פניטואין ודיכאון

baudrate

New member
פניטואין ודיכאון

אני תוהה האם יש קשר בין השניים. מה שאני שמעתי הוא שתרופות נוגדות דיכאון כמו ציפרלקס עלולות לגרום התקפים אפילפטים ולהוריד את הסף האפילפטי. אז אני חושב שזה יכול להיות גם ההיפך. כמובן שלדיכאון יש יותר ממרכיב אחד, אבל יכולה להיות תרומה משמעותית של התרופה האנטי אפילפטית לבעיות וקשיים נפשיים זו לא הזמנה או הצעה להתחיל לשחק בתרופות על דעת עצמך, צריך כאן ליווי של רופה מומחה. אבל הבעיה היא שכל רופא רואה רק חלק מהתמונה... אם יש לכם המלצה על נוירולוג שיכול ליעץ בנושא הזה ספציפית אשמח לשמוע.

museMe

New member
מהנסיון שלי

אני התחלתי עם פניטואין רק לפני חודשיים, יש תרופות אנטי אפילפטיות אחרות שגרמו לי לי לדיכאון כמו דפלפט כרונו, וככל רוב התרופות האנטי אפילפטיות שיחקו לי עם מצבי הרוח בצורה לא נחמדה. לאחרונה אני נוטל (על דעת עצמי) פחות פניטואין, מחכה לראות מה הנוירולוג ימליץ לי לעשות הלאה, והתחלתי ליטול בהמצלת פסיכיאטר רמוטיב 500 מ"ג ליום. מדובר בתרופה המופקת מצמחיים (בשונה מה-SSRI שהן כימיות ועלולות לגרום להתקפים), התרופה משפיעה אחרי 14 יום, לביינתים עבר שבוע ואני מרגיש פיזית יותר טוב. (פחות סחרחורות שמלוות אותי מאז שאני נוטל תרופות והפסקתי, פחות אאורות משונות וכיוצ"ב). בגדול מדובר בתרופה טבעית, ממליץ לך להתייעץ עם הנוירולוג עליה. בהצלחה,

museMe

New member
אופס...

מכל התרופות שלקחתי אני כבר לא זוכר מה לקחתי ומה לא... פניטואין לקחתי עד לפני שלושה חודשים, גרמה לי לתופעות לוואי קוגנטיביות, שהן אלה שבעיקר הכניסו אותי לדיכאון... אני חשבתי שהתכוונת לפנוברביטון אותה אני נוטל כעת וידועה כעלולה לגרום לדיכאון. הורדת מינון לא מבוקרת של פניטואין גרמה לי להרגשה כללית ממש לא טובה, לפעמים על גבול ההתקף, והחלפתי אותה לאט לאט עם למיקטל אותה הצלחתי בקלות להוריד ממני.

חייםלוי

Member
מנהל
יש אינדיקציות שפניטואין יכולה לעזור גם במקרי

דיכאון וחרדות כשהיא מתפקדת כמייצבת מצב רוח. FDA לא אישר אותה למטרה זאת אבל גם לא פסל. היה אדם אחד - ג'ק דרייפוס שתמך תמיכה נלהבת בשימוש בפניטואין לטיפול בדיכאון. (מתוך ויקיפדיה האנגלית)

ענת71

New member
לכל התרופות יש תופעות לוואי.

כמעט לכל התרופות יש תופעות לוואי. זה לא נעים ומעצבן אבל מה אפשר לעשות? אם יש תופעה שמזיקה לגוף שלי אני אומרת לנירולוג שיחליף לי אותה בתרופה אחרת. אני לוקחת טריל שגורמת לירידת הנתרן בדם אסור לי לשתות הרבה מים. אבל אני שותה כי אם אני לא אשתה מים יכאב לי הראש.

