פניסטיל ג'ל

Mירב

New member
פניסטיל ג'ל

אני מתגוררת בארה"ב, וכמו כל ישראלית טובה הבית שלי מלא במוצרים מהארץ, וביניהם כמובן גם הפניסטיל האהוב ועם כל החרקים שיש פה קשה לעבור קייץ בלעדיו!! אך להפתעתי גיליתי לא מזמן שפניסטיל (ו/או החומר הפעיל שלו) אינו קיים ולמעשה אינו מאושר לשימוש ע"י ה-FDA.... אז אכן בישראל ובאירופה משתמשים בו כבר שנים, ובכ"ז העובדה שהוא אינו "חוקי" פה קצת מדאיגה אותי ומעניין אותי מה יש לרופאי-העור לאמר בעניין. תודה מראש!

אין לי הרבה מה לאמר בנושא.

יש הרבה תכשירים שמאושרים במדינות מסוימות ובמדינות אחרות לא מאושרים ... אני בטוח שתוכלי למצוא לו תחליפים רבים.

Mירב

New member
תודה

אני חושבת שכוונתי לא היתה מספיק ברורה: אין לי בעיה להשיג פניסטיל מהארץ, ואין לי בעיה להיכנס עם זה לארה"ב. לגבי תחליפים - אין כאן שום תכשיר שמכיל את החומר הפעיל של פניסטיל. החומר כנראה בעייתי - לפחות בעיני ה-FDA - מה שמביא אותי לחשוב שאולי אני צריכה להפסיק להשתמש בתכשיר... שאולי משהו באמת לא בסדר בו... אני חושבת שה-FDA הוא גוף ענק ומכובד בעולם כולו ואף בישראל. ארה"ב זו לא סתם מדינה, ולמרות זאת אני גם חושבת שעלול להיות באיסור שלהם משהו פוליטי, איזשהו אינטרס שאינו קשור לבריאות, ולכן אני אמשיך לסמוך על משרד הבריאות הישראלי, שמאשר את התכשיר לשימוש!

לא ירדת לסוף דעתי

במילה תחליפים כמובן התכוונתי לחומרים אחרים ולא לאותו החומר הפעיל -. אלא לשלל החומרים האחרים שאפשר למרוח כשמגרד ארצות הברית היא בהחלט לא סתם מדינה - ובכל זאת לא כל תכשיר שולי זוכה לאישור ה FDA . אין בכך לאמר שהמריחה שלו מסוכנת.באופן כללי . (ואני מקווה שאני לא פוגע בך בכך שאני מכנה אותו תכשיר שולי - את נשמעת כאילו קשרת איתו קשרי אהבה ממש)

למעלה