פניית פרסה

NewUser4

New member
אתה טועה, מטעה, וגם גורם לאנשים

לעשות דבר מסוכן. עשיית פרסה במקום שבו יש חץ להמשיך ישר הוא דבר אסור, ובנוסף גם מסוכן מכיוון שלרוב תתקל בתנועה בדרך המקבילה. מלבד ציטוט החוק שהבאת, תקח את ציטוט החוק שמסביר מהי הוראתו של תמרור (או סימון על הכביש) של חץ ישר. הכוונה היא שהנסיעה מותרת בכיוון החץ בלבד! פרסה היא לא נסיעה בכיוון החץ. לגבי פרסה החוקים ברורים. אין שום פרצה בחוק, ואם תעשה פרסה במקום שבו חץ ישר, תוכל לקבל קנס (בתשובה לשאלתו של מישהו בשרשור. זה אסור גם מבחינה חוקית!). מתי אסור לעשות פרסה (מלבד מקרים שבהם הראות לקויה כמו עלייה תלולה וכד'): 1. כאשר ישנו תמרור שאוסר פניית פרסה. 2. כאשר ישנו סימון על הכביש שאומר שיש לנסוע בכיוון החץ בלבד. לעומת זאת, איסור פניה שמאלה (בתמרור, לא ע"י חץ שמורה לנסוע ישר או ימינה) אינו אומר שאסורה פרסה. הדבר מחוזק בפסקי דין.

נראה לי שזה ויכוח מיותר

סימון על פני הכביש הוא תמרור סימון על הרמזור הוא תמרור ואם הוא מורה לך על נסיעה בכיוון כל שהוא ואתה מנסה לעשות או עושה משהו אחר לא ציית לתמרור ולכן אסור לבצע פניית פרסה מנתיב בו מסומן לנסוע רק ישר לגבי 44ב' הכוונה היא למקום בו לא סומן אחרת חבל שלא הדגשת או "או סומן" בכפוף לאמור בתקנה משנה (א), מותר לפנות פניית פרסה לשמאל מנתיב לפניה שמאלה ומכל נתיב אחר שלא הוצב בו תמרור או סימון האוסר פניית פרסה.

Daemonlior

New member
כמו שחשבתי..

ארג, אני שונא את ת"א

be_roo

New member
במקרה כזה פונים ימינה לרחוב צדדי

שבו בדר"כ קל למצוא מקום לפרסס ואז חוזרים לכביש הראשי ופונים שמאלה.

Daemonlior

New member
בלתי אפשרי..

כל הרחובות היו חד סטריים מימין.. לפני שעשיתי את הפרסה הברוטלית
עשיתי משהו דומה.. נכנסתי לרחוב מימין.. פניתי שמאלה לרחוב אחר ושוב שמאלה לעוד רחוב (שבמזל היה חד סטרי לכיוון הכביש הראשי).. ואז יצאתי לכביש הראשי שם פניתי שמאלה לכיוון ההפוך.. פעם הבאה אני פשוט אחליט לאן אני נוסע לפני
חוויות של הנסיעה הראשונה.. (לילה מעצבן ומבול אימתני.. איכס..)

be_roo

New member
גם אפשרות

הרבה יותר טובה מלעשות פרסה במקום אסור באחד הצירים הראשיים של תל אביב, כאשר אופנוע יכול להגיח במהירות שלא תצפה לה (תזכור שכשהכביש ריק, הוא גם ריק בשבילו)

NewUser4

New member
בחרת את המקום הכי מסוכן לעשות בו

פניית פרסה. אם כבר החלטת שאתה מבצע פניית פרסה בניגוד לחוק, תעשה אותה במקום שבו יש פניה שמאלה ואסורה פניית הפרסה. במקום כזה שמותר רק לנסוע ישר ואין כלל פנייה שמאלה, פניית פרסה היא מסוכנת מכיוון שסביר להניח כי יש תנועה בדרך ההפוכה. ונניח ואתה רוצה לנהוג כחוק. אז או שתעשה כמו ש be_roo אמרה. ואם זה בלתי אפשרי (ריבוי של כבישים חד סטריים) פשוט תפנה ימינה ואז שוב ימינה ושוב ימינה. סביר להניח כי כאשר תגיע חזרה לכביש הראשי תהיה פנייה שמאלה. זה בעייתי בעיקר בשכונות דרום תל אביב (לדוגמה פלורנטין, שבזי, תחנה מרכזית ישנה, וכד') שם יש ריבוי של רחובות וסמטאות חד סטריים. אולם באזור כמו ז'בוטינסקי, ובכלל באזור צפון ת"א הישן, וצפון תל אביב (עבר הירקון) זה הרבה פחות בעייתי (במיוחד בשכונות עבר הירקון, שם בניית מערכת הכבישים מצויינת).

