פנייה סתמית במקצת

פנייה סתמית במקצת

שלום לכל הגולשים/ות למיניהם, טוב, אז הגעתי לכאן אחרי חיפוש די ארוך. עד עכשיו לא מצאתי את מבוקשי. העניין הוא כזה: למרות שלא הייתי חרדי, גם אני חזרתי בשאלה. נכון שיש לי קשר עם הוריי, נכון ששרתתי בצה"ל, אבל התהליך הוא בעצם לא כ"כ שונה. באתי מרקע "דתי-לאומי מחמיר" (בערך), וקיבלתי החלטה חד-משמעית להוריד את הכיפה ולעזוב את העולם הדתי. פשוט - ראיתי יותר מדי. אני אדם שמח ויצירתי, והיה לי מאד ברור שאני לא יכול יותר, גם מבחינת אינטלקטואלית. יש לי משיכה למסורת ולתרבות היהודית, אך העולם הדתי כפי שהוא עכשיו פשוט דוחה אותי. זה נשמע קצת שטחי, אבל אין דרך יותר טובה לתאר את זה על רגל אחת. כל הפורומים וארגונים שראיתי עוסקים בעיקר ביוצאי העולם החרדי, ודי בצדק, שכן אין ספק שמדובר בעניין הרבה יותר מורכב. ובכל זאת, למרות ששמרתי על קשר עם חבריי הדתיים, וחברים חילוניים לא חסר לי, לא מצאתי קבוצה של אנשים שמבינים לנפשי - הרגשות שלי כלפי הדת, החיפוש אחר דתיות אחרת (אולי), חוסר הניסיון שלי בלפתח קשרים נורמאליים עם בני המין השני (מה לעשות - שנים של שמירת נגיעה ואמונה שצריך להימנע מלשוחח עם בנות לא הולכות ברגל), ההתלבטות האם להחזיר את הכיפה במקומות מסויימים, למשל אצל ההורים, ועוד ועוד... יש לי הרגשה שיש הרבה "דתל"שים" במרגישים תקועים בין שני עולמות, למרות שבפועל הם בחרו רק באחד מהם. סליחה על הפשטות המופרזת, אבל - היש כתובת? אביה בן 21

ואללה, אחי,

מָנְיַגיד לך, זה מה זה מוכר כל הבעיות האלה, אבל עושה רֹשם שאף אחד חוץ ממך עצמך וכמה נשמות טובות מחבריך (שזה כבר בע"מ) לא יוכל לעזֹר לך כאן. כמובן, יֵשְׁתָּה פורום הזה, ברוך הבא וכו'. אבל ה.ל.ל. עובדים, לפי מיטב ידיעתי, רק עם חרדים לשעבר. בבנין ירושלים תנֻחם. יונה

almog4

New member
אביה, ברוך הבא

אתה בפורום הנכון. לפי סקר שנעשה לאחרונה, כ- 30 אחוז מהכותבים כאן היו דתיים לאומיים/ סרוגים. (גם אני למשל). אז ברוך הבא. אם לא הצום, היו מציעים לך פה קפה ועוגה.
רציתי - להביא ציטוט מהארכיון - של שאלה דומה, כי מידי פעם מגיע דתל"ש סרוג ושואל את השאלה הזאת. אבל לא מצאתי. מצד שני - מצאתי בארכיון הפנייה לקישור הזה - שהוא גם כן נחמד (בתודה ל"אור הירח").
דני

boaZone

New member
ברך הבא לצל תאנתנו

אמנם אני לא אוכל, אבל אני גם לא צם, אז אני אכבד אותך ב-
וירטואלי לימות הקיץ החמים. יש לא מעט (אך גם לא הרבה) דתל"שים בפורומינו. לרוב השינויים שעשינו בחיינו לא מוערכים במיוחד ("אז קמת בוקר אחד ולא שמת את הכיפה על הראש, ביג דיל..."), אך מצד שני אנחנו זוכים לדבר עם ההורים שלנו
אתה מוזמן לשתף, לשאול, להעיר, להגיב, להתעלם (מומלץ במיוחד) לכל ומכל מי שאתה רוצה. שיהיה לך יום/שבוע/חודש/שנה/חיים טובים.

אחלה, תודה!

ואגב אתה צודק במאה אחוז - עד כמה שזה נראה נורא כמו "קפיצה קטנה", בכל זאת יש דברים מסויימים שרק דתל"שים מבינים. מה שהכי מצחיק אותי - גם ההורים רואים בזה קפיצה קטנה - "מה אני מבקש ממך בסך-הכך? לשים כיפה על הראש?"
שוב תודה! אביה

R a c h e

New member
עוד דתל"שית כאן בשבילך...