דן116

New member
פניטואין

הדלקתם לי נורה אדומה! הרבה זמן לקחתי אפניוטין ובאמת סבלתי מתופעות לוואי: נסיגת חניכיים ואף נאלצתי לקבל תרופה נגד לחץ (טרנקסל). החליפו לי ללמיקטל (תרופה חדשה) אבל אני כבר "תקוע" כמעט בלי חניכיים (וכבר עשו לי ניתוח חניכיים אבל זה חוזר) ועם הטרנקסל

baudrate

New member
אני מניח שלתרופות רבות המטפלות באפילפסיה

יש השפעות על התפקוד הנפשי - רגשי/קוגניטיבי. הסיבה לכך היא הזיקה של התרופות הללו למערכת העצבים (המוח). הבעיה היא שההשפעות הללו משתנות מאדם לאדם. יתכן שתרופה מסוימת לא תשנה בממוצע שום דבר, אבל בפועל יהיו אנשים מסוימים שיושפעו ממנה הרבה. איך מבודדים את זה בסטטיסטיקה רפואית? אין לי מושג. וזה רק ההתחלה, לפניטואין יש תופעות לוואי רבות ושונות. החל מגידול שיער על הגוף, המשך בנסיגת חניכיים והמשך באובדן סידן בעצם, וזה על קצה המזלג. עסק ביש. אבל בכל זאת זה כנראה עדיף מאשר לקבל התקפים כל כמה ימים....

museMe

New member
גם אני רוצה להתבכיין על אפנוטין!

טוב אז ככה - נתחיל מזה שברוך שבפטרנו ושלא נדע לעולם. נמשיך מזה שהצלחתי להצמיח שיער גוף במקומות שלא היו לי בכלל בעבר, הצמיחה נעצרה עם הפסקת התרופה, אבל בכל זאת זה מעפן. נמשיך עם זה שבמקביל לצמיחה "המבורכת" של השיער גוף, התרופה דיללה באופן משמעותי את השיער היחיד שממש רציתי שימשיך לצמוח - השיער על הראש. כאבי הראש הבלתי נסבלים שהתלווו ללקיחת המנה שנרשמה לי היו בלתי אפשריםם, והייתי קם כל בוקר גמור לחלוטין. ממש גמור. בעיות קוגנטיביות זיכרון וקשיי ריכוז לא הגיוניים + כשסוף סוף התלחתי תהליך של החלפת תרופה ללמיקטל, סבלתי מייסורי גמילה כאשר עזבתי את האפנוטין ורק מפחד הסתבובבתי עם הכדורים בתיק למשך שבועיים נוספים אחרי שסיימתי את הטיפול. זו התרופה שהיה לי הכי קשה להפסיק איתה. זהו סתם רציתי להיות חלק משרשור המרמור על פניטואין. חוץ מזה שזה איך שזה השפיע עליי, על כח אחד זה משפיע אחרת. סעיף הדיכאון לא יידעתי דאז לשייך לתרופה. אבל החיים יפים, לא? לא. סתם יכול שכן, לא ביומיים האחרונים... יאללה לעבודה!

cypro

New member
תרופות לאפילפסיה הן פסיכיאטריות לכל דבר.

לא פלא שהן עלולות לגרום לתנודות במצב הרוח. תרופות רבות נגד אפילפסיה בהן למיקטל, דפלפט, טגרטול ועוד, משמשות גם כתרופות להפרעות פסיכיאטריות, בעיקר הפרעות מצב-רוח. תרופות נגד אפילפסיה מורידות את הפעילות החשמלית במוח, וכך מפחיתות התקפים וגם מורידות סימפטומים של חרדה, עצבנות וכו'. תופעת לוואי עלולה להיות דכאון או דסתימיה קלה. היוועצו ברופא.

baudrate

New member
יש נוירולוגים שלוקחים את זה בחשבון?

הנוירולוג שלי לפחות אמר שמה שחשוב (לו) זה מניעת התקפים. אינני יודע מספיק האם תרופות אחרות עשויות לעזור, כך שיכול להיות שאין ברירה. אבל יתכן שהוא פשוט אומר, חביבי תסתדר עם מה שיש... אני חושב על החלפה של רופא בגלל זה, למרות שאני מאוזן מבחינת התקפים.

cypro

New member
חבל שתחליף רופא.

אמנם תרופות פסיכיאטריות פועלות על אותו עקרון כמו תרופות לאפילפסיה, אבל זה לא אומר שזה רע. העיקר שההתקפים תחת שליטה אצלך. הטיפול שקיבלת מצויין. חבל שתחליף רופא.

baudrate

New member
אין לי בעיה עם העיקרון

הבעיה שלי היא עם התוצאות. ברור שהתקפים צריכים להיות תחת שליטה. עם זאת אני גם שואף לאיכות חיים כמה שיותר גבוהה. אם יש תרופה אחת שפוגעת באיכות החיים, יש מקום לשקול לשנות הטיפול התרופתי על מנת להשאר באיזון אבל לשפר את המצב.

למעלה