פנייה ימינה......

פנייה ימינה......

באיזשהו רחוב בכפ"ס אין פניה שמאלה והמורה שלי, אמר לזאת שהייתה לפניי שתלמידים ברחוב הזה תמיד מתבלבלים וטסטרים תמיד מכשילים על הרחוב הזה. מדובר על כביש חד סטרי בעל שני נתיבים וכשרוצים לפנות ימינה, אז תלמידים תמיד לוקחים את הנתיב הימיני ופונים הוא, לעומת זאת אמר שזאת ט-ע-ו-ת איך זאת טעות? למה צריך לקחת ת'נתיב השמאלי בשביל לבצע פניה ימינה??

abcdcba

New member
איפה בכפ"ס? ../images/Emo13.gif

ודרך אגב- למירב ידיעתי המועטה, פנייה ימינה היא תמיד מימין לימין..

אז זהו, שאני גם יודעת שזה ככה!

אבל אולי בגלל זה המורה שלי אמר, שהרבה תלמידים מתבלבלים בגלל זה... ואני לא זוכרת איך קוראים לרחוב
אני זוכרת איך הוא נראה, אבל לא יותר מזה
חחחח

Daemonlior

New member
אולי יש מכוניות חונות בהמשך

של הנתיב הימיני אחרי אחרי הפניה וקשה להשתלב לשמאל... בכל אופן, אם אין פניה שמאלה, אתה תראה שלט והטסטר גם לא יגיד לך לפנות לשם בדרך כלל.. ואם הוא אומר לך לפנות ב"אין פניה שמאלה" תבדוק טוב טוב לפני שאתה תוקף אותו: "אבל אסור שמאלה" כי אולי ההגבלה היא לרכבים מסויימים..

לא התכוונתי לזה...

אין פניה שמאלה, הטסטר אומר לפנות ימינה - אני נמצאת בנתיב הימיני ולפי דברי המורה שלי, אני צריכה לאותת לנתיב השמאלי ומשם לקחת את הפניה ימינה..... וזה מה שלא מובן לי כל כך...

אוראל1988

New member
מה את אוטובוס../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif

חוץ מזה כשאת לוקחת את הנתיב השמאלי את בעצם נכנסת לנתיב של התנועה ממול, אז מה ההיגיון פה?

אוראל1988

New member
אופס זה חד סטרי....../images/Emo163.gif

בכל מקרה אורי הבוחן תנועה המדופלם הסביר לך איך זה עובד, למרות שלי אישית זה נראה דבר לא תקני מבחינה תעבורתית, אבל מי אני לעומת המהנדסים המהוללים....

אני כמעט בטוחה שכן, 96 אחוז שכן ../images/Emo13.gif

פשוט הייתי ישנונית קצת לפני השיעור נהיגה
(לא כשאני נהגתי חלילה!)

MrJacKasS

New member
את בטח מדברת על רחוב ירושלים

רחוב ירושלים בנוי משני נתיבים שאסורה הכניסה לרחוב השמאלי, ויש לך רק ישר (שהולך בפיתול כזה..) וימינה.אם תסתכלי על החצים שמצוירים שם על הכביש, תראי שהנתיב השמאלי נועד לפנייה ימינה (לרחוב בן גוריון) והנתיב הימני מצויר עליו חץ באלכסון מוטה ימינה, שנועד לכניסה לרחוב שממול שבפיתול (אוסטושינסקי אאל"ט) ..

Daemonlior

New member
זה ממש מפחיד..

במצב כזה חייבים להיות 2 רמזורים שונים לכל פניה.. ובטח כמה שלטי הסבר ירוקים לגבי הנתיבים.. בפ"ת יש מקומות דומים, אבל פשוט הימין הוא ימין בלבד, והשמאל הוא ישר, למרות הפיתול..

be_roo

New member
למה שמישהו יחליט על כזה דבר../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

הייתי שמחה לדבר עם מי שאחראי על העניין בעירית כ"ס. פניה ימינה מהנתיב המשאלי תוך חיתוך של הנתיב לממשיכים ישר

MrJacKasS

New member
אל תתפסי אותי במילה

היא הזכירה את הצומת הזאת וזהו צומת שמאוד מוכר לנבחני נהיגה שטסטרים אוהבים להכשיל בו, והיא ציינה אז זה בהודעתה , לכן אני כמעט בטוח שהיא מדברת על המקום הזה .. יכול מאוד להיות שהתבלבלתי במיקום החיצים ואני זה שטועה

be_roo

New member
אני לא אתפוס

ופחות משנה לי האם מדובר בצומת שהוזכר בהודעה הראשונה, אלא האם בכלל קיים צומת שכזה, ואם כן מה הביא לחלטה לסימון הנתיבים בצורה כזו. כמובן שבלי לראות את המקום בעצמי אין לי אפשרות לקבוע דבר, אבל "על הנייר" זה נראה תמוה ביותר.

MrJacKasS

New member
כשאבקר שם להבא

אבדוק את עניין החצים מקרוב ..זה 2 מטר מהבית שלי

abcdcba

New member
אתה יכול לתפוס אותי במילה

זה קיים.. בדיוק לפי התיאור.. הייתי שם היום

MrJacKasS

New member
מה גם

שאלה שממשיכים ישר לא ממש "ממשיכים ישר" הם קודם כל פונים ימינה ורק אחרי מטרים ספורים שמאלה לרחוב אוסטושינסקי כך שזה לא נקרא כל כך "חיתוך של הנתיב" כי שני הנתיבים בעצם מיועדים לפנות בראש ובראשונה ימינה .

למעלה