פנייה לחברי המרכז

עמרי ר

New member
פנייה לחברי המרכז

עוד מעט תתכנס וועידת הליכוד, שבוודאי תעסוק בנושאים רבים וחשובים (כמו מדיניות הממשלה, תוכניות שרון ואולמרט מול תוכניות אחרות, מצב הבטחון והכלכלה ועוד), לצד דיונים והחלטות שיעסקו במבנה הוועידה, הפיכתה למרכז ובחירת כל מיני גופים מגופים שונים במוסדות התנועה. אני מניח שנשמע הרבה את צמד המילים "חשבון נפש", שיופנו כלפי מנהיגי התנועה בקשר לנושאים שונים: המצב במדינה, עקירת יישובים, הבחירות המוניציפאליות ועוד. מה שחסר לי בכל התמונה הזו הוא חשבון הנפש של המרכז עצמו. מה עם אחריות המרכז לפריימריס הבזיוניים של טרם הבחירות האחרונות? מה עם אחריות המרכז להסתננותם של גורמים שליליים לתוך המרכז והתנועה, ולבחירתם לכנסת של אנשים המביישים את תנועת הליכוד ומורשתה? מה עם מספר מסקנות לגבי התנהלות המרכז בעקבות כל הארועים האלה, שגרמו נזק אדיר לתדמיתה הציבורית של התנועה כולה? עד כה אני מבחין רק בהצעות שנועדו לחזק את המרכז, להעביר לידיו עוד ועוד סמכויות בנושאים שונים. במקום שהתהליך יהיה הפוך, ואנשי המרכז יבינו שלטובת התנועה והמדינה ראוי לוותר על כמה מסמכויותיהם (כמו למשל פתיחת בחירת המועמדים לכנסת לכלל מתפקדי הליכוד), הם עושים ממש ההיפך ומבקשים לעצמם עוד ועוד שררה וכוח, למרות שבשנים האחרונות המונח "מרכז הליכוד" הפך, בעיני הציבור, לשם נרדף לכוחנות, שחיתות ותאוות בצע, בצדק ושלא בצדק. אני מנצל את הבמה הצנועה הזו וקורא לחברי מרכז הליכוד: תניחו בצד את האגו והאינטרסים האישיים שלכם, ותתמקדו בתפקידכם האמיתי לשמו נבחרתם: טובתה של תנועת הליכוד, שהיא תנועת השלטון במדינת ישראל. אנא, אל תגרמו לעוד נזק תדמיתי קשה לליכוד ולגוף המרכזי שמרכיב אותו, כי הדבר עלול לעלות לכולנו ביוקר רב.

Democritous

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

רפש פוליטי, זה מה שמרכז הליכוד הביא עלינו. יש כאן אדם שהוא חבר מרכז ליכוד וברור לי שהיות והוא חפץ חיים פוליטית הוא ינסה למנוע כל ניסיון לסרס את הסמכויות של המרכז הזה. אותו אדם טורח להדגיש את מצע המפלגה שאושר ע"י המרכז ורואה בו כמנדט היחידי להתנהלות פוליטית מדינית. המרכז עבורו הוא אלוהים ועל פיו יישק דבר. יודע הוא שכך צריך להיות שאחרת יגיעו לקיצם חייו הפוליטיים. לכאורה לא אמורה להיות לי טענה כלפיו כאם אל מי שמאפשר זאת, אך היות ונוצרה מעגליות ותלות הדדית הופך להיות המרכז המטרה הראשונה. חברי המרכז הינם רפש פוליטי, חונטה המנותקת מן הציבור שהדמוקרטיה זרה לה. מונעים ע"י אינטרסים אופורטוניסטיים צרים. כפיית אידאולוגיית מיעוט או קבלת מינוי פוליטי. על מנת לקדם מטרות אלה מריצים הם מועמדים בלתי ראויים מבחינה ציבורית אך שעונים לצרכים עבורם הם נשלחו. אין זה מפליא אם כן שנוצרה חוסר תאימות כה גדולה בין ציבור מצביעי הליכוד לבין נבחריו (למעט נבחרים החפצים פוליטית מבחינה ציבורית כללית). ניתן להגדיר זאת לא פחות מאשר פוטש פנימי על המפלגה. גנבו את הליכוד מהבוחרים. זה לא הליכוד האמיתי. עוד יבואו אנשים אלה על גמולם. מגן ימני: כדאי שתסיק מהר מאוד מסקנות אישיות, לא תגיע רחוק בצורה כזאת, בהתחייבות.

