פנימית

סביבאון

New member
פנימית

שאלה לגבי מישהי בתחילת הריון : "אני שלילית לנוגדני cmv. אני בתחילת הריון, ובשבועות הקרובים אהיה במחלקה פנימית בבית חולים למשך מספר חודשים במסגרת לימודי רפואה. רציתי לדעת כיצד נדבקים בוירוס זה ואיך אני יכולה להמנע מהדבקה. תודה מראש"

deathcaster

New member
תגובה

לא הבנתי כיצד זה קשור לפורום... אם היא לומדת רפואה היא לא יכולה לענות על השאלה בעצמה ? א. מבחינה אישית זה מאוד מעניין אותי מדוע היא שלילית לנוגדנים ל-CMV ? האם מדובר במחלה אוטואימונית כלשהי ? כשל חיסוני ספציפי או כללי ? ב. הנגיף אינו עובר דרך האוויר, הוא עובר בד"כ בזיהומים הנובעים ממגע בהפרשות של חולים (בעיקר צואה ושתן) וכמובן גם מעבר דם ונוזלי גוף (רוק פחות). ג. הדרך הפשוטה והזולה להימנע מהדבקה, בייחוד אם את רגישה ואת בהריון היא פשוט לא להיות שם
, וברצינות: מיגון ! מסיכה וכפפות (תנהגי כמו שנוהגים במקרה של כלבת.. 2 זוגות כפפות) ד. גנציקלוביר - תרופה שידועה בהרג של הווירוס ניתנת במקרים נדירים ובעיקר לאנשים שיש להם בעיה חיסונית להתמודד עם נגיף (המקרה הנדון), אם כי יש להזהר בשימוש ממושף ו/או תכוף איתה כי היא הורסת את תאי השערה באוזן הפנימית ויכולה לגרום לנזק בלתי הפיך בשמיעה.

למעלה