Daemonlior

New member
אתה צודק..

הייתה פניה אחת לפני שמאלה + אסור פרסה.. אבל יותר קרץ לי הצומת בה לא היה שלט "אסורה פרסה"
לא אחזור על זה.. אגב, לא בדיוק ז'בוטינסקי.. יותר נכון המסגר וקצת אחרי.. מכיוון ז'בוטינסקי..

Daemonlior

New member
אני חוזר אליכם לעוד שאלה ../images/Emo3.gif

פשוט לא רוצה לעזוב, הא? לגבי ביטוח חובה לרכב, איפה ניתן לראות בפוליסה (שזה למעשה רק הטופס הקטן, כן?) מי רשאי לנהוג ברכב? אכן יש לי סעיף כזה, מופיעים בו כמה מספרים שפירושם מופיע מאחורי הדף.. אבל מאחורי הדף אני לא מוצא שום אזכור לגבי נהג חדש, נהג עם וותק של פחות משנה/שנה/שנתיים, נהג צעיר, או כל דבר אחר.. Anyone? נ.ב. למעשה, בפוליסה החדשה של ביטוח ישיר, אפילו אין את הסעיף של מי רשאי לנהוג ברכב, רק בפוליסה הישנה שהייתה של אליהו משהו...

Daemonlior

New member
זו הדרך היחידה?

איך שוטר יכול לבדוק כזה דבר לדוגמא? או נגיד שאני רוצה לנהוג ברכב של חבר, איך אני יכול להיות בטוח שהביטוח מכסה?

Superdror

New member
שוטר רק יבדוק שיש תעודת ביטוח תקפה.

ומשולמת. מעבר לכך לא יעניין אותו. מה שצריך לעניין אותך זה העובדה שאם תעשה תאונה חס וחלילה, הביטוח לא יכסה את הטיפול הרפואי שידרש - ואם אתה יודע או לא, טיפול רפואי/אישפוז עולה ה-מ-ו-ן כסף. בנוגע לאוטו של חבר, הביטוח חובה כן יכסה מאחר ומדובר בנסיעה חד פעמית, מזדמנת - ברכב שאתה לא נהג קבוע בו. בנוגע לביטוח המקיף/צד ג' - ביטוח זה לא יכסה. כלומר, אם החבר שתה ואתה רוצה לנהוג במקומו, ביטוח החובה כן יכסה פגיעות בגוף במקרה של תאונה, אבל לא יכסה את הנזק של האוטו של החבר שלך ובטח שלא את הנזק שגרמת לרכב בו התנגשת, במידה ואתה אשם.

Daemonlior

New member
אז..

כל הקטע של נהג צעיר/נהג חדש וכו' זו סתם דרך לסחוט מאיתנו עוד כספים על דברים לא שימושיים..
תודה על התשובה בכל אופן, שבת שלום..

M o l

New member
חברות הביטוח משערות לפי נתונים

סטטיסטיים שהסיכוי שנהג חדש יהיה מעורב בתאונה גבוהים יותר מסיכויי נהג וותיק. בגלל זה ההפרש במחיר. כמו שיש רכבים גניבים שהביטוח עליהם הרבה יותר יקר מרכבים פחות גניבים (סטטיסטית).

costaet

New member
לא רק שלא יכסה מקיף/צד ג'

אלה זה יכול גם לסבך את בעל הפוליסה כי בפוליסה אמור להיות מפורט מי רשי לנהוג באוטו, אם עשית תאונה ואתה לא מופיע ברשימה יהיה לחברת ביטוח "קייס" "לדפוק" אותך בהמשך הדרך כי הפרת את החוזה אימם...

למעלה