הגעתי מספיק רחוק

וזה בלי להזדקק לקשרים פוליטיים כלשהם. אז את המסקנות האישיות תסיק אתה, ותלמד את העובדות לפני שאתה מתקיף. לגופו של עניין, גע לשמירה על עיקרון שלמות המולדת היא שמרכז הליכוד יצור מאזן אימה מול הנבחרים בעניין זה. זה הדבר העיקרי שמעניין אותי. ד"א- רוב חבריי טוענים שמבחינה אישית לי עדיף שבפריימריס ישתתפו כל חברי המפלגה, שכן כך אוכל (אם אחליט להתמודד) להיכנס לכנסת בצורה קלה יותר. אבל זה, כאמור, לא מה שמעניין אותי, אלא שלמות המולדת. ולכן הגשתי הצעה לתיקון החוקה: שכל פינוי ישוב יצריך את אישור מרכז הליכוד.

Democritous

New member
אני בספק

אם חברים שלך יודעים במה כרוכה התמודדות בפריימריס ואיזה מוניטין צריך שיהיה לאדם על מנת שיוכל להשתחל פנימה. אני בטוח שאתה יודע לעשות את השיקול הטוב ביותר עבורך אחרת המסקנות שלך היו אחרות. המרכז הוא חממה בשבילך. בפורום אחר היית נמוג כבר מזמן. להגיע רחוק זה עניין יחסי שצריך להימדד גם על ציר הזמן. העובדות הקיימות לא ממש חשובות. אולי תצליח עוד להתקדם אך תמיד תשאר איש קצוות-פוליטיקאי קטן שאין אחריו תמיכה של ממש ורק יודע לנצל את פגמי המערכת לצורך תועלתנות אישית. אכן שלמות המולדת היא זו שמעניינת אותך. אתה גם יודע שהדרך לקדם אינטרס זה היא דרך המרכז. בחזון שלך אתה רואה את מדינת ישראל כבולה כולה בידי מרכז אשר יחליט לחיוב או לשלילה. דעת הציבור כלל אינה פקטור בעיניך ואין כל ספק שעדיפים קולותיהם של מספר אלפי חברי מרכז מאשר דעתם של אזרחי המדינה. הדמוקרטיה תדע איך להעניש אנשים כמוך.

איזה פחד

1. הדמוקרטיה תעניש אותי. נו, ואז מה? אני לא אהיה פוליטיקאי? ממש אסון. 2. אני אשמח אם תסביר איך בדיוק שלמות המולדת מתיישבת עם תועלתנות אישית. אני מקבל אחוזים על כל דונם שנמצא בשליטת ישראל?

Democritous

New member
שלובים האחד בשני

אני צריך להתחיל להרצות לך על פוליטיקה כאן ועכשיו? כל אחד מגיע לפוליטיקה עם עקרונות. עד לכאן הכל בסדר. אך כאשר לא קיימת תאימות בין העקרונות האישיים לבין העקרונות של הכלל אז העקרונות שלך נהפכים לתועלתנות אישית. ראיית המציאות דרך הפריזמה הצרה מאוד שלך. לצורך הגשמת וקידום עקרונות האלה ועל אף חוסר התאימות הברורה אתה תורם ליצירת תבנית פוליטית מעוותת שתתן עדיפות לעקרונות שלך. זו תועלתנות אישית. אם אני צריך להסביר לך את זה מצבך ומצב הפוליטיקה שלנו רע ביותר. אנשים כמוך צריכים להיבעט החוצה מהפוליטיקה ומה שיותר מהר. הפכתם את המקצוע האצילי ביותר למשהו מלוכלך. אנשים שנקראים פוליטיקאים מוציאים את דיבת המקצוע רעה. אין להם ולו טיפת מושג קלוש מהי פוליטיקה וכיצד היא אמורה להתנהל.

