פנייה לעזרה.

שרון א

New member
פנייה לעזרה.../images/Emo131.gif

הי אפרת, אני מקבלת את המלצותיך לבבחור לי "מאמן" שיעזור בניהול הזמן, אך אני צריכה עזרה באיתור מאמנים כאלה.מאחר ורק לאחרונה אומתו מחשבותי לגבי הפרעות הקשב והריכוז שלי, ולראשונה בחיי אני מודעת לכך יש לי קושי מסוים להתמודד כעת עם המצב. אני חווה עליות וירידות במצבי הרוח, מאבדת את חוט המחשבה בפתאומיות, שוכחת פרטים/מתבלבלת בהם ואני דוחה/לא מצליחה לבצע משימות פשוטת ויומיומיות הקשורות לניהול משק הבית.זה מדכא אותי ואף הצליח לפגוע בבטחון העצמי הגבוה שליווה אותי לאחרונה. האם קשיי הקשב והריכוז באים יותר לידי ביטוי במצבי לחץ ? אני מאוד מוטרדת. תודה על תגובתך, ואשמח לשמוע תגובות ממשתתפי הפורום הנוספים. לשאר המשתתפים, אני חדשה כאן , ואני מקווה שאצליח להישאר.

יוניא

New member
שרון אני מכיר מישהיא שעושה "אימון"

תוכלי לפנות אליי למייל ואני אתן לך כתובת אימיי שלה האימייל שלי [email protected] יוני

היי שרון!ברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

קודם כל אני שמחה שהחלטת לפנות על גבי הפורום, אני רואה שיוני כבר ענה לך וזה נהדר. לגבי שאלה ששאלת - הפרעות קשב וריכוז אכן מתגברות על רקע מצבי לחץ, שוב אני מחכה לתגובות המשתתפים כי אני יודעת שיש פה הרבה חבר´ה עם טיפים נהדרים. אפרת

שרון א

New member
תגובות משתתפים../images/Emo23.gif

הי אפרת, קיבלתי מידע נוסף באמצעות האימייל על קינסולוגיה, האם זה אומר לך משהו? האמת, היא שרק בימים האחרונים אני מתחילה להיות מודעת לעובדה שלעיתים אני מכניסה עצמי ללחץ מיותר ע"י העמסת יתר של משימות. בימים אלו ממש אני קצת ב-out בגלל כל הסיפור הזה, וזקוקה לעזרה בכמה מישורים. לצערי, לראשונה אני גם מתחילה להבין שיש לי מגבלות מסוימות שעליי ללמוד להסתדר למרותן, על מנת לתפקד בצורה טובה ולהיות עקבית. אני לפחות יכולה לטפוח לעצמי על השכם על העיקשות שלי לבדוק כיצד זה שאני חווה עליות וירידות משמעותיות כל כך בחיי היומיום(מזה שנים), עד שהן מצליחות לשבש לי את התפקוד. אני יכולה רק להצר על כך שנאלצתי לגלות זאת לבד. המון תודה, שרון.

Iddo

New member
עשית אבחון מסודר? זה מקל את הבנת

הבעיה והפתרונות.

שרון א

New member
ביצעתי אבחון

עשיתי אבחון דידקטי פסיכולוגי מסודר באמצעות ניצן וקיבלתי המלצות המתייחסות להיבחנות במסגרות לימודים. לא קיבלתי עדיין איזו שהיא הכוונה לצורך הקלה בהתמודדות עם הקשיים היומיומייים, שציינתי מעל גבי הפורום. אני עושה זאת בימים אלו גם בעזרתכם. ע"פ האבחון, הריכוז שלי מושפע ממצב הלחץ בו אני פועלת, למרות שניכר ניסיון תמידי לעשות מאמץ ולגייס אנרגיה כדי להשלים משימות במלואן. הלחץ גורם לחסימה ביכולת למקד את תשומת הלב העיקרי בדרישות ממני כשהוא משפיע בעיקרו על הזכרון. או אז,איני מצליחה לשלוף בצורה מסודרת ידע שנחוץ לי מיידית, עובדה המגבירה את הלחץ ויוצרת מעגל המחזק את עצמו, שלא תמיד אני מצליחה לקטוע אותו ולהתחיל מחדש. במצבים כאלו אני זקוקה לסיוע מבחוץ או שינוי משמעותי בפעילות בה אני עוסקת. כפי שציינתי כבר בניהול חיי האישיים אני לא יודעת כיצד לנהוג בשעות הלחץ, ואז התפקוד הכללי שלי נפגע לכמה ימים, וקשה לי להתארגן מחדש שוב ושוב.

Iddo

New member
עקרונית יש שתי דרכי התמודדות

עקיפת בעיות וצימצום בעיות. טיפול תרופתי עזר לי מאוד לא לבנות לחצים. לא הייתי בונה לחצים כמו שלך אך הלחצים שלי בבדאי היו מוגזמים ומפריעים להתמודד עם המציאות. הטיפול הרפואי המתקדם הזה מאוד יקר. אפשר להתמודד עם לחצים גם על ידי לימוד יוגה / מדיטציה או אפילו שימוש בהיפנוזה. זה עוקף את הגורם הרפואי של הלחץ. היוגה והמדיטציה דורשים זמן אך נראה שהזמן הזה ממילא אובד לך. אם הבנתי נכון, אין לך מה להפסיד כשמדובר בזמן. בהצלחה!

שרון א

New member
התמודדות עם לחצים

הי, באמת השבוע התחלתי לחשוב על סוגי הטיפולים שהצעת מתוך הבנה שאני בלחץ לפעמים.אבדוק האפשרויות המתאימות לי דרך קופת חולים. ממש תודה, שרון

דליה .ד

New member
שרון שלום!../images/Emo140.gif

בנוגע להתמודדות עם לחץ. הייתי מעונינת לשמוע דוגמה כי אני לא כל כך מבינה למה את מתכוונת. אבל...התרומה שלי לנושא היא: פעילות שאת אוהבת. לדוגמה אני חולה על ריקודי עם. אני אלך לרקוד חולה, על סף עילפון וחצי מתה - לא מעניין אותי! זבה מה זה מעמיד אותי על הרגליים. המוסיקה התנועות הכיף, אני רוקדת ממש לתוך עצמי ומוציאה אנרגיה וזה פשוט בא במקום טיפול פסיכולוגי...וגם יותר זול! אולי את אוהבת לשחות, או לצייר, או להתאבק בבוץ, לא משנה. איזה פעילות כייפית גם כדי לשרוף זמן, לבלות, להנות ודרך זה אולי לצאת מהלחץ. נסיון קטן שלי לעזור. מה דעתך?
אה..נזכרתי! סקס גם טוב....

למעלה