פנייה נרגשת

נובו

New member
פנייה נרגשת ../images/Emo53.gif

נסיעתי האחרונה בקו בין עירוני, נסיעה שאורכת שעה, היא שגדשה את סאת רגשותיי ועוררתני להביא אל הרשת דברים אלו: נעים מאוד, אני נובו, דתי, מתנחל אפילו. כשאני רואה מישהי יפה, שגם משדרת נוחות וחביבות, אני חושב לעצמי, שהלוואי שהייתי מכיר אותה. ותוך כדי שאני מביט בה ותוהה על קנקנה (זה הפנימי, ולא רק החיצוני...) אני מקווה שהיא תשים לב אלי, יען כי ברב ביישנותי, לא אעז להתחיל אתה. כשמדובר במישהי שניכר בה, אם מחולצת מרצ שהיא לובשת, אם משיחתה, ואם מאינטואיציה אישית שאומרת לי: האישיות שלפניך שופעת ליברליות גורפת ומלאה חילוניות כרימון, אזי נפשי מתכרכמת בי, וליבי נעצב על שלא ייתכן שהנסיבות יפגישו ביננו. תופעה מעיקה, אולי יותר מחברתה הנ"ל, היא מה שקורה באוטובוס. אני עולה לי לאוטובוס, תופס מקום טוב (בהתאם למדיניות הרווחת: אם יש ספסל פנוי אף אחד לא מתיישב ליד מישהו...), ומעיף מבט על העולים אחריי, והחולפים במעבר. והנה עולה אותה אחת ששמתי לב אליה בזמן ההמתנה בתחנה, או סתם, מודה ומתודה, אני שם אליה לב עכשיו בגלל יופיה, ואני משתוקק שתשב לידי. כמעט תמיד חילוניות (וגם חילונים, אלא שזה פחות משנה לי...) מעדיפות לשבת ליד חילונים. לא יעזור כלום. אני מרגיש שאני נראה לכן כמישהו מוזר, קר, לא מוכר, מתנכר, מרתיע. אנא מאיתכן, בפעם הבאה שאתן רואות אותי, תתישבו לידי. אני נחמד. באמת. ואני ממש מעוניין להשחית את זמן הנסיעה בהחלפת חוויות בין העולמות, בשיחה סתמית על דא והא, וכו´ וכד´. מתוסכל המצפה לטוב, נובו.

אכן פניה נרגשת!

ואם אתן מתיישבות לידו, תתישבנה גם לידי! במיוחד בנסיעות ארוכות... תמיד מה שקורה הוא שלא רוצות לשבת ליד דתיים בד"כ, אלא ליד חילונים ואז אני צריך להעביר את זמני בנסיונות התחמקות מניחרות הזקנה שמתיישבת לידי!
מצטרף לקריאתו של נובו

טל קר

New member
בדר"כ הסיבה שאני לא יושבת ליד

גבר דתי (להבדיל מאישה דתיה) זה כי הבנתי שלחלקם יש בעיה עם זה, והם מעדיפים שגברים ישבו לידם. כלומר לא בעיה אישית איתי, בעיה אישית עם נשים שעלולות לגעת בהם בטעות גוועלד כשהאוטובוס מטלטל. אם יש אופציה אחרת מעדיפה אותה. רק אם האלטרנטיבה היא לעמוד כי אין מקום ישיבה אחר אני יושבת לידו.

^Meri^

New member
חחח!!!אהבתי את הגוועלד!!../images/Emo13.gif

מרשה לי לגנוב לך? (וצודקת אגב..לא רציתי להגיב כי חשבתי שזה טיפשי...)
גוועלד!!אההה!!ענקקקק!!:)

SnifHoreg

New member
יוהו!

בהמשך להצלחתה של מאי להצטרף לפורום, אף אני הצלחתי, סוף כל סוף, להכנס לדף "התגובה שלך" במקום אותו דף של "הכנס שם משתמש" וכ"ו, שנהג לרצד ברשעות בכל פעם שהכנסתי את פרטי. אז בהצלחה בהמשך הדרך לי, והמשך שבוע מהנה לכל חברי הפורום באשר הם. סיו"רית סניף חורג מסיימת את שידוריה להיום, לאחר עוד יום מתיש במרכז מר"צ.

SnifHoreg

New member
אופס...

