פניית פרסה

Daemonlior

New member
פניית פרסה

שלום לכם, חזרתי באופן זמני על מנת לשאול שאלה בנוגע לפנית פרסה.. אתמול בלילה הייתה הנסיעה הראשונה שלי ללא מלווה.. נסעתי בז'בוטינקסי (ת"א) וניסיתי לחפש מקום לעשות פרסה.. בכל הצמתים היו שלטים של אין פרסה.. מרוב יאוש החלטתי לבצע בפרסה בכל מקרה.. (הכבישים היו ריקים ולא סיכנתי אף אחד) את הפרסה עשיתי בצומת שבה כל הנתיבים (4 נתיבים אני חושב) היו לכיוון ישר ואולי גם אחד ימינה.. רציתי לדעת האם זה בסדר או לא? הבנתי שפניית פרסה מותר לעשות אפילו כשיש "אין שמאלה" או "אין ימינה".. אבל שם הופיע רק חץ ישר על הרמזור..

אסורה פניית פרסה

אם יש חץ על הכביש שמסמן רק ישר והתמרור על הרמזור מראה רק ישר אסורה הפניה

hell razor

New member
לא נכון

כל עוד אין תמרור המראה שאסורה פרסה אז מותר לעשות פרסה.

יש לך טעות גדולה ידידי

כאשר יש חץ על הכביש המורה על נסיעה ישר או על הרמזור שמראה על נסיעה ישר יש לציית ולנסוע רק ישר אסור לפנות או לבצע פניית פרסה.

hell razor

New member
לא ידידי,אתה זה שטועה.

ציטוט מספר דיני תעבורה: 44.פניית פרסה (א) לא יפנה נוהג את רכבו כדי להסתובב ולנסוע בכיוון הנגדי (להלן:"פניית פרסה") אלא בנסיבות שאין בהן הפרעה לתנועה או סיכון לעוברי דרך,ולא יפנה כאמור כשהוא מתקרב לעקומה או לפסגה תלולה או במקום שרכבו אינו נראה לעיני נוהג רכב אחר המתקרב מכל צד שהוא. (ב) בכפוף לאמור בתקנה משנה (א), מותר לפנות פניית פרסה לשמאל מנתיב לפניה שמאלה ומכל נתיב אחר שלא הוצב בו תמרור או סימון האוסר פניית פרסה.

MrJacKasS

New member
"תמרור או סימון האוסר פניית פרסה"

הסימון הזה הוא החץ שמורה לנסוע ישר - והוא אוסר על פניית פרסה.

hell razor

New member
לא

רק תמרור 40 ,אני חושב,לא מאשר לעשות פרסה. החץ שמורה לנסוע ישר זה כמו שיש תמרור שאוסר לעשות פניה שמאלה(בשניהם ממשיכים ישר) אך אין זה אומר שאסור לעשות פרסה. ומתי שיש תמרור שאוסר פניה שמאלה זה אומר שאסור לבצע פרסה? ברור שמותר,אין קשר בין פניה שמאלה לפרסה.

adidas88

New member
נכון, אין קשר בין פניית שמאלה לפרסה

אבל אם יש חץ המורה ישר בלבד אז זהו חץ המורה על אסירת פניית פרסה.

hell razor

New member
תגובה

אם יש תמרור האוסר פניה שמאלה אז זה אומר שמותר לנסוע ישר ו/או שמאלה. התמרור הזה הוא למעשה כמו חץ שמורה לנסוע ישר.מה שאומר שאין קשר גם בין חץ שמורה לנסוע ישר לפניית פרסה.

MrJacKasS

New member
בסדר

תעשה פרסה במקום כזה, אנחנו לא נעשה, סבבה ?אני רוצה לתת לך דוגמא שלקוחה מרחוב אחד בכפ"ס: (בציור) אותה סיטואציה - רמזור ירוק מורה ישר בלבד, אין תמרור האוסר פניית פרסהמהצד השני גם לתנועה שם יש ירוק וגם להם יש רק ישר .. אתה עדיין חושב שמותר פרסה ?

Daemonlior

New member
לסיכום..

מבחינה חוקית! (לא מעניין אותי אם זה מסוכן או לא..) מותר או אסור? לפי הגדרת החוק, אכן נשמע ש hell razor צודק.. אשמח אם תסכמו את זה בלי וויכוחים מיותרים..

Marble Arch

New member
אם החץ ברמזור מורה ישר - אסור.

אם אין חצים על הרמזור או על הכביש אבל יש איסור פניה שמאלה - מותר. יש על זה גם מאמר בפורום.

hell razor

New member
במקה כמו שתיארת

חייב להיות תמרור האוסר פנית פרסה.אם אין זה פאק של משרד התחבורה. במקום כזה ,אם אין תמרור אז בדר''כ הרמזורים לא יראו בשני המקומות ירוק.

אני מציע שבמקום להטעות אנשים פה

גש ובדוק את שאר החוקים ותראה שיש לך טעות גדולה שמטעה הרבה אנשים פה ועלולה לגרום לאנשים לעשות מעשה מסוכן וטיפשי בנוסף לעברה על החוק. אין לי מושג מי אתה ומה ההכשרה שלך אבל אולי כדאי שתתיעץ אם אנשי מקצוע המבינים עניין אם דעותי ודעותיו של NewUser4 לא מספקות אותך ואל תקח כלום באופן אישי זו לא הכוונה כאן (ואני מתנצל אם זה נשמע כך) פשוט מאוד אתה טועה טעות מסוכנת ועלול להטעות אנשים

hell razor

New member
באופן אישי?

חס וחלילה.אני ככה למדתי את החוקים מספר תעבורה של תחבורה ציבורית. בכל מקרה אני אבדוק את הנושא יותר לעומק.

NewUser4

New member
סמוך עלי

זה אסור. ואל תנהג כך כי זה מסוכן! ואין שום "פאק" של משרד התחבורה (דרך אגב, זה לא משרד התחבורה) בשילוט כפי שציינת. אם תסמוך על זה אתה עלול למצוא את עצמך מעורב בתאונה. אל תפעל כך. זוהי פניית פרסה מאוד מסוכנת. בנוסף, אין כל פרצה בחוק. החוק ברור בנושא הזה. ואם גם לזה אתה לא מאמין אתה מוזמן להתייעץ עם עורך דין המומחה לענייני תעבורה (מומחה לענייני תעבורה בלבד, לא אחד שמתיימר להיות והוא לא).

למעלה