מאוד מזדהה עם חלק ממה שכתבת, שמירת נגיעה.....לא לדבר עם בנים..... (לא מזדהה עם החלק של הכיפה, כאן אין לי דילמה....) לכן אני מכנה את עצמי חרדית לאומית לשעבר תקועה בין עולמות? אני לא! אני לא חושבת שזה שאני כן מדברת, לפעמים, עם חברות מהעבר (לפני שבועיים, אחרי שנים, באזכרה....) משאיר אותי איפשהו באמצע. אני יודעת איפה אני בדיוק וזה ממש לא שם ולא בשום אמצע... בנות בית יעקב או בנות רחל(?) אילו הייתי לומדת בכיתתן, היו, קרוב לודאי מתעלמות מנוכחותי, אבל העובדה שאותה חברה לשעבר ישבה ליידי שעתיים באזכרה לא מקרבת בינינו, בכל מקרה אני נחשבת לחוטאת, מופקרת סוררת ומורה. אם יש כתובת? אנחנו כאן, כאן אפשר להתלבט, לצאת לשמור חלקית או כל וריאציה אחרת שמתאימה לך. כאן אנו אמורים שלא לשפוט איש. אם יש לך משיכה למסורת ולתרבות היהודית, אז בבקשה: תעשה מה שבא לך! כאן אתה ב
עייפה מכדי להאריך, מקווה שהבהרתי את כוונתי. רחל
חרדית לאומית לשעבר

MAYA20

New member
זה לא פורום לחרדים לשעבר.

אין מקום לומר שאתה מוזמן כי על פי הגדרת הפורום יש לך כאן מקום.

דסדס

New member
גם אני כאן!

אני כרגע חצי דתלשי"ת וחצי "דתיה" (תלוי אם אתה שואל את ההורים שלי או אותי...) מכירה מאוד את הקטע של "העולם הדתי כפי שהוא עכשיו פשוט דוחה אותי." זה בעצם מה שגרם לי להחליט לחזור בשאלה... אני לא מרגישה תקועה בין שני עולמות יכול להיות בגלל שאף פעם לא הרגשתי באמת קשר חזק לדת, וגם בגלל שלא ממש שמרתי נגיעה... בכל זאת כולנו (למרות שאני גם דיי חדשה כאן ולא מכירה את כולם..) נשמח לעזור לך או סתם לדבר ולשפוך שטויות! דסדס

ZVI Z

New member
עוד דתל"ש...

זה טוב,אולי כבר נעשה לנו פורום..נראה לי עדיף. ובכל מקרה,אני גם בערך כמוך.. למרות שאני כבר יודע שאני אהיה חילוני,אני עדיין לא מרגיש ככה לגמרי בגלל החברה שבה אני נמצא.שאגב,מעוררת בי דחיה והרגשה מגעילה. שהם לועגים לאינטילגנציה שלנו.. תהנה פה,וולקאם..

אולי "תקוע" לא היתה המילה הנכונה

אבל בכל זאת זה נראה לי מובן מאליו שכל מעבר, ולו הכי קטן וחלק, מוביל לתחושה מסויימת של בדידות, כי הרוב פשוט לא עברו את זה. כנראה שהבעייה הזאת עכשיו נפתרה. אגב בעניין הקטע של הדחייה - למרות שזה עדיין קיים אצלי, מאז שהורדתי את הכיפה אני מרגיש פחות איבה כלפי הדת, ונראה לי שככה זה אמור להיות - ככה מתגברים.

Le Fay

New member
או להפך: מי שנוטים לחוש בדידות

ואי שייכות, הם אלה שמסוגלים לחצות את הקווים. למשל, להסיר את הכיפה. כי אנשים בודדים יש הרבה, גם ואולי בעיקר בתוך ההמון - רק לרובם אין משאבים ויכולת לתת לעצמם דין וחשבון על זה. מבחינה מסויימת, עצם היכולת להרגיש שאתה לא שייך היא פריבילגיה. העניין הוא שההרגשה הזו הולכת איתך לכל מקום, גם בזמן המעבר וגם אחריו.

R a c h e

New member
לא צריך שום פורום חדש

כך, לפחות, לדעתי..... אני כאן כבר כמעט שנה וחצי ואני אוהבת את ה
הזה עם:
החרדל"שים
החרדים
האנוסים
הדתל"שים
החרד"לניקים
והלשעבר
החילוניים
המתלבטים
ו....בעצם, כולם! אני חושבת שלפחות כאן מותר וצריך לקבל את כולם, לפחות כאן שלא תהיה הפרדה (או עימות....) בין חב"ד לגור או בעלז, בין סאטמר לקוקניקים או מי שלא יהיה.... וחוץ מזה, כחרד"לניקית לשעבר, למרות שיש הבדלים, יש עדיין הרבה משותף בחוויות שאנחנו עוברים, ובמה שיש הבדל, בואו נהיה לפחות כאן האחד בשביל האחר, בואו נתעלם פעם מהמפריד והשונה, בואו נהיה לפחות כאן אחים. <רחל דביקה ולא רק כשחם לה....> רחל

MAYA20

New member
יש פורום לדתל"שים

והוא כאן. <לא שללתי באמירה זו את מקומם של חרדל"שים בפורום>

uri80

New member
קודם כל ברוך הבא

כמוך - כמוני . גם אני דתל"ש. בין 2 עולמות - נשמע לי כמו הגדרה די טובה תוכל למצוא הרבה כאלה כאן

אבזץ

New member
הפשטות היא לא שטות.

הפשטות היא בחירה לחיות את חייך בצורה לא מסובכת. (בשם איש זקן וחכם...)

קלעת בול

כי הרי כולנו מחפשים חיים פשוטים, ואף אחד לא אוהב להרגיש שהוא חי בשקר.

למעלה