רונאל1

New member
הגעת מאוד רחוק

אתה חבר מרכז ליכוד, שיחקת אותה, גבר! ואם תעבירו את כח ההצבעה ממרכז השחיתות לכלל מתפקדי הליכוד, אני שוקל להתפקד ולהצביע עבורך. רק תספר לנו קצת על הנסיון הניהולי שלך (או אחר) שנבין למה בדיוק אתה ראוי להיות חבר כנסת. לגבי חבריך למרכז- מה בעצם הם אומרים לך? שאבוד לך במרכז ממילא אז עדיף לך פריימריס? תיקונים לחוקה - לרגע חשבתי שאתה מדבר על חוקה למדינת ישראל. אבל אז נזכרתי שוב שאתה מתכוון לנייר הלא רלוונטי הזה של מרכז הליכוד. חוקה עלק. קטעים איתך.

נא לצטט

1. הגעתי רחוק כי אני עובד למחייתי ומתפרנס בכבוד במקצוע שאני אוהב (בינתיים). זה מספיק רחוק בשבילי. אם בשבילך לא- זכותך. לחברותי במרכז אין קשר לזה. זו לא הצלחה מבחינתי. 2. כרגיל: סילופים ושקרים. נא לצטט איפה טענתי שאני ראוי להיות ח"כ, מתחילת הפורום ועד היום. העסקה הרגילה: אם אתה מוצא- אני פורש מניהול הפורום. אם לא- אתה מתנצל. הולך?

רונאל1

New member
טב נודניק, נדנדת? - קיבלת!

<<ואם תעבירו את כח ההצבעה ממרכז השחיתות לכלל מתפקדי הליכוד, אני שוקל להתפקד ולהצביע עבורך. רק תספר לנו קצת על הנסיון הניהולי שלך (או אחר) שנבין למה בדיוק אתה ראוי להיות חבר כנסת.>> כרגיל אצלך, הכל סילופים, שקרים והגנה על המרכז המושחת בכל מחיר. איפה בדיוק ראית שטענתי שאתה רוצה להתמודד לכנסת? בגלל שאמרתי שאני שוקל להתפקד לליכוד ולהצביע לך? או בגלל ששאלתי על הנסיון שלך? חיפשתי בכל ההודעות שלך ולא מצאתי את המקום בו הודעת על התמודדות. אתה רוצה לבשר לנו על איזו הודעה דרמטית?

כן, שנמאס לי מהשקרים שלכם

מאז שהתחלתי לנהל את הפורום, כבר היו לפחות 100 מקרים כאלה. תמיד זה נגמר באותה צורה: הצד שציין לגבי שקרים או חצאי אמיתות מתקפל. לך לפחות היה את האומץ להודות, וזה ראוי לציון.

מספיק רחוק?

סתם מסקרן מה זה בדיוק להגיע רחוק בליכוד? להיות חבר מרכז? ולמה בדיוק אתה חושב שמגיע לך להיות עוד ח"כ של הליכוד? אין מספיק אלברט אפללו בכנסת?

עמרי ר

New member
חבל שאתה מנצל את ההודעה שלי

לצורך ניגוח אישי ולא ענייני של אדם זה או אחר. שיהיה ברור: במרכז הליכוד ישנם אנשים שהם בשר מבשרה של התנועה, אנשי עשייה מעולים שמביאים רק כבוד לתנועה. הם מהווים את הרוב מקרב חברי המרכז, אלא שהמיעוט הרועש והכוחני, זה שמצלמות הטלוויזיה נהנות לעוט עליו בכל הזדמנות, הוא שמביא נזק כה גדול גם למפלגה וגם למערכת הפוליטית כולה. לא חסר רפש פוליטי גם במקומות אחרים, ולא בכדי נאמר שמי שיושב בבית מזכוכית אל-לו לזרוק מתוכו אבנים. אני, בפנייתי, רוצה שאצלנו בתנועה הדברים ייראו אחרת, כפי שהם צריכים להיראות במפלגת שלטון גדולה, והסטנדרטים שלנו חייבים להיות גבוהים יותר משל תנועות אחרות, קטנות וקקיוניות שלא יראו את כס השלטון בעתיד הקרוב. אם הליכוד ינקה מתוכו רק מאות בודדות של אנשים שלא שייכים אלינו בשום צורה, המרכז יהיה דבר שאפשר להתגאות בו. אבל זו פעולת נקיון שחייבת להעשות ומהר, ולצערי עושה רושם שזה לגמרי לא הכיוון כרגע, בטח לא לקראת הוועידה של עוד שבועיים.