שכחתי שנכנסתי לתגובה זו בהמשך לאשכול, ולא פתחתי אשכול חדש. Just shoot me...

aaa123

Member
יש מקרים שגם אני מניח שלנוסע\ת יש

בעיה עם ישיבה לידו\ה אני מניח הנחה כזאת במקרה שאני רואה תיק במקום הריק או במקרה שהמקום הריק נמצא ליד החלון. במקרים אלו אני גם מעדיף כל אופציה אחרת של ישיבה.

holy_sheep

New member
נובו החביב- תשובה רצינית

התשובה למכאוב ליבך די פשוט: ההורים שלנו תמיד מארול נו להזהר מאנשים נשראים מסוכנים. ועם הכובעים השחורים האלו והחליפות המפחידות- איך אתה מצפה שלא להרתיע את בנות המין השני. אבל עכשי וברצינות (עד כמה שאפשר), חוץ מהכבוד שאנחנו חושבות שאחנו רוכשות לכם- מכיוון שאסור שפרוצה חילונית תשב ליד בחור שומר מצוות דתי ובטעות תחלל אותו או שתפתה אותו חלילה בגלל מלבושיה- אני יודעת על חבר´ה דתיים שהזהירו אותי הם בעצם! שינם חרדים או אנשים "דתיים מאוד" שמתעניינים בבנות חילוניות בגלל הלבוש שלהם שמשדר את ה"ליברליות" שלהן כלפי מין וענייני בנים. מיד נזקף הדגל הקטן שבין רגליהם- והם יוצאים לפעולה. אני לא רוזמת חס וחלילה שהם יעשו משהו בעניין (לפחות לא ברמה של אונס ברוב המקרים) אלה שפשוט יתחילו לגמגם (כבר קרה לי) ואז ינסו להתחיל אתינו בדרכים מיושנות שיגרמו לנו לחובר מנוחה. והנה כמה טיפים: כיום מתחילים שיחה עם בנאדם. לא מדברים איתו על עד כמה יפות העיניים שלו רק אחרי שיחה של לפחות חצי שעה- זה מביך ביותר ! (הכוונה כאן היא ינה לבנות פוזלות אלה למשפט היפה "יש לך עיניים מדהימות" וכו´). לא בוחנים את כל גוףהאישה ואז מחמיאים על העגילים! זה נורא פוגע! אם השיחה נתקעת יותר משלוש פעמים והבחורה מסתכל מהחלון- יש להפסיק לנסות לנהל את השיחה! ועוד טיפ קטן- אתם יכולים להציע את המקום כאשר הבחירה היא ביניכם לבין חייל גולני חמוד... אך הסיכויים קטנים (למרות שהסידור הקטן מהקטיפה תופס פחות מקום מהנשק שהם לא הכניסו לבגאז´). *אז גם כאן הזהרו: אל תציעו את המקום בצורה תוקפנית שמא תפחידו את הבחורה הצעירה* רוב הסיכויים שמרצניקית לא תתנגד לשבת לידכם משו םשהיא תכריח את עמה לחשוב שאם היא לא תשב לידעם לאחר שהצעתם את המקום היא גזענית ונוגדת א תכל הערכי םשהיא מאינה בהם. חזק ואמץ בחורים! כבשה ירושלמית שעברה יותר מדי טראומות עם לובשי כובעים שחורים

מממ...

איך את בטוחה כ"כ שהוא דווקא חרדי ולא לובש כיפה סרוגה? ועוד משהו, לא כולנו מגמגמים, רק רובנו הגדול :) יש חלק קטן ומצומצם שיודע איך להתחיל עם בנות... באמת! נ.ב, נראה לי שבאמת עברת טראומות עם חרדים... האמת היא שבמקומי אין הרבה כאלו, יש כאן המון דתיים אבל רק שניים שלושה חרדים (בכל העיר!) אז אני לא ממש יודע איך הם מתנהגים, אלא רק איך מתנהגים הכיפות הסרוגות ושומרי המסורת... דרך אגב, אני לא חרדי, אלא כיפה סרוגה, אבל אני לוקח את ההודעה שלך לתשומת ליבי, בתור עזרה לחיים סתם ככה... ´ני חושב שרוב העצות יכולות לשמש כל אחד, גם חילוניים... :) נ.נ.ב ההתחלה הייתה מאוד פוגעת, את באמת חושבת שהם (או אם התכוונת לכלל הדתיים גם אני) מסתכלים על הבנות ככה? בתור "פרוצות חילוניות"? ממ אני חושב שהם די נזהרים, ושומרים על עצמם, אבל הקטע של ה"פרוצות חילוניות" קצת מיותר ברוב הזרמים... אבל זה אני...

נובו

New member
תראי...

