהו הקשור משפחתית לשמות אלו ואולי יש לו מידע אשמח לדעת תודה

פניקס

תודה אשמח לרעיונות נוספים גם בפולנית במידה ותתגלה אינפורמצייה על החברה פניקס ועל האנשים שהוזכרו

תיקון טעות

לגבי קולנוע אטלנטיק: הכתובת נכונה והמקום קיים ופעיל גם היום. הבעלים של המקום לפני המלחמה היו משפחת Anuszewicz מוורשה, כאשר הבעלות הראשית היתה של סולומון אנושביץ' ובעלים נוסף בחלק קטן יותר היה זלמן-מאיר (מקס) אנושביץ'. הם רשומים בספר העסקים של וורשה מלפני המלחמה וגם בספר הטלפונים של וורשה משנת 1930. לגבי הפקות פניקס, מצטער אבל לא יכול להוסיף. יכול להיות שזה היה אולם הבית להקרנת סרטים שהפיקו, אבל בוודאות לא היו הבעלים.

פניקס

שלום רב תודה על האינפורמצייה האם יש לך את ספר העסקים של וורשה. האם יש לך מסמך כלשהו שאוכל לקבל בו כתובה אינפורמצייה זו ? בתודה

יש לי העתק של הדף

מספר הטלפונים בו מופיעים האנשים, אבל האינפורמציה ידועה לי ממקור ראשון כיוון שאנושביץ' זלמן-מאיר היה סבא שלי ואנושביץ' סולומון היה אח של סבא שלי. בנו הצעיר יותר של זלמן-מאיר, יאנוש (יוחנן בעברית) הוא אבא שלי, עדיין חי ועובד בוורשה. דיברתי איתו טלפונית והוא אמר כי על פי הזכור לו משיחזור קורות המשפחה לא היתה כל חברת פניקס או אחרת שותפה איתם.

פניקס

אשמח לצלם את העתק הדף והאם אתה יכול לשאול את אביך מה הוא יודע על החברה הבחורה שאני מחפשת עבורה לא נמצאת בארץ, ואני מתכוננת לשלוח לה חומר כתוב אם יש לך אפשרות לסרוק את הדף לאימייל שלי [email protected] האם לאביך יש אימייל והאם אפשר להתכתב אתו באנגלית תודה רבה

למעלה