Democritous

New member
רצונך רצוני

מקומות אחרים לא מעניינים אותי. אני בוחן את עצמי ולא מתעסק ביחסיות. הניגוח הוא לא אישי במובן המובהק של המילה, שהרי אין לי דבר וחצי דבר עם מגן ימני אותו אני כלל לא מכיר. עצם היותו חבר מרכז והתבטאויותיו בנושא זה הן אלה המעלות את חמתי. מה לעשות שאנשים מתעסקים בפוליטיקה לכן כאשר אתה תוקף באופן פוליטי בהכרח התקיפה היא גם אישית במידה מסויימת היות ומאחורי הדעות והמילים עומדים אנשים.

רונאל1

New member
דברי בדרנות בנחת נשמעים

"הליכוד ישנם אנשים שהם בשר מבשרה של התנועה, אנשי עשייה מעולים שמביאים רק כבוד לתנועה. הם מהווים את הרוב מקרב חברי המרכז," רק תסביר לי בבקשבה, אם כל האנשים הישרים, המוכשרים והטובים האלה במרכז מהווים את הרוב שם, איך בדיוק הגיעו לכנסת אנשים כמו: א. בלומנטל ב. גבריאלי ג. גמליאל ד. חזן ה. גורלבסקי ו. בנלולו ז. עמרי שרון והרשימה עוד ארוכה...הם הרי לא נבחרו בקולות המיעוט. גבריאלי הגיעה לאחד המקומות הגבוהים בפריימריס. זה לא היה בגלל איזה קומץ שולי. אלה היו אותם אנשים "מעולים" שהביאו את האסון הזה שנקרא "נבחרת" הליכוד.

um21

New member
זוהי לא בדרנות

אני אישית חושב שלפחות שני שליש מחברי המרכז הם אנשים ישרים חיוביים ומשכילים הבעיה היא באותם רעשניים שהתקשורת אוהבת להציג. ודרך אגב כדי להיכנס לכנסת ברשימה הארצית הספיקו 700 קולות ובחלק מהמחוזות הספיקו 300 קולות תעשה חשבון ותראה שהחבר'ה הבעייתים הצליחו להכניס כמה "מוצלחים" לכנסת מה לעשות זוהי אחת הבעיות בדמוקרטיה

תנסה למשל...

להשוות את הרשימה של "חונטאל" לרשימה מקבילה בעבודה או במרץ??? יקירו של "חונטאל 1" -ביילין- לאחר שנזרק ממדרגות כל מפלגות השמאל (אולי צריך להזכיר לחונטאל 1 שהוא אפילו לא הצליח להכנס לכנסת-לשמחת עם ישראל), יצא לז'נבה בברכת השויצרים ובכספי האנטישמיים באיחוד האירופי, והיום כשהוא רוצה לחזור לארץ עטור ניצחון, חבריו בשמאל רוצים להסתיר אותו כדי שיצליחו, אולי, להציג בפני העם את אסון ז'נבה. אפילו השמאל הישראלי הבין ששמו של ביילין מהווה מקור לצרות אצל 95 אחוז מהעם. הם מנסים להסתיר את המשוואה: ביילין=אסון אוסלו=אסון ז'נבה!!!

רונאל1

New member
מרכזון הסכיזופרן שוב חוזר

מה קרה? אחרי ההחלטות שלא להסיר את החסינות משני חברי הליכוד המושחתים, חזן וגורלבסקי, פתאום התאהבת מחדש במפלגה? אהבתי את חונטאל. יענו מהחונטה. איזה כיף להיות בקליקה של שרון-אפל-שרון-גבריאלי-חזן. כיף לא נורמלי כאן.

רונאל1

New member
אתה צודק ההודעה הקודמת אינה בדרנות

זאת שלך, לוקחת לה התואר בקלות רבה. "מה לעשות זוהי אחת הבעיות בדמוקרטיה"....תגיד אתה בסדר? אתה קורא למה שקרה במרכז הליכוד המושחת "דמוקרטיה"? אני חשבתי שבדמוקרטיה לכל החברים במפלגה / בעם יש זכות בחירה ולא רק לקומץ מושחתים. אני גם חשבתי שבדמוקרטיה אנשים נבחרים על פי דעות, רקורד, נסיון וכיו"ב ולא על פי חובות הימורים, קבלת שוחד וטובות הנאה ושאר מרעין בישין שמאפיינים את קרקס הליכוד.

למעלה