אני לא לובש שחורים ואני לובש בדיוק מה שחייל גולני חמוד לובש. אני נראה בדיוק כמוהו. וגם להתחיל עם בנות אני יודע. ושוב, טענתי לא היתה דווקא שאני לא יכול להתחיל איתן. אלא בכלל, שאפילו לנהל שיחה קלילה לא מזדמן כי הן נרתעות. שאלה אישית: את היית מתיישבת לידי אם הייתי מציע לך: "היי... רוצה לשבת?" (ונצא מתוך הנחה שאין באיזור אף גולנצ´יק חתיך בטירוף). עניין נוסף: אני מתפלא (במובן החיובי של זה) מההתחשבות שלכן בחרדים שלא היו רוצים שתשבו לידם... זה ממש יפה מצדכן...
שלכם ושלכן- נובו.

כן

אם היית מציע לי לשבת לידך, במידה והייתי לבד (ולא היה שם אף אחד שממש בא לי עליו), לא היתה לי שום בעיה לשבת לידך. אפילו הייתי שמחה להעביר את הנסיעה בשיחה מענינת ולחסוך קצת בטריות בדיסקמן. אני בד"כ לא אתישב ליד חרדים, אם יש אופציה אחרת, מאחר ואני מודעת לזה שבד"כ הם יעדיפו שבנות לא ישבו לידם. אז פעם הבאה שאתה רואה אותי באוטובוס תציע לי לשבת לידך ואני מבטיחה לעשות זאת. ובדרך אגב, אני באופן עקרוני אעדיף לשבת ליד מישהו דתי או כל מישהו אחר מאשר ליד חיל גולני עם נשק.

נובו

New member
שמח לשמוע... ../images/Emo13.gif

אני שמח לשמוע שתסכימי לשבת לידי. אבל... מה גורם לך להעדיף לשבת ליד מישהו דתי (לא חרדי) מאשר ליד חייל גולני עם נשק...? מאיפה השם ליהי רוטשילד מוכר לי? או שאת הרבה בצ´אט/פורום או שליהי רוטשילד היא מישהי מפורסמת שאני לא ממש זוכר... לא משנה. להתראות בינתיים, ו... ניפגש באוטובוס... נובו.

^Meri^

New member
קוראים לזה פצפיזם, וזה גורם לאנשים

לא להמשך לאנשים עם נשק... (מצטערת ליהי שעניתי בשמך...זה פשוט דרש:)))

קוראים לזה פציפיזם...

וזה לחלום על עולם מושלם במקום לראות את המציאות בעיניים מפוקחות.

^Meri^

New member
קוראים לזה נחמדוניזם

וזה גורם לאנשים להיות נחמדים, וסבלניים כלפי הסובב אותם ולא לקטול את הדעות שלהם רק כי אנחנו לא מבינים אותם... אבל כנראה שאתה לא משו בתכונה הזו:)

אני לא "קוטל" את הדיעה שלהם...

אני מביע את עמדתי לגבי הדיעה שלהם. אם יבוא מישהו וייתן לי הסבר מדוע הפציפיזם צודק, וישכנע אותי, אז אני אהיה פציפיסט, אני לא מזלזל בדיעה הזאת, אני אומר שלפי דעתי, זאת ראייה לא נכונה של המציאות. להרוג אותי על זה? הגיוני מאוד.

להרוג אותך בגלל הדעה שלך?

זה קצת סותר את האידיאולוגיות הפציפיסטיות. בכל מקרה אתה הבעת את העמדה שלך לגבי העמגה הזאת בצורת קטילה ולא בצורה שמעוררת דיון או משהו כזה שאין לי בעיה לנהל איתך.

תראי...

אני לא חושב שקטלתי את הדיעה של מישהו, הבעתי את דיעתי על הדיעה שלו. לא השתמשתי במילים גסות או בתוקפנות יתר, אמרתי את הדיעה שלי, אולי קצת באגרסיביות אבל ממתי זאת לא מדינה דמוקרטית?

לא אמרתי שזאת לא מדינה דמוקרטית

למרות שאני לא לגמרי מסכימה עם הקביעה הזאת כי מדינת ישראל כיום בדומה להרבה מדינות דמוקרטיות אחרות היא לא בדיוק מדינה דמוקרטית. בכל מקרה אין לי בעיה שתביע את הדעה שלך, ומבחינתי אתה יכול גם לקטול את הדעה שלי בסכ"ה הסכמתי עם על דעתי מירב על הדרך בה הבעת את הדעה שלך. ואמרתי לך אני מוכנה לשמוע את הדעה שלך ולהשמיע לך את זו שלי.

למעלה